rss      tw      fb
Keres

Csökkent a ciprusi betétállomány májusban

Cipruson csökkent a lakossági és a vállalati betétállomány májusban az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön ismertetett adatai szerint.

Olasz kötvénykibocsátás, jelentősen emelkedő hozamokkal

Az olasz államkincstár a csütörtöki aukción jelentősen emelkedő, három hónapja legmagasabb hozammal értékesített összesen 5 milliárd euró értékű, két különböző lejáratú kötvényt.

Engedélyezték a pluripotens őssejtekkel való klinikai kísérletezést Japánban

A világon elsőként engedélyezte az indukált pluripotens őssejtekkel való klinikai kísérletezést a japán egészségügyi minisztérium, a most jóváhagyott kutatás keretében retinaszöveteket próbálnak majd mesterségesen létrehozni - jelentette a japán sajtó csütörtökön.

Javult júniusban az euróövezeti gazdasági hangulat

Egy éve legmagasabb szintre javult júniusban az euróövezeti gazdasági hangulatmutató - derül ki az Európai Bizottság által csütörtökön ismertetett felmérésből.

Letette a hivatali esküt az új ausztrál kormányfő

Letette a hivatali esküt csütörtökön Kevin Rudd új ausztrál miniszterelnök, aki három év elteltével tér vissza a kormány élére.

Az olasz gyáriparosok borúlátóbbakká váltak

Az olasz gyáriparosok még az eddigieknél is borúlátóbbak az ország idei gazdasági teljesítményével kapcsolatban.

Újabb hszincsiangi hatósági akcióra derült fény, halottak

Legkevesebb 12 ujgur nemzetiségű férfi meghalt, amikor üldözésük közben felrobbantották magukat az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm területen - közölte a Szabad Ázsia Rádió (SZÁR).

Bank of China: tartható az éves GDP-cél

A jelenlegi hitelszűke ellenére is erősödik a kínai gazdaság a harmadik negyedévben, a kormány által kitűzött GDP-cél így mindenképpen tartható - írja a Bank of China (BoC) friss negyedéves jelentésében.

Az európai bíróság szerint kivethető a francia és máltai távközlési különadó

Az úgynevezett engedélyezési EU-irányelvvel nem ellentétes sem az elektronikus hírközlési szolgáltatókra Franciaországban kivetett különadó, sem a mobiltelefon-szolgáltatásokat terhelő máltai jövedéki adó - mondta ki csütörtökön ismertetett ítéletében az unió luxembourgi székhelyű bírósága.

Csökkent a német munkanélküliek száma

A szakértők által várt növekedéssel szemben júniusban csökkent a munkanélküliek száma Németországban - közölte csütörtökön a Bundesagentur für Arbeit (BA) német szövetségi munkaügyi hivatal.

Románia sikeresen lezárta második hitelmegállapodását az IMF-fel

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa jóváhagyta a Romániával 2011-ben kötött elővigyázatossági hitelmegállapodás lezárását és Bukarest rendelkezésére bocsátotta a hitelkeret utolsó, félmilliárd eurós tételét - közölte csütörtökön a román Mediafax hírügynökség.

A Gazprom kisebb osztalékot fizethet a tavalyinál

A Gazprom a tavalyi év alapján részvényenként 6-8 rubel osztalékot fizethet - tartalmazza a cég csütörtökön ismertetett közleménye.

Helyi milliárdos kezébe került két befolyásos cseh országos napilap

Német tulajdonból cseh tulajdonba ment át a prágai MAFRA társaság, amely egyebek között két befolyásos országos napilap - a liberális Mladá Fronta Dnes és a konzervatív Lidové Noviny - kiadója.

Történelmi mélypontra esett júniusban a francia fogyasztói bizalom

Az elemzői várakozásokat alulmúlva, történelmi mélypontra süllyed júniusban a francia fogyasztói bizalmi index - derül ki a francia statisztikai hivatal, az Insee csütörtöki közléséből.

A G20-as csúcson már a jegybanki pénzpumpák leállításáról lehet szó

Jóllehet az elmúlt hónapokban a nemzetközi egyeztető fórumokon a jegybanki pénzpumpák felfuttatásáról, azaz a nemzetközi valutaháborúkról volt nagy vita, a fejlett és feltörekvő gazdaságok G20-as csoportjának júliusi csúcstalálkozóján már a mennyiségi enyhítési politikák visszanyesése lehet a figyelem középpontjában.

Tőzsde - Markáns pluszban zárt Ázsia

Markáns pluszban zárták a csütörtöki kereskedést a legfontosabb ázsiai részvénypiacok, miután a kedvező kínai pénzpiaci fejlemények, illetve az amerikai tőzsdék fellendülése is javított a befektetői hangulaton.

Tőzsde - Emelkedéssel nyithat Nyugat-Európa

Emelkedéssel kezdhetik a csütörtöki kereskedést az irányadó nyugat-európai indexek, miután befektetők az elmúlt időszak árfolyamesése után újra vásárlásba kezdhetnek, továbbá a vártnál rosszabb amerikai GDP-adat késleltetheti az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed mennyiségi enyhítési programjának kivezetését.