rss      tw      fb
Keres

Magyarországra látogat a maronita pátriárka

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására vasárnaptól csütörtökig Magyarországon tartózkodik Béchara Boutros Rai, a maroniták antiókhiai pátriárkája - közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense az MTI-vel.

Nyílt napot tartanak a szelektív hulladékgyűjtésről, hulladékkezelésről

Országszerte 45 településen 65-70 telephelyen nyílt napot tartanak ma a szelektív hulladékkezelést, hulladékhasznosítást végző vállalkozások az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) által szervezett KUKAkulTÚRA nevű programban.

Jogszabályváltozások - Módosulnak a Start-számlával kapcsolatos szabályok

Módosulnak október elsejétől a fiatalok életkezdési támogatásának kezelésére szolgáló Start-számlával kapcsolatos szabályok: nemcsak a szülők, hanem más hozzátartozók is nyithatnak Start-számlát a megszületett gyermekeknek, illetve az életkezdési támogatás kezelésére szolgáló számlára a hozzátartozók már értékhatár nélkül fizethetnek be, adómentesen.

Lapszemle: Egyre több feljelentést tesznek uzsoraügyben

Folyamatosan nő az uzsoraügyben született feljelentések száma: a 2009-es 60 jelzés után 2010-ben 250 esetben, tavaly pedig már 360 ügyben indult nyomozás - írta a Magyar Nemzet szombaton.

OGY - Költségvetés - 20 milliárdra nőhet az önkormányzatoknak ingyenesen átadható vagyon

A jövő évi költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott egyik módosító indítvány 20 milliárd forintra emelné az önkormányzatoknak ingyenesen átruházható állami vagyontárgyak értékét, hogy a MÁV Zrt. könyveiben lévő, például sportingatlanok minél nagyobb számban kerülhessenek az önkormányzatokhoz. A nemzeti vagyonkezelőnél a korábbinak többszörösére nőtt az önkormányzati igénylések száma és értéke.

Lapszemle: Betiltanák a transzzsírokat

Jogszabállyal készül betiltani a túlzottan magas transzzsírtartalmú termékek forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írta a Népszabadság szombaton.

Lapszemle: Jelentős nemzetközi érdeklődés a HM EI Zrt. robotrepülői iránt

Októberben mutatják be a nyilvánosságnak a Honvédelmi Minisztérium saját cége által kifejlesztett robotrepülőgépeket, amelyek iránt számos ország érdeklődik, elsősorban keletiek és észak-afrikaiak - írta a Népszabadság szombaton.

Lapszemle: West Balkán-ügy - Folytatódik a nyomozás

Újabb két hónappal meghosszabbította a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a West Balkánban tavaly januárban történt, három halálos áldozatot követelő tragédia idején szolgálatot teljesítő rendőrségi ügyeletesek ellen - írta a Magyar Nemzet szombaton.

Leégett egy juhhodály Tiszaszentimrén, több száz állat elpusztult

Több mint kétszáz állat égett bent abban a juhhodályban, amely pénteken este gyulladt ki Tiszaszentimrén – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő pénteken az MTI-vel.

Románia reméli, hogy számíthat Magyarországra

Magyarország számíthat Romániára és Románia is azt reméli, hogy továbbra is számíthat Magyarországra - mondta Bogdan Aurescu román külügyi államtitkár a Hotnews.ro közéleti portálon péntek este megjelent interjújában, Németh Zsolt előző napi nyilatkozatára reagálva.

ENSZ Közgyűlése - Martonyi: az ENSZ vezetése támogatja a budapesti víz világkonferencia megrendezését

Az ENSZ illetékes főtitkár-helyettese, Jan Eliasson pénteken támogatásáról biztosította azt a magyar kezdeményezést, hogy 2013 őszén Budapesten világkonferencián vitassák meg a vízgazdálkodás és a csatornázás problémáit - nyilatkozta az MTI-nek New York-i tárgyalásait összefoglalva Martonyi János külügyminiszter.

