rss      tw      fb
Keres

Húsvét - Erdő Péter bíboros vezeti a vigília szertartását Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével mutatják be a húsvét vigíliájának szertartását ma este a budapesti Szent István-bazilikában. A keresztények legnagyobb ünnepe, a húsvét alkalmából nagyszombaton országszerte körmenetek indulnak a katolikus templomokból.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, hajnali 2 órakor 3 órára kell állítani az órákat. Az átállás a közösségi közlekedést is érinti, az energiafogyasztásban pedig a kimutatások szerint 1-4 százalékos megtakarítás jelentkezik.

Lapszemle: Adatgyűjtés a határon túl

Egy jövő héten induló átfogó konzultáció keretében olyan adatokat gyűjt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), amelyek hasznára lehetnek a kormánypártnak a jövő évi választások előkészítésében - írta pontosan meg nem nevezett EMNP-s forrásra hivatkozva a Népszabadság szombaton.

Lapszemle: Késik a MÁV átalakítása

A nemzeti vasúttársaság állítása szerint a nemzetközi bankcsoportok ellenállása miatt nem sikerült a tervek szerint, azaz április 1-jére létrehozni az önálló vasútcéget - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Közfoglalkoztatási program a honvédség szolnoki helikopterbázisán

Harmincegy embernek nyújt kereseti lehetőséget az a közfoglalkoztatási program, amely április 2-án, kedden kezdődik a Magyar Honvédség (MH) 86. szolnoki helikopterbázisán. A katonai központ több mint 14 millió forint támogatás nyert el a foglalkoztatásra - közölte Balázsi Edit, a bázis sajtószóvivője az MTI-vel.

Tárki: az MSZP kérjen nyilvánosan bocsánatot

Lukács Zoltán azt mondta: a Tárki a Századvég csoport tagja, amelynek 3 milliárd forintot adott a kormány, anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna, mit teljesít ezért a csoport. 'Most már világossá vált, hogy mit teljesít' - jelentette ki.

Megszűnt a félpályás útlezárás a 21-es főúton

Befejeződött a 21-es főúton a csécsei elágazás közelében meghibásodott kamion műszaki mentése; a rendőri forgalomirányítás és a félpályás útlezárás megszűnt, a közlekedés helyreállt - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

Erdő Péter: valamennyien testvérek vagyunk

Nagypénteken történelmi eseményre, a Názáreti Jézus kereszthalálára emlékezik az egyház. Jézus története - amelyet az Újszövetség könyvei konkrétan és kézzelfoghatóan írnak le - azonban nem a halállal, hanem a feltámadással fejeződik be a Földön - mondta Erdő Péter bíboros az M1 Az Este című műsorában pénteken. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke többi között az egyháznak a gazdasági válságra adott válaszairól és a misszió lehetőségeiről beszélt, azt hangsúlyozva, hogy valamennyien testvérek vagyunk.

Lukács Zoltán visszavonja a Tárkival kapcsolatos állítását

Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese tévesen állította, hogy a Tárki jelenleg a Századvég-csoport tagja, ezt az állítását visszavonja - közölte a szocialista párt országos központja péntek este az MTI-vel.

OGY - Változhat a népmozgalmi statisztikai adatgyűjtés

Módosítaná a kormány a statisztikai törvényt annak érdekében, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkezők külföldi szülését, illetve halálozását is felmérjék a népmozgalmi adatgyűjtésen.

BKV: az igazgatóság támogatja a bérmegállapodás megkötését

A BKV Zrt. igazgatósága támogatja a bérmegállapodás megkötését az érdekvédelmi szervezetekkel - tájékoztatta a fővárosi közlekedési vállalat pénteken az MTI-t.

Agrárkamara: a teljes hazai agrárszektort szolgálja az új köztestület

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöksége határozottan visszautasítja az MSZP azon kijelentését, amely szerint egy szűk csoport anyagi érdekeit szolgálja csak a most megalakult köztestület - reagált a kamara a szocialista párt közleményére.

Teljes útzár a 7-es úton Siófok és Balatonszabadi között

Három személygépkocsi összeütközött 7-es úton, Siófok és Balatonszabadi között, a műszaki mentés idején teljes az útzár - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek este az MTI-t.

Az AAA Auto kivonul a magyar és a prágai értéktőzsdéről

Az AAA Auto Group N.V. egyenként 0,10 euró névértékű, 67 757 875 darab törzsrészvényének budapesti és prágai értéktőzsdéről való kivezetéséről döntött a társaság pénteken, Amszterdamban megtartott rendkívüli közgyűlése - derül ki az AAA Auto pénteken, a BÉT honlapján közzétett közgyűlési határozataiból.

Fidesz-székház - TASZ: szabálytalan volt a rendőrség pénteki eljárása

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint szabálytalan volt a rendőrség eljárása, amikor pénteken idézés nélkül előállított két, a Fidesz-székház udvarának március 7-ei elfoglalásában részt vevő tüntetőt. A jogvédő szervezet ügyvédei vállalták a fiatalok jogi képviseletét - hangzott el a TASZ és az érintett fiatalok közös, pénteki sajtótájékoztatóján.

A magyar kormány felhatalmazást adott a kínai kormánnyal folytatandó tárgyalásokra a V0 vasúti körgyűrű megépítéséről

A nemzeti fejlesztési minisztert hatalmazta fel a kormányfő a tárgyalásra a magyar és a kínai kormány között a magyarországi V0 jelzésű, Szárliget és Ceglédbercel között létesítendő, Budapestet elkerülő vasútvonal létrehozásáról szóló megállapodásról.

OGY - A Ház előtt az alkotmánymódosításhoz kapcsolódó törvényi változások

A kormány benyújtotta pénteken a parlamentnek az alaptörvény negyedik módosítása miatt szükséges egyes törvényi változtatásokat. Csaknem húsz jogszabály módosulhat. A kabinet kimondaná egyebek mellett, hogy az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke nem választható újra.

Tobin-ügy - Mégis érvényesülhet az ítélet

Tobin kész letölteni büntetését - jelentette be pénteken Budapesten Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az ír szakminiszter tájékoztatására hivatkozva.

Közvetlen légi összeköttetés Közép-Angliával a Jet2.com járatán

Új járatot indít a Jet2.com diszkont légitársaság Budapestről november 8-tól Közép-Anglia szívébe, East Midlands repülőterére, ahonnan egyszerre három nagyváros - Nottingham, Derby és Leicester - is elérhető - közölte a Budapest Airport (BA) Zrt. pénteken.