rss      tw      fb
Keres

Hajnalban és nappal is megdőltek a napi melegrekordok

Csütörtökön a legmagasabb napi minimum-, majd az országos napi melegrekord is megdőlt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

ENSZ Közgyűlése - Az ENSZ főtitkára fogadta Áder Jánost

Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára csütörtökön fogadta Áder János köztársasági elnököt, aki az ENSZ Közgyűlése ülésszakának általános vitája alkalmából tartózkodik New Yorkban.

Esztergom likvid hitelből finanszírozná 1,1 milliárdos hiányát

Esztergom likvid hitelből finanszírozná költségvetésének 1,1 milliárd forintos hiányát. A döntést a Kúria észrevételére való állásfoglalásként a képviselő-testület a többséget adó Fidesz-frakció szavazataival fogadta el csütörtöki ülésén.

Teréz anyáról nevezne el teret a XII. kerület

Boldog Kalkuttai Teréz anya Nobel-békedíjas apácáról, a Szeretet misszionáriusai rend alapítójáról nevezne el egy teret a XII. kerület, amely ehhez a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyását kérte.

Polgármester: a balatonföldvári kikötőt egyeztetés nélkül nyilvánították védetté

Balatonföldvár polgármestere és a Balatoni Hajózási Zrt. vezetője is a kulturális örökségvédelmi hivatalhoz fordul hétfőn a balatonföldvári kikötő egyedileg védett műemlékké nyilvánítása miatt, ezt a döntést az emberi erőforrások minisztere hozta meg. Sérelmezik, hogy a határozatot nem előzte meg egyeztetés - mondták az érintettek csütörtökön az MTI-nek.

Devizapiac - Markánsan erősödött este a forint

Este hét óra után nem sokkal az eurót 284,04 forinton jegyezték a délutáni 285,00 forintos és a reggeli 285,05 forintos jegyzés után. Délután még 285,37 forintos magasságban is járt az euró/forint kurzus. Az eurót 1,2888 dolláron jegyezték kora este, drágábban a spanyol kormány reformjainak bejelentését megelőző 1,2840 alatti szinteknél.

Földtörvény - A bankszövetség szerint nehezebbé válik a finanszírozás, nő a kockázat

A bankszövetség csütörtöki közleménye megállapítja: a parlamentnek benyújtott törvényjavaslat, amely elsődlegesen a termőföld tulajdonjogának megszerzésére és a földhasználat rendszerének újraszabályozására irányul, jelenlegi tartalmával jelentősen megnehezíti a termelők, különösen a mezőgazdasági üzemek hosszú távú finanszírozását, és növeli a hitelezés kockázatát.

Domonyvölgyi gyilkosság - Elfogták a gyanúsítottat

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai csütörtökön elfogták a domonyvölgyi emberölés feltételezett elkövetőjét - közölte a rendőrség honlapján.

Londoni elemzők: Kelet-Európa kilátásai a leggyengébbek a felzárkózó világban

A Capital Economics csütörtöki előrejelzése szerint az általa egy csoportba vett térségi gazdaságok - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Törökország és Oroszország - közül Magyarország és Csehország az idei év egészében egyértelműen recesszióban lesz, de a ház a magyar gazdaságban 2013 egészére is visszaesést vár.

Közgazdász vándorgyűlés - Andor: az EU 2.0 szükséges a válság leküzdéséhez

Az európai gazdasági válság leküzdéséhez, a konszolidációhoz modellváltás, az úgynevezett EU 2.0 szükséges, ugyanis a krízis nem csupán fizetési problémákat, hanem a kialakított monetáris modell válságát jelenti - jelentette ki Andor László csütörtökön Egerben.

BKK-jelentés: a kontrollrendszerek megfelelően működnek, több szabályzat viszont hiányos

A vezetői, irányítói kontrollrendszerek kiépítése és működtetése megfelelő, de javasolt a folyamatba épített kontrollok erősítése, valamint a kockázatkezelés egységes keretrendszerének kidolgozása - állapította meg a Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztályának jelentése, amely a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) működéséről és gazdálkodásáról szól.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott hivatali visszaélés miatt egy volt rendőrtiszt

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy volt rendőrtisztet hivatali visszaélés miatt a Fővárosi Törvényszék csütörtökön; a férfi és egy másik rendőrtiszt, aki pénzbüntetést kapott, ismerőseik kérésére adatokat szolgáltatott ki az általuk elérhető nyilvántartásokból.

Szlovéniában tárgyalt Németh Zsolt

A gazdasági és a külpolitikai együttműködés kérdéseiről, valamint a kisebbségek helyzetéről tárgyalt Németh Zsolt csütörtökön Szlovéniában.

Az RMDSZ az EBESZ-t is tájékoztatta a Mikó-ügyről

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Bukarestben tartózkodó küldöttségét tájékoztatta a sepsiszentgyörgyi Mikó-ügyről, mert fontosnak tartja, hogy a nemzetközi szervezetek hiteles tájékoztatást kapjanak - tájékoztatott csütörtökön Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

Navracsics Tibor: meg kell védeni az értékeinket

A nemzetek versenyében akkor tudunk helytállni, ha megvédjük helyi értékeinket - mondta Navracsics Tibor Herenden, a Polgármesterek a nemzeti értékek védelméért elnevezésű fórumon csütörtökön.

Horvát-magyar környezetvédelmi gazdasági fórum Eszéken

Környezetvédelmi témájú gazdasági fórumot és üzletember-találkozót tartottak csütörtökön a horvátországi Eszéken, amelyen húsz magyar cég képviseltette magát.

Nébih: a Békés megyei botulizmus nem érintette az élelmiszerláncot

Lezárult a Békés megyei botulizmus megbetegedés vizsgálata, megállapították, hogy a botulizmus nem érintette az élelmiszerláncot - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Kiállítás nyílt a magyar holokausztról a berlini magyar nagykövetségen

A magyar holokausztról rendeztek kiállítást a berlini magyar nagykövetségen; a budapesti Holokauszt Emlékközpont gyűjteményéből összeállított válogatás csütörtöki megnyitóján a Bundestag, a német törvényhozás alsóháza jogi bizottságának elnöke mondott ünnepi beszédet.