rss      tw      fb
Keres

Tovább csúszhat az új berlini repülőtér átadásának időpontja

A német közlekedési miniszter nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy ismét módosítják az új berlini repülőtér átadásának időpontját a tűzvédelmi rendszerrel kapcsolatos technikai gondok miatt.

Meghosszabbították Szerbia egyetlen acélművére a tenderkiírást

Újabb egy hónappal meghosszabbították a szerbiai smederevói acélgyár privatizációjára kiírt pályázatot, és ezzel lehetőség nyílt arra, hogy az egyetlen érdeklődővel tovább folytassák az egyeztetetést a részletekről - közölte a szerb pénzügyminisztérium szerdán.

Pénz, játék és számítógép önként beadott fegyverekért Mexikóvárosban

Készpénzt, gyerekjátékokat és számítógépeket adnak a mexikói főváros egy veszélyes kerületében azoknak, akik önként beszolgáltatják lőfegyverüket; a csereakciót azután indították, hogy halálos lövés ért egy moziban ülő 10 éves gyermeket.

Csökkent a Szlovéniába betelepülők száma

Szlovéniába tavaly 14 084-an települtek be, 8,6 százalékkal kevesebben, mint az előző évben. A betelepülők túlnyomó része - 10 765 - külföldi volt, a többi szlovén nemzetiségű - közölte szerdán a szlovén statisztikai hivatal.

Moszkva folytatja a fehéroroszországi hitel folyósítását

Az Oroszország vezette nemzetközi EuroAsEs alap rövid időn belül átutalja a Fehéroroszországnak tavaly jóváhagyott hitel újabb, 440 millió dolláros részletét - jelentette be Nagyezsda Jermakova, a fehérorosz jegybank igazgatótanácsának vezetője szerdán.

Hideghullám Indiában halálos áldozatokkal

Legalább 33 ember vesztette életét Észak-Indiában egy rendkívüli hideghullám következtében az utóbbi napokban.

Szíria - Dezertált a katonai rendőrség feje

Dezertált a szíriai kormányerőktől a katonai rendőrség parancsnoka, és hitet tett a Bassár el-Aszad elleni felkelés mellett egy interneten megjelent videofelvétel és egy biztonsági forrás szerint.

Bangladesben támad a madárinfluenza

A bangladesi hatóságok 150 ezer szárnyas és 300 ezer tojás megsemmisítését rendelték el, miután a múlt héten madárinfluenza vírusát mutatták ki a főváros egyik baromfitelepén.

Szíria - Heves harcok Jarmúk palesztin menekülttáborban

Heves harcok dúltak szerdára virradó éjjel a Damaszkusz déli peremén lévő Jarmúk palesztin menekülttáborban felkelők és a kormánypárti "népi bizottságok" fegyveresei között - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Hatalmas hasisfogás Spanyolországban

Marokkóból csempészett 11 tonna hasist foglalt le, és 35 személyt vett őrizetbe a spanyol rendőrség - jelentette be a madridi rendőrség szerdán.

Negatív figyelőlistára tette az Egyesült Államok hitelbesorolását a Dagong

A fizetőképesség romlása, a nemzeti adósságkezelés hiányosságai, a gazdaság várható gyenge teljesítménye miatt negatív figyelőlistára tette az Egyesült Államok szuverén hitelbesorolását a kínai Dagong nemzetközi hitelminősítő kedden.

Karácsonyi metrósztrájk Londonban

Az előzetes bejelentésnek megfelelően sztrájkba léptek szerdán a londoni metróvezetők, mert a munkáltató, a London Underground a szakszervezetek szerint nem volt hajlandó a karácsonyi munkavégzés fejében követelt feltételek teljesítésére.

Orosz lap: korrupciót gerjeszt az orosz gyerekek külföldi örökbefogadása

Az orosz gyerekek külföldiek általi örökbefogadása agresszív korrupciót gerjeszt az orosz végrehajtó hatalomban - állította egy orosz társadalmi szervezet vezetője a Rosszijszkaja Gazeta című lapnak, amely szerdán közölte az interjút.

Tálib merénylet egy afganisztáni amerikai támaszpontnál

Öngyilkos merénylő robbantott szerdán egy afganisztáni amerikai támaszpont bejáratánál, megölve magát és három afgánt. A támadást a tálibok magukra vállalták.

Nem innovatívak a kínai magánvállalatok

Versenytársaik technológiájának puszta másolása helyett az innovációra és saját ötleteik fejlesztésére kellene fókuszálniuk versenyképességük növeléséhez a kínai magánvállalatoknak - írja egy friss központi tanulmány.