rss      tw      fb
Keres

Volgográdi robbantás - Volgográd az orosz terrorelhárítás gyenge pontja?

Két hónap leforgása alatt a második öngyilkos merénylet történt vasárnap a dél-oroszországi Volgográdban, miközben az ország hatóságai minden figyelmüket a terrorfenyegetések elhárítására összpontosítják, hiszen a szocsi téli olimpia kezdetéig mintegy másfél hónap maradt.

Számítógépes tolvajbanda tagjait vették őrizetbe Spanyolországban

Spanyolországban vasárnap őrizetbe vették egy számítógépes nemzetközi tolvajbanda nyolc tagját. A bűnszövetkezet 60 millió dollárnyi - több mint 1,3 milliárd forintnyi - pénzt lopott bankokból szerte a világon.

Jól van tíz nappal a műtét után a világ első műszívese

Jól van az a 75 éves francia férfi, akibe a világon először teljes műszívet ültetett be december 18-án egy szívátültetésre szakosodott francia kutatócsoport.

Szaúd-Arábia 660 milliárd forintnyi segélyt nyújt a libanoni hadseregnek

Szaúd-Arábia 660 milliárd forintnyi segélyt nyújt a libanoni hadseregnek - jelentette be vasárnap Michel Szulejman libanoni elnök a tévében, megjegyezve, hogy ez a legnagyobb segély, amelyet országa hadserege valaha kapott.

Egy Van Dyck-festményre bukkantak egy brit televíziós műsorban

Anthony Van Dyck 17. századi flamand festő egyik remekművére bukkantak egy brit televíziós show-műsorban, amelyben a lakosságnál lévő hétköznapi régiségek valódi értékét igyekeznek felbecsülni. A véletlenül előkerült férfiportré értéke szakértők szerint elérheti a 400 ezer fontot (142 millió forint).

A bevándorlási szabályok szigorítását sürgeti a bajor CSU

A bevándorlási szabályok szigorítását sürgeti a bajor konzervatív CSU, a kormánypárt szerint erre azért van szükség, mert a román és a bolgár állampolgárok munkavállalását korlátozó rendelkezések január 1-jei megszűnésével elszaporodhatnak a visszaélések a szociális rendszerben.

Óriási tömegtüntetés Kambodzsában

Hatalmas tömeg vonult utcára vasárnap Kambodzsában az országot immár 28 éve irányító Hun Szen miniszterelnök lemondását és új választások kiírását követelve.

A skót függetlenségi törekvések sikerének kockázatára figyelmeztetik a brit kormányt

Az uniópártiak stabil többségét jelző közvélemény-kutatások ellenére „sokkszerű győzelmet” arathat a Skócia önállósodására törekvő mozgalom a skót függetlenségről kiírt jövő évi népszavazáson az elszakadás elleni kampány erőtlensége miatt - vasárnapi brit sajtóértesülések szerint több forrásból is ilyen figyelmeztetést kapott David Cameron brit miniszterelnök.

Titkos adatgyűjtés - Spiegel: az NSA egy tenger alatti kábelrendszerről is szerzett adatokat

Az informatikai hírszerzéssel foglalkozó amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) adatokat szerzett a Nyugat-Európát a Közel-Kelettel és Délkelet-Ázsiával összekötő tenger alatti kábelhálózatról, amely az internes adatfolyam egy jelentős részét továbbítja - írta vasárnap a Der Spiegel.

Nyolc embert ölt meg egy villámcsapás Malawiban

Nyolc ember meghalt, többen pedig megsérültek egy villámcsapásban, amely egy templomra sújtott le Malawi fővárosában - jelentette vasárnap a helyi média.

Brit munkavállalás - A britek kétharmadát nem zavarják a kelet-európaiak

A britek több mint kétharmada egy új, vasárnap ismertetett országos felmérés tanúsága szerint szívesen látja a kelet-európai EU-tagállamokból érkező munkavállalókat, ha azok valóban dolgozni jönnek és hajlandók integrálódni.

Tilos minden újévi ünneplés Szaúd-Arábiában

A szaúd-arábiai vallási rendőrség arra figyelmeztetett, hogy az újévi ünneplés minden formája tilos a királyságban - közölte vasárnap az Okaz című szaúdi napilap.

Egy katonai létesítmény közelében robbantottak Egyiptomban

Legkevesebb négy katona megsebesült egy robbantásban, amelyet az egyiptomi katonai hírszerzés központi épületének közelében hajtottak végre a Kairótól északkeletre fekvő Belbeiszben - közölte vasárnap az állami televízió.

Ukrajnai tüntetések - Tiltakozó megmozdulás Kijev központjában

Több tízezren gyűltek össze az ukrán főváros, Kijev központjában vasárnap az ellenzék által meghirdetett megmozduláson, hogy tiltakozzanak egy újságírónőnek, az Európai Unióhoz való közeledést követelő tüntetések ismert aktivistájának brutális megverése ellen.