rss      tw      fb
Keres

Devizapiac - Alig változott a forintárfolyam

Hétfőre virradóra alig változott a forint árfolyama az euróval szemben: az eurót 285,70 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben hétfőn reggel röviddel hét óra után, szemben a péntek délutáni 285,86 forinttal.

Lapszemle: Simicskó István a sportállamtitkár október elsejétől

Hétfőtől Simicskó István, a honvédelmi tárca eddigi parlamenti államtitkára tölti be a sportért felelős államtitkári posztot az Emberi Erőforrások Minisztériumában - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

OGY - A munkahelyvédelmi akciótervhez szükséges törvénymódosításokat fogadhat el a Ház

A kormány munkahelyvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosításokat is elfogadhat mai ülésnapján az Országgyűlés, a képviselők emellett tovább folytathatják a vitát arról az alkotmánymódosításról, amely előzetes regisztrációhoz engedné kötni a választójogot.

Cozma-ügy - Ma döntés várható a Kúrián

Várhatóan ma dönt a Kúria a Cozma-ügyben a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványáról, amelyben a vádhatóság az álláspontja szerint törvénysértően enyhe jogerős döntés megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kérte.

Ma lép hatályba a levéltári törvény módosítása

Ma lép hatályba a levéltári törvény módosítása, amely egyebek mellett határoz arról, hogy az iratok egy része a Politikatörténeti Intézet levéltárából a jövőben Magyar Nemzeti Levéltár néven működő Magyar Országos Levéltárba kerüljön.

Lapszemle: A bankok szerint az önkormányzatok kockázatos ügyfelek

Az önkormányzati hitelezés szinte teljesen leállt 2012-ben, noha az önkormányzati szférának az év végével 300 milliárd forint folyószámla- és munkabérhitele jár le, amit át kellene ütemezni, újra kellene finanszírozni - írja a Népszabadság hétfőn.

Pécsi egyetemi vesztegetés - Megkezdődhet a per érdemi szakasza

Ma kezdődhet meg a pécsi egyetemi vesztegetési ügy tárgyalásának érdemi szakasza a Győri Törvényszéken. Huszonhét ember ellen folyik eljárás költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Lapszemle: Apadó egyszázalékos források az egyházaknál is

Egyeztet a kormányzat az egyházakkal az egyszázalékos adóhozzájárulások ügyében, miután a felajánlott összeg 2012-ben is csökkent - írja a Magyar Hírlap hétfőn.