rss      tw      fb
Keres

Washington tízmillió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki egy pakisztáni szervezet vezetőjének fejére

Tízmillió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki az Egyesült Államok azon pakisztáni radikális csoport vezetőjének a fejére, amelyet az indiai Mumbaiban négy éve elkövetett, 166 emberéletet követelő támadások kitervelésével vádolnak - közölte kedden az iszlámábádi amerikai nagykövetség.

Tőzsde - Emelkedtek az indexek Ázsiában

Többnyire erősödtek Ázsiában a vezető tőzsdemutatók kedden, a befektetőket az késztette vásárlásra, hogy hétfőn kedvező adatok láttak napvilágot az amerikai feldolgozó iparról.

Japán meghosszabbította Észak-Koreával szembeni szankcióit

Meghosszabbította egy évvel Észak-Koreával szembeni büntetőintézkedéseit Japán kedden, mert Phenjan a nemzetközi bírálatok ellenére el akar indítani egy nagy hatótávolságú rakétát április közepén.

Tőzsde - Erősödő indexekkel nyithat Európa

Emelkedéssel kezdhetik a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden elsősorban annak hatására, hogy a vártnál jobban nőtt az amerikai beszerzési menedzser intézet (ISM) márciusi feldolgozóipari beszerzési indexe.

Hét halott a kaliforniai egyetemi lövöldözésben

Hétre nőtt a helyi idő szerint hétfőn Kalifornia északi részén egy magánegyetemen elkövetett mészárlás halálos áldozatainak a száma - adta hírül a CNN amerikai hírtelevízió Larry Reidre, az oaklandi városi tanács elnökére hivatkozva.

Lapszemle: Kovács Pál: szaúdi megbízások jöhetnek

Diplomáciai, szakmai előkészítések nyomán két fontos iparágban - az energetikában és a tengervíz-sótalanítás területén - üzleti együttműködési lehetőséghez juthatnak Szaud-Arábiában magyarországi vállalatok, intézmények, kutatóintézetek - erről Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár beszélt a Világgazdaságnak adott interjúban.

Tűz volt Moszkvában Európa legmagasabbnak szánt toronyházában

Több órán át lángolt hétfőn Moszkva üzleti negyedében egy épülőfélben lévő toronyház; a tervek szerint 2013-ra elkészülő, 93 emeletes épület lehet a legmagasabb Európában.

Több halottja van egy kaliforniai egyetemi lövöldözésnek

Legkevesebb hatan életüket vesztették, többen pedig megsebesültek hétfőn, miután lövöldözés tört ki a keresztény Oikos Egyetemen a kaliforniai Oaklandben.

Obama önmérsékletre szólította fel Dél-Szudán elnökét

Barack Obama amerikai elnök hétfőn telefonon önmérsékletre szólította fel Salva Kiir dél-szudáni államfőt az országa és a Szudán között az elmúlt napokban az olaj miatt kitört határvillongások ügyében.

Párizs kiutasított öt iszlamistát

Claude Guéant francia belügyminiszter kiutasított az országból öt iszlamistát - két férfit már hétfőn visszaküldtek hazájukba.