rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Kövér: a jogállam meg tudja védeni magát

A jogállam büntetőjogi eszközökkel is képes megvédeni magát - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Kétórás üzemszünet a díjköteles úthálózaton

Kétórás üzemszünetet hirdetett ki hétfő éjjel az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveknek, az érintettek ezalatt díjmentesen használhatják a teljes díjköteles úthálózatot.

Megkezdődött a Budapest Pride Fesztivál

Ünnepélyes keretek között kezdődött meg a 18. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség fesztiválja a budapesti Toldi moziban vasárnap este.

Nagy Attila lett Kisapostag polgármestere

A két független jelölt közül Nagy Attilát választották polgármesterré vasárnap Kisapostagon - közölte a Fejér megyei település helyi választási irodájának vezetője az MTI-vel.

Árvíz - Egész nap szivattyúzták a vizet Szigetmonostoron

A megemelkedett talajvíz miatt Szigetmonostor érintett területein egész nap szivattyúzták a vizet, amelyet az ártéri erdőbe emeltek át – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem vasárnap este az MTI-vel.

Felavatták Kállai Ferenc mellszobrát a Nemzeti Színházban

Kállai Ferenc, a nemzet színésze mellszobrának felavatásával kezdődött el vasárnap Budapesten a Nemzeti Színház gálaestje, amellyel az "Alföldi Róbert vezette öt évet" búcsúztatták el az évad utolsó napján.

DK-közlemény az azonos nemű párok házasságkötéséről

A DK ismét az Országgyűlés elé viszi az azonos nemű párok házasságát és számukra gyermekek örökbefogadását lehetővé tévő törvényjavaslatot.

Folklife - Elkészült a Repülő puli-installáció Washingtonban

A hétvégére, a látogatók első nagyobb rohamának kezdetére elkészült Washingtonban Szőke Gábor Miklós Repülő puli elnevezésű installációja a Smithsonian Folklife Festival (SFF) területén.

Szabolcsi autóverseny - Meghalt az egyik sérült

A műtőben meghalt a Nagykállónál történt ralibaleset egyik sérültje, aki nézőként figyelte az autóversenyt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szóvivője vasárnap este az MTI-vel.

PDSZ: egyszerre vezessék be a pedagógus-életpályamodell minden elemét!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt kéri a kormánytól, hogy egyszerre vezesse be a pedagógus-életpályamodell minden elemét - közölte Mendrey László, a PDSZ elnöke vasárnap az MTI-vel arra reagálva, hogy nem sokkal korábban Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter bejelentette: lesz pedagógus béremelés szeptember 1-jétől.

PSZ: a szakszervezetek fontos követelése teljesül a minden pedagógusra kiterjedő béremeléssel

A szakszervezetek fontos követelése teljesül a minden pedagógusra kiterjedő béremeléssel, amelyet nemcsak a tanárok, hanem a pedagógiai szakszolgálatok és a szakmai szolgálatok munkatársai is megkapnak - reagált Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke vasárnap az MTI-nek arra, hogy tisztújító kongresszusukon jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter: szeptember 1-jétől lesz pedagógus béremelés.

Szabolcsi autóverseny - A szervezők nem nyilatkoznak

Kilencen súlyosan megsérültek, amikor a nézők közé csapódott egy autó a Nagykálló és Újfehértó között zajló autóversenyen vasárnap délután - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Az MTI úgy tudja, hogy a baleset az I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr versenyen történt. A szervezők nem kívántak nyilatkozni.

Horvát csatlakozás - Varga Mihály a breganai határátkelőhelyen tartott ünnepségen

A vámhatárt jelző tábla ünnepélyes levételével és az éjfél után Horvátországba érkező első autó átengedésével köszöntötték az ország EU-csatlakozását a breganai horvát-szlovén határátkelőhelyen, ahol Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondott beszédet a vámhatár megszűnése kapcsán.

Szabolcsi autóverseny - Nézők közé csapódott egy autó, kilenc súlyos sérült

Kilencen súlyosan megsérültek, amikor a nézők közé csapódott egy autó a Nagykálló és Újfehértó között zajló autóversenyen vasárnap délután - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Készenléti rendőröket vezényelnek a Balatonra, a Tisza- és a Velencei-tóhoz

A Készenléti Rendőrség állományából lovas, kerékpáros és gyalogos rendőrök erősítik az idegenforgalmi főszezonban a Balaton, a Tisza- és a Velencei-tó közbiztonságát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a rendőrség honlapján.

Bánsági települések magyar közösségei tanácskoztak

Nyolc szerbiai és 12 romániai bánsági település magyar közösségeinek a képviselői tanácskoztak pénteken és szombaton a Temes megyei Buziásfürdőn - közölte vasárnapi hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Július első napjaiban visszatér a 30 fokos meleg

Július első napjaiban visszatér a 30 fokos meleg, emellett elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, de egyébként sok napsütésre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap közzétett középtávú előrejelzéséből.

Együtt-PM: hazudik a Fidesz szóvivője

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (Együtt-PM) Szövetség szerint a "rezsim szóvivőjének" hazug kijelentésével szemben éppen a Fidesz önkormányzatai vezettek be drasztikus ingatlanadót országszerte. A Bajnai Gordon vezette tömörülés Hoppál Péternek, a Fidesz szóvivőjének arra a vasárnapi kijelentésére reagált az MTI-nek, miszerint a baloldal - hatalomra jutása esetén - csökkentené vagy megszüntetné a bankadót, a kieső bevételt pedig országos ingatlanadó kivetésével pótolná.

Balog Zoltán: lesz pedagógus-béremelés szeptember 1-jétől

Lesz pedagógus-béremelés szeptember 1-jétől az életpályamodell bevezetésével együtt - közölte az emberi erőforrások minisztere vasárnap az MTI-vel. Balog Zoltán a kormány szombati döntését a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) vasárnapi kongresszusán jelentette be az érintetteknek, akik ezt - elmondása szerint - tapssal fogadták és megelégedéssel nyugtázták.

E-útdíj - Már több mint 54 ezer regisztrált tehergépjármű

Már több mint 12 ezer felhasználó, összesen 54 ezer tehergépjárművet regisztrált a HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszerbe - közölte az MTI-vel vasárnap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

MSZP: az ingatlanadót a Fidesz vezette be

Az MSZP szóvivőjének közlése szerint az ingatlanadót nem az MSZP készül bevezetni, hanem a fideszes önkormányzatok vezették be telek- és építményadó formájában. Török Zsolt ezzel Hoppál Péter Fidesz-szóvivő vasárnapi kijelentésére reagált, amely szerint a baloldal - hatalomra jutása esetén - csökkentené vagy megszüntetné a bankadót, a kieső bevételt pedig országos ingatlanadó kivetésével pótolná.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.