rss      tw      fb
Keres

Növekedésre számít a német gazdasági miniszter

Túljutott a német gazdaság a visszaesés szakaszán, és az idén folytatódik a növekedés - mondta a német gazdasági miniszter egy keddi lapinterjúban.

Nőttek az amerikai gyáripari megrendelések februárban

A vártnál kissé nagyobb mértékben, 3 százalékkal nőttek februárban az új gyáripari megrendelések az Egyesült Államokban a januári egy százalékos csökkenés után, az összképet azonban rendkívül erős szezonális hatások torzítják.

Döntő szakaszba érkeztek a szerb-koszovói egyeztetések

Döntő szakaszba érkeztek kedd délután Brüsszelben az uniós közvetítéssel zajló szerb-koszovói egyeztetések, amelyek célja, hogy a kétoldalú viszony normalizálása révén Belgrád és Pristina biztosíthassa a maga számára az EU-hoz való további közeledést.

Romániában az idén sem indul el a Zöld ház program

Az idén sem indul el Romániában az úgynevezett Zöld ház program, amelynek keretében az állam vissza nem térítendő támogatást nyújtott azoknak a magánszemélyeknek, akik megújuló energiával működő fűtési rendszerek beszerelését vállalták háztartásaikban.

A ciprusi helyzet ellenére pozitív az eurózóna bankjainak középtávú kilátása

A ciprusi helyzet ellenére pozitívak a bankszektor középtávú kilátásai az eurózónában, azonban a nicosiai krízis is rávilágított arra, hogy törékeny és elhúzódó kilábalásra kell számítani - derül ki az Ernst & Young (E&Y) kedden nyilvánosságra hozott iparági gyorsjelentéséből.

Napolitano utódjára hagyta a kormányalakítást

Giorgio Napolitano államfő nyolc-tíz napot adott az általa kiválasztott "bölcseknek" az olasz belpolitikai patthelyzet megoldására, ami azt jelenti, hogy valójában az április közepén megválasztandó új köztársasági elnökre hárul majd a római kormányalakítás feladata.

Több tízezer munkahelyet hoz létre a Volkswagen

Több tízezer új munkahelyet hoz létre Volkswagen (VW), a német autógyártó csoport elsősorban Kínában növeli az alkalmazottak számát, de Európában is tervez fejlesztéseket.

Tőzsde - Erős nyitás New Yorkban

Emelkedő indexekkel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon.

Tovább csökkent a német infláció márciusban

A várakozásoknak megfelelően tovább csökkent a német infláció márciusban, a szövetségi statisztikai hivatal kedden közölt előzetes adata szerint a fogyasztói árak éves összevetésben 1,4 százalékkal emelkedtek a februári 1,5 százalék után.

Az izraeli jegybankelnök: alacsony infláció, stabil növekedés

A korábbi évekhez képest romló képet fest az izraeli gazdaságról a jegybank júniusban visszavonuló elnöke által benyújtott 2012. évi jelentés, amelyből ugyanakkor Stanley Fischer az alacsony inflációt és a viszonylag gyors, 3,1 százalékos növekedést emelte ki keddi sajtótájékoztatóján.

Megkezdte Szudán a politikai foglyok szabadon engedését

Szabadon bocsátottak kedden Szudánban hét politikai foglyot egy nappal azután, hogy Omar el-Besir szudáni elnök bejelentette, kegyelemben részesíti az összes ilyen fogvatartottat.

Horvát EU-csatlakozás - A szlovén parlament ratifikálta a szerződést

Egyhangúlag ratifikálta a szlovén parlament kedden Horvátország európai uniós csatlakozási szerződését. Ha a még hátralévő négy tagország - Belgium, Dánia, Hollandia és Németország - is jóváhagyja azt, akkor Horvátország július elsejével az unió (EU) 28. tagországa lesz.

Japán kormányzati kutatóintézet: Kína egyre agresszívabb külpolitikát folytat

Egy japán kormányzati kutatóintézet véleménye szerint Kína egyre agresszívabb külpolitikát folytat. A kutatók megállapítják, Japán egyre szorosabb kapcsolatokra törekszik Kína ellensúlyozására a térség azon országaival, amelyek félelemmel tekintenek Peking növekvő erejére.

Európában az okostelefonok vannak többségben

Az Európai Unióban egyre inkább az okostelefonok veszik át a hagyományos készülékek helyét: a Comscore piackutató intézet kedden publikált adatai szerint tavaly december volt az első olyan hónap, amikor az unióban a használatban lévő mobil készülékek több mint a fele okostelefon volt.