rss      tw      fb
Keres

Botka: szövetségeseket keres az MSZP a programalkotáshoz

A programalkotásról szól a következő fél év a szocialista pártban, az MSZP szövetségeseket keres ehhez, és szövetségesnek tekint a demokratikus oldalon mindenkit, aki az ország alapvető érdekének gondolja a 2014-es kormányváltást - mondta Botka László szombaton.

Forgalomkorlátozások lehetnek a vasárnapi FTC-DVTK meccs miatt

Az FTC-DVTK labdarúgó mérkőzés miatt forgalomkorlátozások lehetnek vasárnap a Népliget környékén - közölte szombaton az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Budapest Bank közel száz önkéntese újított fel egy iskolát

Udapest, 2012. szeptember 29. - Frissen festett ablakok, ajtók, és egy megújult tornaterem várja hétfőn a Humánus Alapítványi Általános Iskola diákjait, miután a Budapest Bank közel száz önkéntese segítette munkájával a felújítást - közölte a bank szombaton az MTI-vel.

Internetes adathalászokat fogtak el

Három férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy internetes banki műveletekhez használt adatokat szereztek meg, majd áldozataik számlájáról pénzt utaltak át saját maguknak - közölte honlapján a rendőrség.

Braun Róbert már egy éve az MSZP tagja

Braun Róbert, Simor András jegybankelnök volt tanácsadója már egy éve a szocialista párt tagja - ezt maga az érintett mondta a Lánchíd Rádiónak.

Indulnak a terepmunkálatok a bodai nagyaktivitású nukleáris hulladéktároló leendő helyszínén

Végéhez ért a tervező, előkészítő munka, 2013 közepén elkezdődhetnek a terepi munkák a Nyugat-Mecsekben, ahol 2015-re szeretnék kijelölni a nagyaktivitású hulladékokat befogadó tároló pontos helyét - mondta a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője egy sajtótájékoztatón szombaton Bodán.

Kiállítással mutatják be a lakhatási szegénység legfőbb problémáit Budapesten

Az ENSZ lakhatási világnap alkalmából a Habitat for Humanity Magyarország nevű szervezet öt rendhagyó házat épített fel a budapesti Erzsébet téren, ahol a betérők különleges kiállításon ismerkedhetnek meg a lakhatási szegénység legfőbb hazai problémáival - közölte a szervezet az MTI-vel szombaton.

Megkezdődik a miniszterelnök júliusi konzultációsorozatán vállaltak előkészítése

A kormány határozatban kért fel több minisztert, hogy kezdje meg azoknak a feladatoknak az előkészítését, amelyek végrehajtásáról a miniszterelnök nyári konzultációs sorozata során született megegyezés - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

RMDSZ-tanácskozás - Több szavazat kell decemberben, mint amennyit az RMDSZ a nyáron kapott

A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) több szavazatra lesz szüksége a decemberi parlamenti választásokon, mint amennyit a júniusi helyhatósági választásokon kapott - jelentette ki szombaton a szövetség döntéshozó szervének ülésén Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

MSZP: a teljes abortusztilalmat készítik elő a kormánypárti kijelentések

Az MSZP szerint Kövér László házelnök téved, amikor arról beszél, hogy a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze. Az ilyen és hasonló kijelentések a teljes abortusztilalmat készítik elő - vélik a szocialisták.

Kissé erősödött a pollenterhelés

Az előző hétvégéhez képest az elmúlt napokban kissé magasabb volt a pollenterhelés az országban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.

Lendvai Ildikó közleménye: Megfelezett történelem

A hét elején tárgyalják a parlamenti bizottságok azt a törvényjavaslatot, amelyben kormánypárti képviselők megtiltanák ”a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések”, utcanevek, cégnevek, egyesületek és sajtótermékek nevei használatát.

A Magyarság Háza 145 millió forint támogatást kap

A Magyarság Háza nemzeti identitás kiállítás, látogató- és oktatás-módszertani központ kialakítására 145 millió forint támogatást csoportosít át a költségvetésben a kormány - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Osztrák lap interjúja Gyurcsány Ferenccel

Gyurcsány Ferenccel közölt interjút a Die Presse című osztrák napilap szombati számában.

Martonyi János a nukleáris terrorizmus ellen emelt szót az ENSZ-ben

Martonyi János támogatásáról biztosította az ENSZ nukleáris terrorizmus elleni munkáját a világszervezet New York-i székházában tartott nukleáris terrorizmus elleni konferencián. A magyar külügyminiszter ezt megelőzően megbeszélést folytatott Jukija Amanoval, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatójával is - írta a Külügyminisztérium az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Rendészeti alapvizsgát kell tenniük a fegyveres szervek tagjainak

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak rendészeti alapvizsgát kell tenniük, illetve emellett rendészeti szakvizsgát is tesznek vagy tehetnek - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

Lakhatási támogatást kaphatnak az otthonuktól távol dolgozók

Lakhatási támogatást kaphatnak október elsejétől azok, akiket a munkaügyi kirendeltség legalább három hónapja álláskeresőként tart nyilván, és állandó lakóhelyüktől távol vállalnak munkát - tartalmazza a munkába járással összefüggő terhek csökkentését célzó támogatásokról, valamint a munkaerő-toborzás támogatásáról szóló 39/1998. (III. 4.) Korm. rendelet módosítása, amely a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

A Kúria fellép a közpénzek, állami és uniós támogatások szigorúbb felhasználásáért

A bírói gyakorlat egységesítésével és a szabályozás korrekciójára irányuló javaslatokkal igyekszik elősegíteni a közpénzek szigorúbb felhasználását a Kúria egyik joggyakorlat-elemző munkacsoportja - mondta Kalas Tibor, a legfelső bírói fórum közigazgatási-munkaügyi kollégiumának vezetője egy - Kiss Gábor polgári ügyszakos kúriai bíróval közösen tartott - sajtóbeszélgetésen Budapesten.

Egy kamionnyi mobiltelefont loptak el - néhány órán belül elfogták az elkövetőket

Közel egymilliárd forint értékű szállítmánnyal loptak el egy kamiont péntek délután Vecsés külterületén, de az elkövetők csak néhány óráig örülhettek zsákmányuknak, mert a rendőrök elfogták őket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata.