rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Harmincezren már katások

A kisvállalati adó (kiva) iránt mérsékelt az érdeklődés, a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata) viszont múlt péntekig 30 ezer 786 bejelentést fogadott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - olvasható a Népszabadság pénteki számában.

Víztakarékosságra kényszerítené a fogyasztókat Brüsszel

A vízzel való takarékoskodásra késztetné az európai fogyasztókat az Európai Bizottság készülő új rendelete, amelynek tervezetét a német Welt Online ismertette csütörtökön.

Véget ért a bombariadó az Aréna bevásárlóközpontban

Kora este ismét megnyitották a vásárlók előtt a budapesti Aréna bevásárlóközpontot, amelyet csütörtök délután bombafenyegetés miatt ürítettek ki.

MÁV-Start: több vonaton lesz elérhető az ingyenes internet

Bővíti az ingyenes internetelérésre alkalmas járműveinek körét a MÁV-Start, így évente akár ötvenmillió utas kapcsolódhat majd a világhálóra ingyen az InterCity és az elővárosi vonatokon - közölte a vasúttársaság csütörtökön.

Elfogták a fővárosban bombával fenyegetőző férfit

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a VIII. kerületi Aréna bevásárlóközpont, valamint a IV. kerületi rendőrkapitányság felrobbantásával is fenyegetőzött csütörtökön.

BÉT - Elemzők: alacsony forgalom mellett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 121,58 pontos, 0,68 százalékos emelkedéssel, 18 069,89 ponton zárt csütörtökön.

NMHH: nem veszélyes az elektroszmog mértéke a gyermekintézményeknél

Az elektromos térerősség mértéke a megengedett szint alatt van, egészségre nem ártalmas azoknál a gyermekintézményeknél, ahol a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2012-ben mérést végzett - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Bombafenyegetés miatt kiürítették az Aréna bevásárlóközpontot

Bombafenyegetés miatt kiürítették Budapesten az Aréna bevásárlóközpontot csütörtök délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel.

Leállhat a helyi közlekedés Dombóváron január 1-jétől

Január 1-jétől leállhat a helyi autóbusz-közlekedés Dombóváron, miután a képviselő-testület csütörtökön nem fogadta el a Gemenc Volán Zrt.-vel kötendő megállapodást - közölték önkormányzati vezetők az MTI-vel.

Noé Állatotthon Alapítvány: szilveszterkor és újév napján mindenki tartsa biztonságos, zárt helyen állatait!

A Noé Állatotthon Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy kedvenceiket szilveszterkor és újév napján tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már csak pórázon sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre kérjenek számára nyugtatót az állatorvostól.

Devizapiac - Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest

Lanyha év végi forgalomban a térségbeli devizákkal együtt erősödött a forint csütörtök kora délután a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon.

Otthon Centrum: stagnálás várható jövőre is a lakáspiacon

Az Otthon centrum szerint jövőre is stagnálni fog a lakáspiacon a forgalom, az adásvételek jelentős részét továbbra is a használtlakások értékesítése adja majd.

Debrecen belvárosa 2,5 milliárd forintból újulhat meg

Debrecen belvárosának funkcióbővítő rehabilitációjára nyert több mint 2,2 milliárd forint uniós támogatást a megyeszékhely önkormányzata, így összesen 2,5 milliárdot költhet a fejlesztésre - jelentette be Pajna Zoltán alpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján, a megyeszékhelyen.

Januártól változnak az épület-energetikai tanúsítványok szabályai

Egy új rendelettel némileg szigorította a kormány az épület-energetikai tanúsítási követelményeket, így januártól már az 50 négyzetméter alatti épületek eladásánál, illetve bérbe adásánál is kell tanúsítványt készíteni - közölte a Magyar Energiahatékonysági Intézet Kft. (MEHI) csütörtökön az MTI-vel.

ÁKK: csökkent a három hónapos DKJ átlaghozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján enyhén csökkent a három hónapos diszkont kincstárjegy (DKJ) átlaghozama, a múlt heti 5,63 százalékról 5,47 százalékra.

Zarándokút épül a Dél-Alföldön

Több mint kétszáz kilométer hosszan húzódik majd az a zarándokútszakasz, amelyet Magyarország 34 kiemelt turisztikai beruházásának egyikeként egy év alatt alakítanak ki a Dél-Alföldön - közölte a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szóvivője az MTI-vel.

Válságban is bővít az Audi

A válság ellenére sem változtat beruházási tervein az Audi. A német prémiumkategóriás autógyártónál csütörtökön azt közölték, hogy a korábbi terveknek megfelelően 2012 és 2016 között összességében 13 milliárd eurót költenek a meglévő telephelyek korszerűsítésére, illetve új modellek fejlesztésére.

Tudásod a jövőd projekt: százezren tanulhatnak idegen nyelvet, informatikát

Százezren vehetnek részt az idegen nyelvi és informatikai képzéseket magában foglaló Tudásod a jövőd projektben 2014 augusztusáig - közölte a programgazda Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) csütörtökön az MTI-vel.

Január elején nyílik meg a gödöllői P+R parkoló

A hatósági engedélyek beszerzése és a pótlólagos munkák elvégzése miatt csak január 3-tól használhatják a gödöllőiek a vasútállomás királyi várója mellett júniusban átadott P+R parkolót - olvasható a Pest megyei település honlapján.

A pirotechnikai szabály betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

A pirotechnikai szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az előírások betartása mindenki számára kötelező, megszegésük szabálysértésnek minősül.