rss      tw      fb
Keres

Labour-kongresszus - Miliband: a Munkáspárt törvénnyel bontaná szét a nagybankokat

A brit Munkáspárt törvényi erővel bontaná szét a brit nagybankokat, ha azok önszántukból nem változtatnak jelenlegi működési rendszerükön - mondta vasárnap az éves kongresszusára készülő legnagyobb baloldali brit politikai erő vezetője.

Kiírták az Út a középiskolába és az Út az érettségihez pályázatot

Összesen mintegy kétmilliárd forintra pályázhatnak a hátrányos helyzetű - köztük roma - tanulók a 2012/2013 tanévben az Út a középiskolába és az Út az érettségihez programokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

Két helyszínen tízen verekedtek össze Zalában

A rendőrök elől autóval próbált elmenekülni négy férfi, a sofőr kivételével előzőleg a szentgyörgyvölgyi falunapon bántalmaztak egy 18 éves fiatalt; a zalaszentgróti Fő téren hat ember verekedett össze - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a honlapján.

Cozma-ügy - Várhatóan hétfőn dönt a Kúria

Várhatóan hétfőn dönt a Kúria a Cozma-ügyben a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványáról, amelyben a vádhatóság az álláspontja szerint törvénysértően enyhe jogerős döntés megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kérte.

Hétfőn lép hatályba a levéltári törvény módosítása

Hétfőn lép hatályba a levéltári törvény módosítása, amely egyebek mellett határoz arról, hogy az iratok egy része a Politikatörténeti Intézet levéltárából a Magyar Nemzeti Levéltár néven működő Magyar Országos Levéltárba kerüljön.

Tizenegy milliárd forintos fejlesztésbe kezd a mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 11 milliárd forintot költ hálózatának bővítésére, épületei korszerűsítésére, valamint járművei további cseréjére - mondta a szervezet főigazgatója az MTI-nek.

OGY - Folytatódik a vita a választási regisztrációról és az új Ptk.-ról

A jövő héten ismét háromnapos ülést tart az Országgyűlés. A képviselők az előzetes regisztrációról, valamint a következő Polgári törvénykönyvről (Ptk.) is folytathatják a vitát, de napirendre kerül az előző évi költségvetés zárszámadás is.

Szüreti körkép - Kevesebb, de jobb a termés, mint tavaly

A tavalyinál kevesebb a szőlőre, de jó borra számítanak a történelmi borvidékeken - derül ki az MTI által készített szüreti körképből.

BÉT - Ellentétes részvényármozgás, tovább mérséklődő BUX

A globális piacok pesszimista hangulatának hatására kis mértékben ugyan, de tovább mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe az elmúlt héten, az előző heti 2,5 százalékos esés után ezúttal 0,26 százalékkal került lejjebb a BUX.

ÉVOSZ: az export és a közbeszerzés felé fordult az építőipar

A magyar építőipar drasztikus visszaesése miatt a közbeszerzés és az export felé fordultak az ágazatban működő vállalkozások - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az MTI-vel.

Népszerűbb az egészségbiztosítás, ha a munkaadó fizeti a díjat

A magyar lakosság 37 százalékát érdekli az olyan egészségbiztosítás, amely áthidalja a várakozást, az ellátási körülményeket, valamint az orvos-beteg kommunikáció hiányát, de az igény kétharmadra nő, ha a magánbiztosítás díját a munkaadó fizeti - közölte az Union Biztosító, felmérésének eredményét az MTI-vel.

Mesebérlet hátrányos helyzetű somogyi gyerekeknek

Hátrányos helyzetű somogyi kisiskolásoknak adtak át meseelőadásokra szóló bérleteket szombaton a Csiky Gergely Színházban egy civil kezdeményezésnek köszönhetően.

Kábelt loptak a HÉV vonalán

Kábellopás történt Csepelen, a H7-es hév áramellátását biztosító Kvassay gépháznál szombat délután fél háromkor, a tolvajok harminc méternyi kábelt vittek magukkal, a kár mértéke az elsődleges felmérések szerint 300 ezer forint - közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Lakitelek 25 - Orbán Viktor: a lakiteleki sátorverőket nem tudták lebeszélni céljaikról

Orbán Viktor szerint történelmi érdeme a negyedszázaddal korábban Lakiteleken megrendezett találkozó résztvevőinek, hogy nem engedték magukat lebeszélni céljaikról. Magyarország akkor lehet sikeres, ha saját útját követi - mondta a jelenről a miniszterelnök szombaton, a lakiteleki találkozó 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Szergej Sztanisev az Európai Szocialisták Pártjának új elnöke

A jelenleg 33 pártot összefogó európai szocialista ernyőszervezet kongresszusán az MSZP küldöttségét vezető Kovács Lászlót újra PES-elnökségi taggá választották. Előzőleg az európai szocialisták nőszervezetének elnökévé újraválasztották Gurmai Zita európai parlamenti képviselőt.

Magas rangú magyar kitüntetést vett át a horvátországi lelkipásztor

Varga Géza nyugalmazott püspöki helynök, pápai káplán a horvátországi magyar hívők körében végzett több évtizedes áldozatos, lelket építő munkájáért a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vette át szombaton Újbezdánban (Novi Bezdan).

Vágányzár Szombathely és Hegyeshalom között

A GySEV Zrt. Beled állomáson átépítési munkákat végez, ezért vasárnap és hétfőn a Szombathely - Hegyeshalom vasútvonalon vágányzári menetrend lép életbe - ismertette a mav-start.hu.

Kiraboltak egy ékszerüzletet és zálogházat Siófokon

Különféle tárgyakkal felszerelkezett rablók fosztották ki a siófoki buszpályaudvar melletti üzletet szombat reggel fél kilenc körül, a rablók az alkalmazottakat megfenyegetve nagy mennyiségű aranyékszert zsákmányoltak, majd gépkocsival távoztak - közölte Karsay Kornél, a Somogy Megye Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse az MTI-vel.

Felfüggeszti a nem fizető önkormányzatoknak nyújtott szolgáltatást az E-Star

Az E-Star Alternatív Nyrt. felmondja a cégcsoporttal szemben lejárt tartozásokat felhalmozó önkormányzatokkal kötött szerződéseit - derül ki az energiaszolgáltatónak a tőzsde honlapján szombaton közzétett rendkívüli tájékoztatójából.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.