rss      tw      fb
Keres

Holttestet találtak egy ikladi ház oltása közben

Kigyulladt egy családi ház egyik szobája a Pest megyei Ikladon péntek délután, a tűzoltók holtan találták a ház egyetlen lakóját - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Devizapiac - Erősödött a forint pénteken

Erősödött a forint pénteken a fontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Egyedül a svájci frankkal szemben nem változott a forint helyzete, estére nagyjából a kora reggeli szinten volt a frank árfolyama.

Korhecz: A vajdasági Magyar Nemzeti Tanács lépést tartott céljaival

A 2013-as év egyik legnagyobb sikerének Korhecz Tamás, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT) elnöke azt tartja, hogy szervezetének sikerült lépést tartania a stratégiai elképzelésekkel és célokkal. Az MTI-nek adott évértékelő interjújában a politikus pénteken a vajdasági magyar közösség helyzetéről is beszélt.

Csökkennek a jogdíjak egyes üres hordozóknál, a táblagépekre is kiterjesztik a díjfizetést

Harminc százalékkal csökken január elsejével egy lépésben a mobiltelefonok és 20 százalékkal a digitális televíziózásnál műsorrögzítésre használt eszközök jogdíja, ugyanakkor a díjfizetési kötelezettséget kiterjesztik a táblagépekre is - tudatta az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület pénteken a honlapján.

Kerítésnek gurult egy BKV-busz, senki sem sérült meg

Kerítésnek gurult egy BKV-busz Budapesten, a Budakeszi úton péntek délután, a balesetben senki sem sérült meg - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI-vel.

"Van magyar jövő” címmel fogadott el kiáltványt az MSZP nemzetpolitikai tagozata

„Van magyar jövő” címmel fogadott el kiáltványt az MSZP kül- és nemzetpolitikai tagozata pénteki rendkívüli ülésén, amelyen Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti képviselő lemondott a tagozat elnöki posztjáról - tudatta az MSZP Európai Parlamenti Delegációja az MTI-vel.

Az állam 15 millió forinttal támogatja a golfot

A Magyar Golf Szövetség 15 millió forintos támogatásban részesül a sportállamtitkárság felzárkóztatási alapjából.

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Közbeszerzést írtak ki a központi orvosi ügyelet működtetésére Veszprémben

Közbeszerzést írt ki Veszprém közgyűlése a központi orvosi ügyelet megszervezésére, működtetésére; az ügyelet legkorábban jövő áprilisban kezdheti meg működését a Csolnoky Ferenc megyei kórházban, jóllehet már 2012 augusztustól ott kellene működnie.

Fidesz: pozitív változásokat hoz 2014 a családos emberek számára

A Fidesz szerint számos pozitív változást hoz 2014 a családos és a bérből, fizetésből élők számára az adóterhek csökkenésével, a rezsicsökkentéssel, valamint a nettó jövedelem emelésével.

MSZP-Együtt-PM: ismertesse a TV2, kik a valódi tulajdonosok

Az MSZP és az Együtt-PM szövetség azt kéri, hogy a TV2 a lehető legrövidebb időn belül ismertesse a csatorna valódi tulajdonosainak kilétét, illetve az adás-vétel egyéb részleteit.

Felújították a veszprémi vár kapuját

Felújították a veszprémi vár úgynevezett Hősi kapuját 172 millió forintos európai uniós forrásból - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Hullámzó szezon után hozta a tavalyi látogatószámot a Nyíregyházi Állatpark

Nagy állatszaporulat, hullámzó szezon jellemezte az idei évet Nyíregyházi Állatparkban, de a sóstógyógyfürdői látványosság az időjárási viszontagságok ellenére tavalyhoz hasonlóan 2013-ban is elérte a 400 ezres látogatószámot. Gajdos László szerint a 2014 ismét fejlesztések éve lesz a park életében, létrejön többek között a Dél-Amerika állat- és növényvilágát bemutató Viktória-ház.

OCHC: 10 százalékkal több új lakáshitel 2014-ben

Az új lakáshitelek kihelyezésében 2014-ben 10 százalékos bővülésre számít az idei évhez képest az Otthon Centrum Hitel Center (OCHC), a pénzügyi tanácsadó cég előrejelzése szerint a hitelfeltételek egyes szegmensekben tovább javulnak majd jövőre.

Tízezren dolgoznak a közfoglalkoztatás keretében Nógrád megyében

Nógrád megyében több mint tízezren dolgoznak a közfoglalkoztatás keretében, közülük mintegy nyolcezren a téli átmeneti közfoglalkoztatási programokban, 2200 ember pedig a Start mintaprogram résztvevője - tájékoztatta Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád megyei kormányhivatal vezetője pénteken az MTI-t.

Karácsony utolsó napján mintegy száz esethez riasztották a tűzoltókat

Karácsony utolsó napján, csütörtökön országszerte mintegy száz esethez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit - tudatta Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken a honlapján.

Bisnode: javult a cégek számlafizetési fegyelme 2013-ban

Javult a számlafizetési fegyelem a magyarországi cégek körében, jelenleg a számláik 62 százalékát fizetik időben a cégek, míg egy évvel korábban ez az arány 56 százalékos volt - derül ki az üzleti információs szolgáltató Bisnode-csoport elemzéséből.

Benevezték Magyarországot a Tech Match 2014 start-up versenyre

A Traction Labs Zrt. a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával nevezte be Magyarországot a US Market Access Center (US MAC) által rendezett Tech Match 2014 start-up versenyre - tájékoztatta a Nemzeti Innovációs Hivatal pénteken az MTI-t.

Elfogták az ároktői tűz okozóját

Elfogták azt a férfit, aki még hétfőn okozott tüzet egy Molotov-koktélos palackkal Ároktőn egy családi házban, a tűzben három gyerek és egy felnőtt könnyebb égési sérüléseket szenvedett - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t pénteken.