rss      tw      fb
Keres

Eloltották a tüzet a Muronynál kigyulladt nemzetközi vonaton

Eloltották a Békés megyei Muronynál kedd este a nemzetközi vonaton keletkezett tüzet - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. A Mávinform tájékoztatása szerint elindult a vonatközlekedés, de még késnek a szerelvények.

Kigyulladt egy nemzetközi vonat Muronynál

Kigyulladt egy nemzetközi vonat egyik kocsija a Békés megyei Murony községnél. A balesetben senki sem sérült meg, de legalább egyórás késésekre kell számítani a Budapest-Békéscsaba vasútvonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd délután az MTI-vel.

Bizottság véleményezi a játékkaszinó-üzemeltetési ajánlatokat

Háromtagú döntés-előkészítő bizottság véleményezi majd a játékkaszinók üzemeltetésére érkező ajánlatokat. Egyebek között ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszternek a keddi Hivatalos Értesítőben megjelent utasítása.

Lezárta a BKK a villamostendert: a CAF nyerte a pályázatot

Az újraértékeléssel lezárta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a villamostendert, amelyet ismét a spanyol CAF cég nyert meg - közölte a központ kedden az MTI-vel.

Csökkennek a késések a fehérvári vasútvonalon

Megjavították a Martonvásár és Kápolnásnyék között elromlott biztosítóberendezést, így csökkennek a késések a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon - közölte a Mávinform kedden délután az MTI-vel.

Miniszteri biztos a kormányzati távközlő hálózatokkal, a GSM-R rendszerrel és az e-útdíjjal kapcsolatos koordinációra

Miniszteri biztosként továbbra is ellátja a kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációjával, a GSM-R rendszer fejlesztésével, valamint a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer bevezetési időszakával kapcsolatos feladatok koordinációját Bancsics Ferenc 2014. június 30-ig.

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Rászorulókat segítő év végi jótékonysági ételosztás Nyíregyházán

Befejeződött a rászorulókat segítő év végi jótékonysági ételosztás Nyíregyházán kedden, a vegyi üzemeket működtető Bige Holding Cégcsoport december 15. és 31. között 42 500 adag meleg ételt adományozott a város nehéz sorsú lakóinak.

Csányi Sándor értékesítette bónuszrészvényeit

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 63 364 darab OTP részvényhez jutott a bankcsoport javadalmazási politikája keretében, amely részvényeket azonnal értékesített is - közölte a bank kedden a BÉT honlapján.

Pénztárgépek - A PC- alapú kasszák átállításának határideje kedden jár le

A kereskedelemben üzemeltetett, számítógép alapú, úgynevezett nagykasszák online pénztárgépekre történő átállásának határideje december 31., de azoknál, akiknél még nem történt meg az átállás az adóhivatal az ellenőrzés során mérlegeli, hogy a kereskedő megtett-e mindent a határidő betartásáért.

Lendületet vehet a növekedés jövőre Magyarországon a Sberbank szerint

Magyarországon jövőre lendületet vehet a gazdasági növekedés és egy stabil, tervezhetővé tett üzleti környezetben már megindulhat a reálgazdaság banki hitelezése is - mondta Vlagyimir Vano, a Sberbank Europe AG vezető elemzője az MTI-nek.

SZNT: Románia folytatja a Székelyföld elrománosítási politikáját

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) szerint a román ortodox egyháznak adományozott székelyföldi szálloda esete ismételten bizonyítja, hogy „Románia semmibe veszi vállalt nemzetközi kötelezettségeit, és tovább folytatja Székelyföld elrománosításának a politikáját”.

Késnek a vonatok a székesfehérvári vonalon

Félórás késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon, mert két helyszínen sem működik üzemszerűen a biztosítóberendezés - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Jogszabályváltozások - Változnak a kisadók

Január 1-jétől változik a népegészségügyi termékadó (neta), a közműadó, az energiaadó, a regisztrációs adó, a kata, a hitelintézetek számára pedig bevezetnek egy egyszeri különadót.

Jogszabályváltozások - Több ponton változik az illetéktörvény

Több ponton változik az illetéktörvény jövőre: mentesül az illetékteher alól a házastársak közötti ajándékozás és vagyonátruházás, szigorodnak ugyanakkor a gazdálkodó szervezetek közötti egyes tranzakciók illetékmentességének feltételei.

Továbbra is nő Nyíregyháza lakónak száma

Továbbra is növekszik Nyíregyháza lakóinak száma, és ezt a kedvező tendenciát évek óta tartja a város - közölte Jászai Menyhért, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely alpolgármestere kedden, amikor a hagyományoknak megfelelően sajtótájékoztató keretében ünnepélyesen lezárták a település Temetői Főkönyvét.