Véget ért a Jobbik vonulásos tüntetése Biszku Béla háza előtt

Rendbontás nélkül véget ért a Jobbik vonulásos tüntetése péntek este Budapesten, Biszku Béla volt belügyminiszter háza előtt. Az időközben néhány ezresre duzzadt tömeg a beszédek meghallgatása után elvonult a helyszínről.

Nemzetközi tárlattal kezdődött meg a Design Hét Budapest 2012

Tizenkét ország művészeinek több mint nyolcvan alkotását mutatja be az Élj lassabban! - Slow Design című nemzetközi kiállítás, amelynek pénteki megnyitójával hivatalosan is elkezdődött a Design Hét Budapest 2012 rendezvénysorozat.

Összefogás a közbiztonságért címmel demonstrált a Jobbik Gyöngyösön

A Jobbik kormányra kerülése esetén csak egy szempontból fog különbséget tenni az emberek között, aszerint, hogy építik vagy rombolják az országot; az előbbieket támogatják, az utóbbiakat eltakarítják - jelentette ki Vona Gábor pénteken Gyöngyösön, az Összefogás a közbiztonságért címmel meghirdetett demonstráción.

Adomány a CEU roma posztgraduális felkészítő programjára

A Közép-európai Egyetem (CEU) roma posztgraduális felkészítő programját 725 ezer euróval (mintegy 200 millió forinttal) támogatja a VELUX Alapítvány, a pénzből három év alatt akár 60 tehetséges cigány fiatalt készítenek fel arra, hogy európai és észak-amerikai egyetemeken tanulhassanak.

Feljelentést tett a mentőszolgálat egy indokolatlan riasztás miatt

Feljelentést tett egy indokolatlan riasztás miatt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), ugyanis egy férfi gázrobbanáshoz riasztotta a mentőket péntek délután a fővárosban, de a helyszínen semmi sem történt - közölte a mentőszolgálat főigazgatója az MTI-vel.

Nincs elég pénz fejéstechnológiai fejlesztésekre Vas megyében

A szarvasmarha-ágazatban komolyabb fejéstechnológiai fejlesztésekre lenne szükség Vas megyében, hogy jó minőségű alapanyagot tudjanak biztosítani, a beruházásokra viszont nincs elegendő pénz - közölte Lukács Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának mezőgazdasági főfelügyelője az MTI-vel.

Orbán: tíz éven belül meg kell négyszerezni az aktívan sportolók arányát

Orbán Viktor szerint a kormány célja, hogy öt éven belül a mai 9 százalékról 20 százalékra, tíz éven belül pedig 30-35 százalékra emelje az aktívan, hetente legalább kétszer fél órát sportoló magyar lakosok számát. A miniszterelnök erről a Budafoki Munkás Testedző Egyesület (BMTE) megalakulásának századik évfordulója alkalmából tartott rendezvényen beszélt, hangsúlyozva, a kormány még az ősszel kidolgozza a nem látvány-csapatsportágak új támogatási rendszerét.

Idegenforgalmi ellenőrzések Somogyban, nőtt a jogsértések száma

A fogyasztóvédők Somogyban az idegenforgalmi főszezonban végzett ellenőrzések egynegyedében tapasztaltak jogsértést, 6 százalékkal nagyobb arányban, mint tavaly - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége pénteken az MTI-vel.

Bemutatták a Pápai Államtitkárság munkatársának legújabb Mindszenty-köteteit

Bemutatták Somorjai Ádám bencés szerzetesnek, történésznek, a Pápai Államtitkárság munkatársának, a Szenttéavatási Kongregáció konzultorának (tanácsadójának) legújabb, Mindszenty Józsefről szóló köteteit pénteken Budapesten. A kiadványok között van Az Apostoli Szentszék és Mindszenty József kapcsolattartása című trilógia, valamint a Mindszenty bíboros az amerikai nagykövetségen című könyv.