rss      tw      fb
Keres

Újabb szerb-koszovói kormányfői egyeztetés lesz Brüsszelben

Ivica Dacic szerb és Hashim Thaci koszovói miniszterelnök kedden újabb kísérletet tesz Brüsszelben a kétoldalú viszony normalizálására, ami mind Szerbia, mind Koszovó számára az EU-hoz való további közeledés előfeltétele.

Irak: öngyilkos merénylet a rendőrség központja ellen Tikrítben, halottak

Heten meghaltak, köztük több rendőr hétfő reggel az iraki Tikrítben, miután egy öngyilkos merénylő robbanószerrel megrakott tartálykocsival belerohant a rendőrség helyi központjába - közölte egy rendőrtiszt és a városi kórház egyik orvosa.

Moszkva nem segíti ki a Cipruson pórul járt orosz befektetőket

Az orosz kormánynak nem áll szándékában kisegíteni a Cipruson kárt szenvedett orosz befektetőket - jelentette ki Igor Suvalov első miniszterelnök-helyettes egy tévéinterjúban, aláhúzva ezzel is Moszkva eltökélt szándékát a hazai tőke külföldi pénzügyi központokba menekítésének megállítására.

Árvíz/belvíz - Szlovákia: már nincs veszélyben Léva

Szlovákiában is gondokat okozott a folyóvizek szintjének emelkedése, de egyelőre sikerült kezelni a helyzetet - derül ki hétfői lapjelentésekből.

Ingatlanhalmozó exhivatalnokot vizsgálnak Kínában

Korrupcióval, adathamisítással és csalással vádolják azt az egykori hivatalnokot, aki összesen 192 ingatlant vásárolt Kínában.

Kína nagyvárosai küzdenek az ingatlanárakkal

Új szabályokkal igyekszik megfékezni az elszabadult lakásárakat Peking, Sanghaj és más nagyvárosok vezetése - derült ki a hétvégén közzétett részletes intézkedésekből.

Dél-Korea a számítástechnikai együttműködést is fejleszti az Egyesült Államokkal

Dél-Korea fokozza a számítástechnikai fenyegetések elleni fellépését, és az Egyesült Államokkal karöltve különféle forgatókönyveket készít elő annak végrehajtására - jelentette be Szöulban a védelmi minisztérium azzal összefüggésben, hogy az utóbbi időben több hackertámadás is érte a Koreai Köztársaság vezető bankjainak és televíziós csatornáinak a szervereit.

Lezuhant egy vadászrepülőgép Kínában, két pilótája meghalt

Mindkét pilóta életét vesztette, amikor lezuhant a kínai hadsereg légierejének egyik Szu-27-es vadászrepülőgépe a kelet-kínai Santung tartományban - jelentette a kínai központi televízió (CCTV) híre nyomán hétfőn a pekingi média.

Továbbra is San Pedro Sula a legveszélyesebb város a világon

Továbbra is egy hondurasi település, San Pedro Sula a világon a legveszélyesebb város, ahol naponta átlagosan három emberrel végeznek, a gazdaság gyakorlatilag nem működik, a szegénység, a brutalitás és a leszámolások pedig óriási méreteket öltenek.

Egyelőre nem nyílik meg Phenjan luxusszállodája

Nemrég még úgy volt, hogy hosszas halasztás után talán idén átadják az a 105 emeletes, piramis alakú luxushotelt Phenjanban, amelynek építését még az 1980-as években kezdték meg, a Kempinski azonban bejelentette, hogy a "piaci helyzet" miatt egyelőre nem tervezi megnyitni a szállodát.