rss      tw      fb
Keres

Elfogták a borotvával fenyegetőző zalaegerszegi trafikrablót

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki múlt vasárnap egy zalaegerszegi dohányboltban egy borotvával fenyegette meg az eladónőt, és rabolt pénzt - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton.

Stabilizálódott a forint az idén

Viszonylag stabil árfolyammozgás után az év eleji szint közelében ingadozott a forint az év utolsó napjaiban is.

NGM: dinamikusan növekedett a SZÉP-kártya felhasználása 2013-ban

A turizmus idei fellendülése döntő részben a SZÉP-kártya rendszerének köszönhető, felhasználásának dinamikus növekedése ösztönzőleg hatott a belföldi turizmusra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Jobbik: a Fidesz a gazdaság minden területére kiterjesztette befolyását

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a politika és a gazdaság olyan mértékben fonódott össze Magyarországon, ami egy demokráciában megengedhetetlen. Gyöngyösi Márton szombaton a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz a gazdaság minden területére kiterjesztette befolyását.

Gyermekmentő szolgálat - Több munka és kevesebb pénz 2013-ban

Bár a szponzorok visszavonultak és a gazdasági válság is erősen érezteti a hatását, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkatársai és önkéntesei arra törekednek, hogy a hozzájuk beérkező kéréseket teljesítsék, a rászoruló, beteg gyerekeket meggyógyítsák és karácsonykor is örömet szerezzenek nekik - mondta el Edvi Péter, a szervezet elnöke az MTI-nek a 2013-as évet értékelve.

Kiraboltak egy trafikot Szekszárdon, elfogták a támadót

Kiraboltak egy nemzeti dohányboltot pénteken Szekszárdon, a bűncselekményt elkövető bátaszéki férfit a rendőrök rövid időn belül elfogták - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

Megtiltható a személyre szóló kampányolás

A választópolgárok a jövő évi országgyűlési választások előtt megtilthatják, hogy a különböző pártok, jelöltek, jelölő szervezetek személyre szóló kampányüzenetekkel keressék meg őket.

Pataky Péter: a foglalkoztatási strukturális problémák idén is fennmaradtak

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint a foglalkoztatási strukturális problémák 2013-ban is fennmaradtak, emellett sok „helyi trauma", csoportos létszámleépítés volt, siker ugyanakkor, hogy a jövő évi minimálbérek mellett a bérajánlásban is meg tudtak állapodni a szakszervezetek a munkaadókkal.

Gáncs Péter: hittan-stratégiai munkacsoportot hozott létre az evangélikus egyház

Hittan-stratégiai munkacsoportot hozott létre az evangélikus egyház annak érdekében, hogy megállapítsák, miként lehet az optimumot kihozni a kötelezően választható hit- és erkölcstan oktatásból, megállapításaikat pedig közlik majd az állammal is - jelentette be Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek adott interjúban.

Szálló por - Egészségtelen a levegő Miskolcon és Sajószentpéteren

Romlott a levegő minősége szombatra az ország északkeleti vidékén, Miskolc és Sajószentpéter levegőjét egészségtelennek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) a szálló por magas koncentrációja miatt.

Budai Gyula: a Tanyafejlesztési Programra továbbra is szükség van

Az elmúlt 3 évben csaknem 6 milliárd forint jutott a tanyákon a népesség megtartását szolgáló feltételek fejlesztésére, azonban Budai Gyula államtitkár szerint még több éven át szükség van a Tanyafejlesztési Program forrásaira ahhoz, hogy a tanyák mintegy 300 ezer lakosa számára biztosítottak legyenek a belterületeken élőkéhez hasonló életkörülmények.

Káel Csaba: sikeres évet zár a Művészetek Palotája

A Művészetek Palotája (Müpa) sikeres évet zár. A gazdag budapesti program mellett megvalósultak külföldi koprodukciós terveik is Bahreintől Bécsen át Sanghajig és bekerültek a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői körébe - mondta az MTI-nek Káel Csaba vezérigazgató.

Lapszemle: Szijjártó kinevezése óta 33 millióból 28 országban járt

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára 2012. júniusi kinevezése óta 250 ezer kilométert utazott, 34 úton, 28 országban, 33 városban járt, ami összesen 33 millió forintba került - írja szombati cikkében a Blikk.

Lapszemle: Új szakértő lesz a K&H-perben

Új szakértőt kellett kirendelnie a Fővárosi Törvényszék bírájának a brókerügy egyik legfontosabb tőkepiaci szakértőjének halála miatt, elsősorban ezért nem születhetett még elsőfokú ítélet a 2010-ben újrakezdett K&H-per megismételt eljárásában - írja a Magyar Hírlap.

Lapszemle: Megteltek az ünnepekre a szállodák

Már karácsonyra megteltek a balatoni wellnesshotelek, s az előrendelések alapján szilveszterkor is jó forgalmat bonyolítanak a szállodák - számol be róla a Magyar Nemzet.

A gazdasági növekedés húzhatja fel a biztosítók díjbevételeit

A jövő év érdemi fordulópontot jelenthet a biztosítási piac fejlődésében Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) főtitkára szerint. Az MTI-nek adott interjúban a főtitkár ezt azzal támasztotta alá, hogy szoros összefüggés figyelhető meg a bruttó hazai termék (GDP) növekedése és a biztosítási szektor díjbevételének alakulása között.

Lapszemle: Az idősek körében is jelen van a párkapcsolati erőszak

A párkapcsolati erőszak az idős emberek körében ugyanúgy jelen van, mint a fiatalabb generációnál, de ők még kevésbé kérnek és kapnak segítséget - írja a Népszabadság egy nemzetközi kutatásra hivatkozva.

Tizennégy milliárdos uniós fejlesztési tervet készít Nyíregyháza

Az Európai Unió következő, 2014-20 közötti költségvetési időszakában 14 milliárd forint összegű fejlesztési keretet kap Nyíregyháza megyei jogú városa - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzatának pályázati és projektmenedzsmenti referatúra-vezetője az MTI-vel.

Kunszentmártonban nem kell fizetni a parkolásért januártól

Ismét ingyenesen parkolhatnak az autósok Kunszentmártonban a jövő évtől, miután az önkormányzat visszavonta a fizetős parkolásról szóló rendeletét.

Lapszemle - NAV: a cigarettacsempészet növekedésére lehet következtetni

A különféle adatokból és a hatósági tapasztalatok alapján a cigarettacsempészet növekedésére lehet következtetni - tudta meg a Magyar Nemzet az adóhatóságtól. A szervezet szerint a dohánykereskedelem átalakításának hatásai még nem mérhetőek.