rss      tw      fb
Keres

Martonyi: több mint száz ország és szervezet vesz részt a budapesti Vízügyi Csúcstalálkozón

Több mint száz ország és nemzetközi szervezet jelentette be részvételét a jövő heti budapesti Vízügyi Csúcstalálkozón, amely javaslatokat fogad majd el az ENSZ 2015 utáni időszakra vonatkozó fejlesztési céljaival kapcsolatban - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter hétfőn New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 68. ülésszakának általános vitájában.

Négy népszavazási kezdeményezést utasított el az NVB

Négy népszavazási kezdeményezést utasított el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfő esti - nem sokkal megalakulása után - tartott budapesti ülésén.

Költségvetés - A jóléti kiadások teszik ki az előirányzat 60 százalékát - ÖSSZEFOGLALÓ-2

Jövőre is a jóléti kiadások teszik ki a 2014-es büdzsé teljes előirányzatának csaknem 60 százalékát, az állam működésére és a gazdasági funkciókra egyaránt 15-16 százalék jut, adósságkezelésre pedig valamivel több mint 8 százalék - derült ki a jövő évi költségvetési törvényjavaslatból, amelyet hétfőn nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek.

Design Hét - Kiosztották a Magyar Formatervezési Díjakat

Szárazsó-inhalátort, esőkabát-kollekciót és interaktív mesét is jutalmazott idén a Magyar Formatervezési Díj zsűrije. Az elismeréseket hétfőn Budapesten, a Design Hét keretében a Műcsarnokban adták át, ahol kiállítás is nyílt a legjobb munkákból.

Elfogatóparancsot adtak ki Dániel Péter ellen

Elfogatóparancsot adott ki a bíróság a rágalmazással vádolt Dániel Péter ügyvéd ellen, aki nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán - értesült az MTI Hírcentrum.

Patyi Andrást választották a Nemzeti Választási Bizottság elnökévé

Patyi Andrást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát választották a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökévé a testület hétfő esti alakuló - sajtónyilvános - ülésén, elnökhelyettessé pedig Bozsóki Évát. Mindkét döntést egyhangúan támogatta a testület.

Emmi: a pontos várólisták kialakítása a cél

Szeptembertől új szabályok alapján követik nyomon a kórházi várólistákat, a listán szereplő és az ellátott betegek adatait havonta összevetik, hogy minél pontosabbak legyenek a várólisták - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Idén is NATO-futással tisztelegnek az 1848-1849-es szabadságharc áldozatai előtt

Idén is megrendezik a NATO-futást, amellyel az 1848-1849-es szabadságharc aradi vértanúira és gróf Batthyány Lajosra emlékeznek. A vasárnapi eseményen a szabadságharc 165. évfordulója alkalmából Ted White, a NATO kommunikációs főtitkárhelyettese is részt vesz - közölte a Budapesti Atlétikai Szövetség az MTI-vel.

OGY - Krónika 6. rész (határozathozatalok)

Két új jegyzőt, illetve a Nemzeti Választási Bizottság tagjait is megválasztotta hétfőn a parlament, majd a képviselők döntöttek a szabálysértési törvény módosításáról, illetve a Normafa Park fejlesztéséről is.

Költségvetés - Alig változik a kiadások funkcionális megoszlása

A jövő évi költségvetésben alig változik az államháztartás konszolidált kiadásainak funkcionális megoszlása: 2014-ben is a jóléti kiadások teszik ki a teljes előirányzat csaknem 60 százalékát, az állam működésére és a gazdasági funkciókra egyaránt 15-16 százalék jut, adósságkezelésre pedig valamivel több mint 8 százalék.

OGY - Újra megtiltható az utcán élés bizonyos közterületeken

Néhány nap múlva szabálysértésnek minősül majd az utcán élés a világörökségi területeken, az önkormányzatoknak pedig ismét lehetőségük lesz arra, hogy további közterületeket jelöljenek ki, ahol jogellenes az életvitelszerű ott-tartózkodás, vagyis hogy hajléktalanok éljenek ott.

Lapszemle: jövőre adómentes lenne a bankkártyás fizetés

Az origo.hu értesülése szerint a bankadót jövőre is fizetnie kell a pénzügyi szférának, a bank- és hitelkártyás fizetések utáni tranzakciós adóról viszont valószínűleg lemond az állam, hogy így harcoljon a feketegazdaság ellen. A kormány ugyan megengedné a bankoknak, hogy felszabadítsák az általános kockázati céltartalékukat, cserébe kérné az összeg 19 százalékát - írta a portál a birtokába jutott jövő évi adócsomag tervezete alapján.

Tiltakozik a DK a párnagáz eladásáról szóló javaslat miatt

A Demokratikus Koalíció szerint a gáztározókban lévő párnagáz eladásával nagy a kockázata annak, hogy a gáztározó összeomlik, ezért aki bármilyen előny reményében ilyen kockázatot vállal, az „nem normális”.

Magyar Telekom: a 2017. évi EBITDA meghaladja az idei szintet

A Magyar Telekom bejelentette a hétfői befektetői napon rövid és hosszú távú kilátásait, amely szerint a 2017. évi EBITDA meghaladja majd a 2013. évi szintet, a 2017. évi szabad cash flow pedig a 2012. évi szintet, továbbá a társaság fenntartja osztalékpolitikáját.

Költségvetés - Oktatás: több mint 153 milliárd a pedagógus életpálya-modellre

Több mint 153 milliárd forint többlettámogatással számolhat a köznevelés a pedagógus életpálya-modell bevezetésének első teljes évében, 2014-ben - egyebek között ezt tartalmazza a jövő évi büdzsé tervezete, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn nyújtott be. Új tételként lépett be a hit- és erkölcstan oktatásának finanszírozása is.

Költségvetés - Benyújtotta a kormány a 2014-es költségvetés tervezetét - ÖSSZEFOGLALÓ

Benyújtotta a kormány a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek hétfőn; ebben 2 százalék körüli növekedéssel, 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal, és 2,4 százalékos inflációval számolnak. Varga Mihály a rezsicsökkentés költségvetésének nevezte a büdzsét, Kövér László azt emelte ki, hogy a jövő évi tervezet már a növekedésről szól, az MSZP homokra épített kártyavárnak, a Jobbik pedig a megszorítások büdzséjének nevezte a dokumentumot.

OGY - Két új jegyzőt választottak

Az Országgyűlés hétfőn jegyzővé választotta Osztolykán Ágnest (LMP) és Spaller Endrét (KDNP).