rss      tw      fb
Keres

Benkő: elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak a katonák 2013-ban

A mindennapokban, katasztrófahelyzet kezelésekor és missziós tevékenységük során is elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak 2013-ban a Magyar Honvédség katonái - mondta Benkő Tibor vezérkari főnök az MTI-nek adott év végi interjújában. A vezérezredes szólt arról is, hogy a missziók közül a balkáni térség prioritást jelent, de elképzelhető, hogy Cipruson is meg kell erősíteni a katonai jelenlétet.

Lapszemle - Online szerencsejáték: nincs hatályos jogszabály

Január 2-tól az adóhatóság blokkolhatja a külföldről működtetett online szerencsejáték oldalakat amennyiben azok nem felelnek meg a magyar rendelkezéseknek, egyelőre azonban nincs jogszabály, amelyhez igazodva a cégek valóban be tudnának jelentkezni a legális magyar működéshez - írja hétfői cikkében a Népszabadság.

Lapszemle - Csepreghy: nulla lesz a korrupció esélye

Nullára szorítja le a korrupció kockázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) megszüntetésével és az új rendszer bevezetésével a kormányzat - jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

Gáncs Péter: januárban jelenik meg az evangélikus tényfeltáró bizottság új kötete

Januárban jelenik meg az evangélikus tényfeltáró bizottság új kötete a Háló sorozat második részeként, amely két korábbi püspök, Ottlyk Ernő és Káldy Zoltán állambiztonsági múltját dolgozza fel - közölte Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-vel.

Tolnay Tibor: az építőipar az alacsony bázishoz képest növekszik az idén

A magyar építőipar 2006-tól 2013 elejéig elveszítette piacának 45 százalékát, s bár az idén az alacsony bázishoz képest akár 10 százalékos is lehet a növekedés, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint a szakma még nem lehet bizonyos abban, hogyan folytatódik a bővülés.

Kovács Árpád: 2014 a lehetőségek éve

Az évek óta stabil államháztartási pozíciók is hozzájárultak ahhoz, hogy 2013 őszén megteremtődtek a gazdasági növekedés feltételei. A nemzetközi konjunktúra élénkülése, a belföldi kereslet várható bővülése alapján reális a kormány kétszázalékos növekedési előrejelzése a jövő évre - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában.

Czomba Sándor: jövőre tovább bővülhet a foglalkoztatás

Az idén tovább bővült a foglalkoztatás Magyarországon, így már 235 ezerrel dolgoznak többen az országban, mint a kormányváltáskor - mondta az MTI-nek a 2013-as évet értékelve Czomba Sándor, aki szerint 2014-ben az a feladat, hogy elérje és tartósan meg is haladja a négymilliót a foglalkoztatottak száma.

Lapszemle - A választásokra készül a Kúria

A választásokra készül a Kúria, hat bírói tanács 18 bírája foglalkozik majd a jogorvoslati kérelmekkel - írja hétfői cikkében a Magyar Nemzet.

Lapszemle - Biztonságos volt idén az állam pénzellátása

Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgató-helyettese szerint biztonságos volt idén az állam pénzellátása, s a finanszírozási költségek is mérséklődtek. Ebben a Magyar Hírlapnak adott interjú szerint meghatározó szerepe volt az alapvetően kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak, ugyanakkor számos Magyarország-specifikus tényezőnek - így a túlzott deficiteljárás megszüntetésének - is.

Surján László a taizéi közösség találkozóján

A gazdasági válság tanulsága, hogy a könnyen manipulálható tőkepiac zavarait csak egészen új pénzügyi és gazdasági világrendben lehet elkerülni, amihez pedig a szükséges innovatív elképzeléseket az új nemzedéknek kell kimunkálnia - hangsúlyozta Surján László, az Európai Parlament (EP) kereszténydemokrata alelnöke Strasbourgban, a taizéi közösség által szervezett európai ifjúsági találkozón.

Elfogták a dabasi gyilkosság miatt keresett férfit

Elfogták a dabasi gyilkosság gyanúsítottját vasárnap délután Budapest XVIII. kerületében - közölte honlapján a rendőrség.

Újabb országjárásba kezd a Fidesz a rezsicsökkentésről

Újabb országjárásba kezd a Fidesz: január 20. és február 15. között 119 helyen 30 kormánypárti politikus tart fórumot a rezsicsökkentésről - jelentette be Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Megöltek lakásában egy idős asszonyt Budapesten

Megöltek egy idős asszonyt Budapesten, a XIX. kerületi otthonában; a 79 éves nő holttestére vasárnap délben talált rá szomszédja az Attila utcai lakásban - közölte a rendőrség.

Lövések egy Nagykőrösi úti irodaháznál

Két lövést adott le egy ismeretlen vasárnap reggel a Nagykőrösi út XXIII. kerületi részén álló egyik irodaháznál Budapesten. Senki nem sérült meg - közölte az MTI-vel az ORFK kommunikációs szolgálata.

Borúsan, esősen indul a jövő év

A jövő hét elején erősen felhős, többfelé ködös időre lehet számítani. Szilveszterkor nem várható csapadék, és a leghidegebb órákban is mínusz 1 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. Az új év első napjaiban folytatódik a borús idő, többfelé várható eső, zápor - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Menekülő cigarettacsempészt fogtak el Vásárosnaményban

Menekülő cigarettacsempészt fogtak el a rendőrök Vásárosnaményban, a férfi gépkocsijában több, mint négymillió forint értékű dohányáru volt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel.

A PM a főpolgármester tevékenységéről kérdezi a budapestieket

A főpolgármester korábbi ígéreteiről, utcaátnevezésekről, a BKV finanszírozásáról, a város költségvetéséről kérdezik a budapestieket a Párbeszéd Magyarországért (PM) fővárosi politikusai. A fővárosi közgyűlés képviselői vasárnapi, a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatójuk után az épület kapujára felragasztották az általuk összeállított 13+1 pontos „Tarlós Totót.

Egy 43 éves férfit keres a rendőrség a dabasi gyilkosság miatt

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán Lakatos János 43 éves dabasi lakos ellen - írta vasárnap honlapján a rendőrség.