rss      tw      fb
Keres

Pénztárgépek - Sürgős jogszabályváltozást követel az MSZP

A jogszabályok azonnali megváltoztatását követeli az MSZP annak érdekében, hogy megoldják az online pénztárgépek beszerzése körül kialakult problémákat - mondta Burány Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Együtt-PM vizsgálatot követel az esztergomi vasútvonal ügyében

Az Együtt-PM azonnali vizsgálatot követel és írásbeli kérdéssel fordul Németh Lászlóné közlekedésért felelős miniszterhez az Esztergom-Budapest vasútvonal felújítási munkálatainak elhúzódása és a költségek követhetetlenné vált növekedése miatt - közölte a szövetség vasárnap az MTI-vel.

OKI: egy településen veszélyes, több helyen egészségtelen a levegő

A magas szállópor-koncentráció miatt Sajószentpéter levegőjét veszélyesnek, öt további települését - köztük a fővárosét - egészségtelennek minősítette vasárnap az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).

HM: a korábbiakhoz képest kevesebb pénzből rendezték meg az idei repülőnapot

A korábbi repülőnapokhoz mérten lényegesen alacsonyabb költségből valósult meg az idei Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai bemutató, miközben az eddigieknél is látványosabb programok várták az érdeklődőket - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére.

Vámos György: az idén már növekedés volt a kereskedelemben

Vámos György szerint a kereskedelem számára fordulatot hozott a 2013-as év, kisebb bővülés indult meg az ágazatban, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára azonban jövőre még nem vár gyors növekedést.

Kedvező volt a 2013-as év a magyar tejágazat számára

Kedvező évet zárt 2013-ban a magyar tejágazat, a tejtermékek piaca egész évben keresleti volt, ez pedig mind a termelők, mind a feldolgozók számára jövedelemtöbbletet eredményezett - mondta Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az MTI-nek az ágazat teljesítményét értékelve.

Külügyminisztérium: a V4-et példaértékű regionális együttműködésként tartják számon

A V4-et sikeres, példaértékű regionális együttműködésként tartják számon - emelte ki Szilágyiné Bátorfi Edit, a V4 nemzeti koordinátora az MTI-nek nyilatkozva. Úgy látja, „a siker titka", hogy a négy ország - bár sok szempontból egymás versenytársai - , képes a közös fellépésre, továbbá az is fontos, hogy megtanulták vitáikat kezelni.

Bölcskei Gusztáv: újra kell gondolni az egyházfinanszírozási rendszert

Újra kell gondolni az egyházfinanszírozási rendszert, mert a személyi jövedelemadó egyszázalékos felajánlásához és az annak évenként változó kiegészítéséhez kötött rendszer nem nyújt stabil, kiegyensúlyozott és tervezhető gazdálkodást az egyház számára - hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek adott interjúban.

A sertéstenyésztők versenyképességét kell növelni a miniszteri megbízott szerint

A hazai sertéságazatnak mindössze 10-15 százaléka termel versenyképes körülmények között, ezért az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) forrásaiból decemberben megnyílt pályázati keret az élelmiszer-feldolgozók fejlesztése mellett tenyésztő és hizlaló telepek technológiai korszerűsítését is segíti majd - mondta a sertéságazati stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri megbízott az MTI-nek.

Erdészeti Stratégia - Fejlesztések hazai igények alapján, uniós forrásokból

A Nemzeti Erdészeti Stratégiában megfogalmazott célokhoz szükséges fejlesztések mintegy 90 százalékát az uniós vidékfejlesztési forrásokból lehet finanszírozni - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI megkeresésére.

Echo Tv - Kövér László: a választások tétje, hogy lesz-e esély nyolcévnyi építkezésre

A legnagyobb tétje ennek a választásnak az, hogy - mint korábban - a baloldal romjainak négyévnyi eltakarítása, illetve az építkezés megkezdése után jön-e egy újabb visszarendeződés vagy végre kapnak-e a választóktól nyolcévnyi építkezésre esélyt - mondta Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke az Echo Tv Heti Mérleg című műsorának adott, szombat este sugárzott interjújában.

Adócsalási vád - Civilek tüntettek Horváth András volt adóhivatali dolgozó mellett

A rendezők szerint körülbelül másfélezren vettek részt a Horváth András volt adóhivatali dolgozó melletti budapesti tiltakozó felvonuláson, amely a belvárosi, Széchenyi utcai adóhivatali épülettől indult, majd a Belügyminisztérium érintésével az Alkotmány utcában fejeződött be szombat délután.

Két embert elütött, majd továbbhajtott egy autós Budapesten

Két embert elütött, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről egy autós Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.

Emberölés Fóton

Vita közben halálra késeltek egy férfit Fóton szombat délután - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Kigyulladt egy busz Budapesten, senki nem sérült meg

Kigyulladt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik alvállalkozójának, a VT Arriva Kft.-nek az egyik busza szombaton az Örs vezér terén, de senki nem sérült meg.

Időjárásjelentés

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 6 és 11 fok között várható.

Az Alkotmánybírósághoz fordult a káptalantóti piac üzemeltetője

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Harmathy Ildikó, a káptalantóti termelői piac tulajdonos-üzemeltetője, kezdeményezve, hogy a testület korrigálja állásfoglalását, amely szerint a termőföld nem amortizálódik és korlátlan ideig használható. Azt mondta: „nem peresíthető közérdek” miatt fordult az Ab-hez.

Olajostartály miatt siklott ki egy vonat Sopronban

Kisiklott a GYSEV Bécsújhelyre közlekedő motorvonatának az eleje péntek este. A balesetben személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a vasúttársaság szóvivője az MTI-t.