rss      tw      fb
Keres

A kormány engedményei ellenére is tízezrek tüntettek Brazíliában

Összesen több tízezren tüntettek Brazíliában szerdán a korrupció, az oktatás és az egészségügy hiányosságai, valamint a 2014-es futball-világbajnokság magas kiadásai miatt, annak ellenére, hogy a kongresszus előzőleg engedett néhány kulcsfontosságú követelésnek.

A Koránnak szentelt témapark létesül Dubajban

A Koránnak szentelt témapark létesül a felhőkarcolóiról és modern életviteléről ismert Dubajban, az Egyesült Arab Emirátusok gazdasági és turisztikai központjában.

Végrehajtották az ötszázadik kivégzést Texasban

Végrehajtották Texasban az ötszázadik kivégzést azóta, hogy 1976-ban visszaállították a halálbüntetés intézményét az Egyesült Államokban.

Elengedték a Tunéziában börtönre ítélt nőjogi aktivistákat

Szabadlábra helyezték Tunéziában csütörtökön a Femen nőjogi szervezet három, eddig előzetes letartóztatásban tartott európai aktivistáját, miután a rájuk kirótt ítéletet másodfokon felfüggesztett börtönre változtatták.

Kétmilliárd dolláros ajánlatok az Empire State Buildingre

Egy 2 és egy 2,1 milliárd dolláros kéretlen ajánlatot kaptak a tulajdonosok New York ikonikus felhőkarcolójára, az Empire State Buildingre - közölte szerdán az ingatlan befektetői és a működése felett felügyelet gyakorló Malkin Holdings.

Az olasz államfő magához hívatta Berlusconit a Ruby-ítélet miatt

Giorgio Napolitano olasz államfő garanciát kért a belpolitikai stabilitás fenntartására Silvio Berlusconitól, a római kormánykoalícióban is jelenlévő jobbközép Szabadság Népe (Pdl) párt elnökétől, miután hét év börtönre ítélték őt.

A tanúk padjára állt Michael Jackson fia

Michael Jackson örült a visszatérés lehetőségének, a tervbe vett turné körülményeivel azonban elégedetlen volt, és a szervezők részéről rá nehezedő nyomással sem tudott megbirkózni - derült ki a néhai popsztár legidősebb gyerekének vallomásából, amelyet a fiú a család által a szervező ellen indított perben tett egy Los Angeles-i bíróságon.

Egyiptom - Murszi gyors és radikális reformot ígér

Az állami intézmények gyors és radikális reformjára tett ígéretet szerda este Mohamed Murszi elnök Egyiptomban, miközben hívei és a lemondását követelő tüntetők összetűzéseinek halálos áldozatai is voltak.

Titkos adatgyűjtés - Hagel súlyos titoksértésnek nevezte Snowden tevékenységét

Súlyos titoksértésnek nevezte az Edward Snowden általi kiszivárogtatást Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter, aki szerint a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa megsértette az amerikai törvényeket, és kárt okozott a nemzet biztonságának.

Életfogytiglanra ítélte Carlost a párizsi fellebbviteli bíróság

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte szerdán a venezuelai Ilich Ramírez Sánchezt, ismertebb nevén Carlost a párizsi fellebbviteli bíróság, amely ezzel megerősítette a 2011-ben meghozott elsőfokú ítéletet.

UNCTAD: nő a transznacionális vállalatok globális értékláncainak világgazdasági szerepe

A transznacionális vállalatok által létesített globális értéklánc egyre növekvő világgazdasági szerepére mutatott rá az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) Budapesten és a szervezet központjában Genfben egyidejűleg nyilvánosságra hozott 2013-as jelentése a közvetlen külföldi befektetésekről.

Összevonták az adóhivatalt a vámhatósággal Romániában

Csalásellenes Igazgatósággá (DAF) alakul át Romániában az adó- és pénzügyi hivatal, amelybe a pénzügyőrséget és a vámhatóságot is beolvasztják - döntötte el szerdai ülésén a bukaresti kormány.

Szerbia négy-öt éven belül EU-taggá akar válni

Szerbia négy-öt éven belül EU-taggá akar válni - hangoztatta Ivica Dacic szerb miniszterelnök újságírók előtt szerdán Brüsszelben.

Nem tudott összeülni a bolgár parlament

Egyre súlyosabb a hónapok óta tartó belpolitikai válság Bulgáriában; az ultranacionalista Ataka párt képviselőinek távol maradása miatt nem tudták megtartani a szerdára meghirdetett parlamenti ülést.

UNCTAD: a világban a közvetlen működőtőke-beáramlások idén várhatóan a tavalyi szinten maradnak

Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) legfrissebb jelentése szerint a világban a közvetlen működőtőke-beáramlások az idén várhatóan a tavalyi szinten maradnak - mondta Simai Mihály akadémikus a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában, amelyen bemutatták a World Investment Report 2013 című kiadványt, az UNCTAD 2013-as jelentését a közvetlen külföldi tőkebefektetések tavalyi és idei alakulásáról.