rss      tw      fb
Keres

Lawrence Ferlinghettinek ítélték az első Janus Pannonius-nagydíjat

Lawrence Ferlinghetti amerikai költő kapta a Magyar PEN Club által első alkalommal odaítélt Janus Pannonius-díj nagydíját, a műfordítói elismeréseket pedig Itamár Jáoz-Keszt és Jávorszky Béla kapta - hangzott el az írószervezet kétnapos nemzetközi konferenciáját lezáró vasárnapi sajtótájékoztatón Budapesten.

A Csodák Palotája a Camponába költözik

A Camponába költözik a Csodák Palotája, amely a hétvégén nyitott ki utoljára a Millenárison. Az új helyszínen november elejétől várják a látogatókat - tették közzé az intézmény Facebook-oldalán vasárnap este.

Földgázt vezetett egy férfi a szomszédja házába Sárospatakon

Földgázt vezetett egy férfi Sárospatakon szomszédja családi házába - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap késő este az MTI-t.

Független jelölt nyerte a polgármester-választást Dunaföldváron

Horváth Zsolt független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Dunaföldváron a szavazatok 57 százalékával, negyven százalékot meghaladó részvétel mellett - közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-vel. Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese.

Balázs Jánost választották polgármesternek Vaskeresztesen

Az egyedüli jelölt, Balázs János lett Vaskeresztes polgármestere - közölte a Vas megyei település körjegyzője a vasárnap tartott időközi választás után az MTI-vel.

A román külügyminiszterrel tárgyalt Mesterházy Attila

A magyar-román kétoldalú kapcsolatokról és a pártjaik közötti együttműködésről folytatott négyszemközti megbeszélést Mesterházy Attila, az MSZP elnöke Titus Corlatean román külügyminiszterrel Budapesten - közölte az MSZP vasárnap az MTI-vel.

Áder János: Mindszenty nélkül más lenne a történelmünk

Mindszenty nélkül más lenne a közös huszadik századi történelmünk, de "az önmagunkról, politikai nemzetünkről alkotott önképünk is szegényebb lenne" - jelentette ki Áder János köztársasági elnök vasárnap Zalaegerszegen, a bíboros születésének 120. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitóján.

A jövő hét végéig még 25 fok körüli maximumok várhatók

A jövő héten változékony idő várható záporokkal; a maximumhőmérséklet jellemzően még több felé 25 fok körül várható, de a hétvégén hidegfront érkezik, s akkor a nyugati területeken már csak 10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A Vajdaságban fogták el a kimenője közben megszökött elítéltet

A vajdasági Topolyán (Backa Topola) elfogták a rendőrök azt a férfit, aki néhány órás szombati kimenője után nem tért vissza a börtönbe - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délután az MTI-vel.

A Jobbik azonnali vizsgálatot követel a kimenője közben megszökött elítélt ügyében

A Jobbik szerint Magyarország totális jogállami és morális válságát mutatja, hogy egy emberölésért jogerősen elítélt gyilkost büntetési ideje alatt a hatóságok - akár egyetlen percre is - eltávozásra szabadon engedhetnek; a párt azonnali vizsgálatot követel az ügyben.

LMP: hozzák nyilvánosságra a földbérletek pályázatait!

Az LMP szerint a kormány sokadszor szegte meg választóinak adott ígéretét: az állami földbérletek odaítélésénél a családi gazdaságok megerősítése helyett fideszes politikusokhoz és családtagjaikhoz kötődő hűbérbirtok-rendszer kiépítése zajlik. A párt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra az összes eddigi földrészletre eredményesen vagy eredménytelenül pályázók anyagait, és hogy mostantól a pályázatokat átláthatóan, új, világos kritériumokon alapuló pontozással írják ki - közölte Szabó Rebeka országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-vel.

BVOP: jutalomból kapott eltávozást a szökés miatt keresett elítélt

Jutalomból kapott eltávozást az az elítélt, akit fogolyszökés miatt keresnek a rendőrök, a férfi néhány órás szombati kimenője után nem tért vissza a börtönbe - tájékoztatta Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) sajtóirodájának vezetője vasárnap az MTI-t.

Londoni forgatókönyvek a hosszú távú magyar adósságfolyamatokra

Tartósan kedvező piaci folyamatok esetén a következő tíz évben 60 százalék alá süllyedhet a hazai össztermékhez (GDP) mért magyar államadósság-ráta - közölték újonnan összeállított hosszú távú előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

Holttestet találtak a Dunában, Rácalmásnál

Holttestet talált a Duna rácalmási szakaszán egy horgász szombat délután - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Gyilkosságért elítélt férfit keres a rendőrség

Országos elfogatóparancsot adott ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bakony Róbert ellen, az emberölés miatt jogerősen elítélt 47 éves férfinak szombaton néhány órás eltávozást engedélyezett a szegedi büntetés-végrehajtási intézet, oda azonban a megadott határidőig nem tért vissza – tájékoztatta a főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Elindult a csődeljárás a Rác fürdő ellen

A Fővárosi Törvényszék pénteken elrendelte a Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft. gazdálkodó szervezet csődeljárását - olvasható az Index hírportálon.

Új elnököt választott a Jobbik miskolci szervezete

Pakusza Zoltán miskolci önkormányzati képviselőt választották a Jobbik miskolci alapszervezetének elnökévé a hétvégi tisztújításon - tájékoztatta a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci alelnöke vasárnap az MTI-t.

MSZP: Többkulcsos adóra és hiteles kormányzásra van szükség

Többkulcsos személyi jövedelemadóra, hiteles kormányzásra és a feketegazdaság visszaszorítására van szükség Magyarországon - mondta sajtótájékoztatóján Gúr Nándor vasárnap Budapesten. Az MSZP alelnöke szerint így akár 1000 milliárd forinttal is bővülhetne a kormányzat gazdasági mozgástere.

Domonyvölgyi gyilkosság - Előzetesbe helyezték a gyanúsítottat

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság S. Márkot, a domonyvölgyi gyilkosság gyanúsítottját; a kényszerintézkedést a Pest Megyei Főügyészség indítványára a Budakörnyéki Bíróság vasárnap rendelte el - közölte a megyei főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Ülésszakot tart az Európa Tanács parlament közgyűlése

Hétfőtől péntekig tart Strasbourgban az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének őszi ülésszaka, amelyen egyebek közt vitát folytatnak az oroszországi helyzetről, valamint elképzelhetően szóba kerül a Safarov-ügy is.

Új brüsszeli iroda segíti a megyéket és a magyar kutatási-fejlesztési-innovációs szektort

"H4-HunOR" néven új képviseleti irodát nyit hétfőn Brüsszelben a Közigazgatás és Igazságügyi Minisztérium (KIM), valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., azzal a céllal, hogy segítse a megyéket és a magyar kutatási-fejlesztési-innovációs szektort az uniós források lehívásában.