rss      tw      fb
Keres

Szálló por - Már elfogadható a levegő minősége Dunaújvárosban

Péntekre csökkent a levegő szálló por (PM10) koncentrációja Dunaújvárosban, a település levegőjét elfogadhatónak minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).

Devizapiac - Erősödött a forint

Erősödött a forint árfolyama a bankközi devizapiacon péntek délelőtt a kora reggeli jegyzésekkel összevetve, a főbb devizák közül a legnagyobb mértékben a dollárhoz képest.

Az EBH-hoz fordul a vegyipari szakszervezet a BKV-bérletek ára miatt

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) fordul a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozó Szakszervezetek Szövetsége (VDSZ) a BKV-bérletek árának differenciálása miatt - közölte a szövetség pénteken az MTI-vel.

Közpénzügyekben megkerülhetetlen viszonyítási pont lett az ÁSZ

Az év legnagyobb eredményének nevezte Domokos László, hogy a közpénzügyekkel kapcsolatban megkerülhetetlen viszonyítási ponttá vált az Állami Számvevőszék (ÁSZ), és lezárult a következmények nélküli ellenőrzések korszaka.

Ismét megdőlt a hajnali melegrekord

Több helyen is megdőlt a napi hajnali melegrekord pénteken, Pécsett mindössze 9,3 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet.

Bölcskei Gusztáv reméli a református szeretetszolgálat felvételét a Karitatív Tanácsba

Bölcskei Gusztáv bízik benne, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat eddigi teljesítményét és munkáját úgy értékeli a magyar kormány, hogy beválasztja az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett működő döntéshozó szerv, a Karitatív Tanács tagjainak a sorába.

Lapszemle: Harminc fővel bővül az országgyűlési őrség

Harminc emberrel bővül az országgyűlési őrség létszáma az új esztendőben, így éves költsége 2,5 milliárd forint fölé emelkedik - számol be a Blikk pénteki száma.

Lapszemle: Adócsalási vád - A Tesco vezére szerint vannak lyukak a hálón

Elképzelhető, hogy valaki, valahol a beszállítói láncban adózói szempontból kifogásolható magatartást folytat, a Tescónál azonban mindent megtesznek ennek kiszűrésére, s megszakítják a kapcsolatot azzal, aki nem tartja be az etikai normákat - nyilatkozta Nigel Jones, a Magyar Tesco vezérigazgatója a Népszabadságnak.

Romániában idén láthatóbbá váltak a magyar autonómiatörekvések

Láthatóbbá váltak a 2013-as évben az erdélyi magyar közösség autonómiatörekvései. A székelyföldi önkormányzatoknak egész évben küzdeniük kellett a helyi jelképek használatáért. E küzdelem meghonosította és az autonómiaharc szimbólumává tette a székely zászlót.

Devizapiac - Minimálisan változott a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest péntek kora reggelre a csütörtök esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

Lapszemle: Répássy: az ítélet befolyásolásának a látszatát is el kell kerülni

A jövő év első felében kerülhet a kormány elé az új büntetőeljárási törvény, amelyet a parlament 2016-ban vagy 2017-ben tárgyalhat - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Répássy Róbert, aki szerint az ítélet befolyásolásának a látszatát is el kell kerülni.

Lapszemle: Változhatnak a pereskedés szabályai

A Kúria 15 tagú joggyakorlat-elemző csoportja javaslatokat fogalmazott meg arról, miképpen kellene átalakítani a pereskedés szabályait - írja pénteki cikkében a Magyar Nemzet, amelynek Kalas Tibor, a legfőbb ítélkezőfórum közigazgatási-munkaügyi kollégiumának vezetője elmondta: a szakemberek helyénvalónak látnák, ha önálló közigazgatási perrendtartást fogadna el az Országgyűlés.

Lapszemle - Az idén 116 időközi önkormányzati választást tartottak

Magyarországon az idén összesen 116 időközi önkormányzati választást tartottak, időközi országgyűlési választásra nem került sor - írja pénteki cikkében a Magyar Hírlap a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataira hivatkozva.

Hoffmann Rózsa: folytatódik a pedagógusbérek emelése

Folytatódik a pedagógusbérek emelése, az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak. Erről a köznevelési államtitkár beszélt az MTI-nek adott évértékelő interjúban. Arról is szólt, hogy az eddigi tapasztalatok alapján változtatásokat terveznek a tankönyvellátás és a Klik feladatellátási területén.

Lapszemle - „Divattá” vált a trafikrablás

Az idén a nemzeti dohányboltok voltak a „piti rablók” leginkább kedvelt célpontjai. Bár pontos statisztikák még nincsenek, a napi híradások alapján megalapozottan feltételezhető, hogy sok, korábban kis boltok és patikák kifosztására szakosodott bűnöző váltott át rájuk - írja pénteki cikkében a Népszabadság.

Lapszemle - Marad tartalék az idei büdzsében

Csaknem 350 milliárd forintot nem költ el idén a kormány a költségvetésből - számol be róla pénteki cikkében a Magyar Nemzet.

Hende: stabil és kiszámítható lesz a katonai pálya

A honvédelmi miniszter a kormányzati ciklus hátralevő részében azt tartja legfontosabb feladatának, hogy stabilizálják a katonai életpályát, kiszámíthatóbbá, és ezáltal még vonzóbbá tegyék a honvédelmi hivatást.

Januártól változik a halgazdálkodási törvény

Számos, horgászokra vonatkozó változás lép életbe 2014. január elsejétől: az új halgazdálkodási törvény módosításai érintik többek között az állami horgászjegyeket, a fogási naplókat, de egyes halfajok kifogható méretét és napi kifogható mennyiségét is.

MEKH: folyik a víziközmű-társaságok engedélyezési eljárása

Összesen 38 víziközmű-szolgáltató működését engedélyezte, és 11 kérelmét utasította el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) december 20-ig.

Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: le kellene zárni a „háborús állapotot"

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint politikai indíttatású feszültségkeltés zajlik az országban. Pásztor István a legnagyobb vajdasági magyar párt vezetője a szabadkai Pannon RTV csütörtökön sugárzott Szubjektív című interjúműsorában úgy fogalmazott: jó volna valahogy a „háborús állapotot” lezárni.

Devizapiac - Alig mozdult a forint árfolyama estére

Szűk tartományban mozgott, alig néhány fillért változott a forintárfolyam csütörtök estére délutánhoz képest a bankközi devizakereskedelemben.