rss      tw      fb
Keres

Nyomozást indított a NAV a területalapú támogatásokkal kapcsolatban

Nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a területalapú támogatásokkal kapcsolatban egy december közepén érkezett feljelentés alapján, konkrét gyanúsításokról azonban még nem lehet beszámolni - közölte a NAV bűnügyi sajtóirodája az MTI érdeklődésére hétfőn.

Devizapiac - Korrigált a forint

A nap első felében elszenvedett gyengülés után erősödött a forint árfolyama hétfőn a bankközi devizapiacon a fontosabb nemzetközi devizákkal szemben.

Elhunyt Akeem Adams

Elhunyt Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgója, aki szeptemberben szívinfarktuson esett át.

Rétvári: a szabályváltozások növelik a gyermekek jogi garanciát

Az Országgyűlés a gyermekek érdekeire tekintettel fogadta el azokat a törvényjavaslatokat, amelyek decembertől növelik számukra a jogi garanciákat - mondta a gyermekbarát igazságszolgáltatást célzó jogszabályváltozásokról Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje szilveszterkor

Változik a közösségi közlekedés rendje az év utolsó napján és 2014 első napjaiban. A BKK sűríti éjszakai járatait, a Volánbusznál és a MÁV-nál január elsején az ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Februártól a jegyzők látják el a társasházak törvényességi felügyeletét

Jövő év február elejétől a társasházak törvényességi felügyeletét a jegyzők látják el, a rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló törvényhez a zárószavazás előtt beadott módosítást december közepén szavazta meg a parlament.

Minden kiadásukat indokolniuk kell a képviselőjelölteknek

Megjelent a parlamenti választáson induló jelöltek támogatására szolgáló kincstári kártya használatának szabályait tartalmazó miniszteri rendelet. A jelölteknek minden kiadásukhoz indoklást kell fűzniük, az államkincstár pedig húsz napon belül ellenőrzi elszámolásukat.

Tankönyvek - Kormányrendelet is szabályozza a tankönyvkiadást

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent vasárnapi kormányrendelet kijelölte a tankönyvellátásban közreműködőket. Az állami tankönyvfejlesztésért és -kiadásért az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a könyvtárellátásért a Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. felel, a nemzeti köznevelés tankönyvfejlesztése és tankönyvellátása minőségének értékelésére pedig létrehozták a független, országos Nemzeti Tankönyvtanácsot.

Kissé nőtt a hozam a 3 hónapos dkj-aukción

A meghirdetettnél nagyobb összegben, kissé emelkedő hozammal értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet hétfőn az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK).

Emelkedik a benzin ára

Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

LMP: jövőre sem javul a társadalom többségének helyzete

Az LMP szerint Orbán Viktor kormányfő korábbi ígéretével ellentétben jövőre a társadalom többségének fizetési helyzete és kilátása sem javul.

Pénztárgépek - NGM: nincs határidőhöz kötve az 50 ezer forintos állami támogatás

A hazai kisvállalkozók segítése érdekében a nemzetgazdasági miniszter módosítja a pénztárgép támogatási rendeletet: a vállalkozók jövőre is igénybe vehetik a cseréhez biztosított állami támogatást, ezzel csökkentett áron juthatnak online pénztárgéphez - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Csökkent a nyilvántartott munkanélküliek száma Veszprém megyében

Veszprém megyében novemberben 13 569 álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, 1054-gyel kevesebbet, mint októberben, az egy évvel ezelőttihez képest pedig 2167-tel csökkent az álláskeresők száma - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-vel.

Fidesz: sikeres év volt az idei, számos eredmény született

Sikeres év volt az idei, a magyar emberek nem érezhetik feleslegesnek erőfeszítéseiket - összegezte évzáró sajtótájékoztatóján a kormányzat idei, illetve a 2010-es kormányváltás óta elért eredményeit a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten.

Bizonytalan időre bezár a budapesti Tabán mozi

A Tabán mozit üzemeltető cég bérleti szerződése kedden jár le, ezért bizonytalan időre bezárják az első kerületi filmszínházat - közölte Szabó István ügyvezető hétfőn az MTI-vel.

Szálló por - VM: ismét romolhat a levegő minősége

Ismét szmogos időjárás várható - hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írták: a legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint kedd este és szerdán ismét romlik a levegő minősége, amelyet a szilveszterkor szokásos petárdák és tűzijátékok használata tovább fokoz.