rss      tw      fb
Keres

EU-csúcs - Többször szavaz a német parlament az ESM-ről

Átalakították az uniós csúcs megállapodásai az állandó euróövezeti válságkezelő rendszerről (ESM) szóló szerződés németországi ratifikációs folyamatát, az ügy a pénteki parlamenti szavazás után néhány hónappal ismét a törvényhozás elé kerül.

Elérhetetlenné tették a Bloomberg honlapját Kínában

Elérhetetlenné vált pénteken Kínában a Bloomberg honlapja; az amerikai gazdasági és pénzügyi hírügynökség feltevése szerint a kínai hatóságok blokkolják a portált, mert tudósítást tett közzé Hszi Csin-ping (Xi Jinping) alelnök családjának vagyonáról.

EU-csúcs - A francia elnök a parlament elé viszi a költségvetési fegyelemről szóló EU-szerződést

Az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek pénteki brüsszeli döntései nyomán Francois Hollande francia köztársasági elnök úgy határozott, hogy jóváhagyásra beterjeszti országa parlamentje elé a költségvetési fegyelem erősítésére vonatkozó uniós szerződést, az úgynevezett fiskális paktumot.

Az EU-ban a szlovák bankok adóterhei lesznek a legmagasabbak

Az Európai Unióban Szlovákiában lesz a legmagasabb a bankszektor adóterhelése 2013-tól, miután hatályba lépnek a kormány e téren tervezett változtatásai - figyelmeztetett a szlovák bankszövetség (SBA) pénteken.

Óceánt rejthet Titán, Szaturnusz legnagyobb holdja

Óceánt rejthet felszíne alatt a Titán, a Szaturnusz legnagyobb holdja - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport a Cassini űrszonda adatai alapján.

EU-csúcs - Angela Merkel vereségéről ír a német sajtó

Egybehangzóan Olaszország és Spanyolország győzelmeként és Angela Merkel német kancellár vereségeként értékelték német lapok az uniós csúcstalálkozón az állandó euróövezeti válságkezelő rendszerrel (ESM) kapcsolatban kötött megállapodásokat.

Mexikó válaszúton: megnyerhető-e a drogbandák elleni háború?

Tizenkét évi ellenzéki szerep után ismét a végrehajtó hatalom csúcsára érhet vasárnap Mexikó legrégebbi politikai ereje, az Intézményes Forradalmi Párt (PRI), a színeiben induló Enrique Pena Nieto toronymagas esélyese az elnökválasztásnak.

Segélymunkásokat raboltak el Kenyában

Fegyveresek elraboltak négy segélymunkást és a sofőrjüket a kelet-kenyai Dadaab menekülttábor-komplexum "Ifo II" táborában - közölte egy kenyai rendőrségi forrás.

Zűrzavar a médiában és az amerikai politikában a legfelsőbb bíróság ítélete nyomán

Zűrzavar követte az amerikai médiában a Barack Obama elnök egészségügyi reformjáról szóló legfelsőbb bírósági döntést csütörtökön. Az első percekben a nagy hírtelevíziók, a CNN és a Fox is téves tájékoztatást adott a határozat tartalmáról, megzavarva ezzel még az elnököt is.

Leáll a Minitel, az internet francia elődje

Leáll a hét végén Franciaországban a Minitel, a szolgáltatás, amelyen már tíz évvel a World Wide Web megjelenése előtt milliók bankoltak, foglaltak vonatjegyet, sőt folytattak szexcsevelyt online.

EU-csúcs - Estek a spanyol és az olasz állampapírhozamok, de a piac óvatos

Estek pénteken a spanyol és az olasz állampapír-hozamok, miután az Európai Unió csúcsértekezletén született megállapodás szerint az eurózóna pénzügyi alapjai közvetlenül felhasználhatók a bankok feltőkésítésére és a hitelpiac stabilizálására.

Nemzetközi felmérés a sorban állási szokásokról

Magyarországon átlagosan hat percet töltenek el az ügyfelek sorban állással, az európai átlag kilenc perc - derül ki egy nemzetközi felmérésből.

DSK - A volt IMF-vezér és felesége már nem él együtt

Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemi erőszak vádja miatt lemondott korábbi vezetője és felesége, Anne Sinclair újságírónő már nem él együtt - erősítette meg pénteken egy a volt politikus-közgazdászhoz közel álló forrás a Reuters hírügynökségnek.

Veszteség miatt dolgozókat bocsát el a RIM

Költségmegtakarításra, ennek keretében nagylétszámú elbocsátásokra kényszerül a Blackberry okostelefon készülékek gyártója, a kanadai Research in Motion (RIM) vállalat.

EU-csúcs - Megállapodtak az uniós vezetők a közös szabadalom utolsó nyitott kérdéséről

Megállapodtak az európai uniós tagországok állam- és kormányfői pénteken arról, hogy az európai szabadalmi bíróság székhelye Párizsban lesz, ezzel elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy létrejöjjön a szabadalmak kiadását és jóváhagyását egyszerűbbé és olcsóbbá tevő uniós rendszer.

Leállt a növekedés Franciaországban

Megállt a növekedés Franciaországban: az INSEE statisztikai hivatal pénteki közlése szerint a bruttó hazai termék mindössze 0,1 százalékkal nőtt az első negyedévben, ugyanolyan mértékben, mint tavaly október-decemberben.