rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Forrásátcsoportosításokról döntött a kormány

Az év utolsó napjaiban „milliárdos osztogatásba” kezdett a kormány a 2013-as költségvetés terhére - írja a Népszabadság a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendeletekre hivatkozva. A lap keddi cikke szerint a forrás egy részét átcsoportosításokkal szedte össze a kabinet.

Lapszemle: A legolcsóbbak között a budapesti energia

A lakossági árak kétkörös csökkentése után a legalacsonyabbak közé kerültek Európában a magyarországi lakossági áram- és gázárak - írja a Napi Gazdaság az E-Control Austria, a VaasaETT és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) decemberi összesítésére hivatkozva.

Csaknem százmillióból építettek kerékpárutat Tapolcán

Csaknem százmillió forintból építettek kerékpárutat Tapolcán; a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program keretében több mint 88 millió forintot nyert a város - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Jelentősen emelkedett az idén a közbeszerzések száma és értéke

A közbeszerzések száma több mint egyharmadával, értéke több mint kétharmadával nőtt az idén a múlt évihez képest - mondta Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, az MTI-nek adott interjúban.

GfK: harmadával nő a virsli fogyasztása az év végén

A szilveszter slágerterméke továbbra is a virsli, decemberben egy vásárlás alkalmával a háztartások több mint fele vásárol belőle harmadával többet, összesen 80 dekagrammnyit - derül ki a GfK Hungária felméréséből. A Sága Foods Zrt. és az Ipsos kutatása szerint Magyarországon évente közel 30 ezer tonna virslit vásárolnak, ami háztartásonként átlagosan 7,3 kilogramm.

Fazekas: a magyar mezőgazdaság 2013-ban jobban teljesített, mint korábban

A magyar mezőgazdaság 2013-ban jobban teljesített, mint a korábbi években, amit az is jelez, hogy a harmadik negyedévben tapasztalható 1,8 százalékos GDP-növekedéshez jelentős, csaknem 50 százalékos mértékben járult hozzá - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek az ágazat 2013-as teljesítményét értékelve.

Értékesíti hajdani huszárlaktanyáját Jászberény önkormányzata

Többszöri sikertelen próbálkozás után hasznosításra értékesíti a város tulajdonában lévő hajdani huszárlaktanyát és a hozzá tartozó területet Jászberény önkormányzata; az évtizedek óta üresen álló létesítmény megvételére egy helyi cég, a Jász-Plasztik Kft. jelentkezett vevőként - közölte az év végi utolsó testületi ülésen hozott határozat lényegét Szabó Tamás fideszes polgármester az MTI-vel.

Idősek és fogyatékosok nappali intézménye nyílik Pakson

Egy használaton kívüli óvoda teljes rekonstrukciójával időskorúak és fogyatékkal élők napközi ellátását biztosító intézményt hoz létre a paksi önkormányzat. A százmillió forintból megépült intézmény nyitását tavaszra tervezik.

Lapszemle: Egymilliárd forint a várólisták rövidítésére

Egymilliárd forintot oszt szét a napokban a kormány a legtöbb várakozót nyilvántartó kórházak között, a plusztámogatásért cserébe az intézményeknek vállalniuk kellett a várólista rövidítését - írja a Népszabadság.

Az idén csaknem 94 ezer választási regisztrációs kérelem érkezett az NVI-hez

Az idén csaknem 94 ezer regisztrációs kérelem érkezett a Nemzeti Választási Irodához (NVI) a tavaszi országgyűlési választásokra a határon túl élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároktól. A regisztráció a levélben szavazáshoz szükséges.

Lapszemle: Szakály Sándor vezeti a Veritas Intézetet

Szakály Sándor történész lesz a kormány által létrehozott Veritas Történetkutató Intézet vezetője, ez a pályázati folyamat lezárulása után dőlt el - számol be róla keddi cikkében a Magyar Hírlap.

Kisebb földrengés volt Győr-Moson-Sopronban

A Richter-skála szerinti 2,6-os földrengést mértek a Győr-Moson-Sopron megyei Iván közelében hétfő éjjel kilenc perccel fél tizenkettő előtt - közölte az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

Dobson: sikeres évet zár a Magyar Rendvédelmi Kar

Dobson Tibor szerint a Magyar Rendvédelmi Kar sikeres évet zár az idén, hiszen sikerült megerősíteni a szervezetet.

Adójegy nélküli cigarettákat foglaltak le az M3-as autópályán

Összesen 35 ezer doboz adójegy nélküli ukrán cigarettát találtak egy furgon rakterében a rendőrök, amikor egy ukrán sofőrt igazoltattak az M3-as autópályán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Pénztárgépek - OKSZ: a szolgáltatók burkolt támogatása a rögzített ár

A szolgáltatók burkolt támogatása az online adatkapcsolatért fizetendő hatósági ár, a nemzetgazdasági tárca által meghatározott ár torz és elfogadhatatlan helyzetet eredményez - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek hétfőn.