rss      tw      fb
Keres

Felfüggesztett fogházra ítélték a horvát miniszterelnök-helyettest - ÖSSZEFOGLALÓ

Egy év tíz hónap fogházbüntetésre ítélte Radimir Cacicot, a horvát kormány első miniszterelnök-helyettesét halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt pénteken első fokon a Marcali Városi Bíróság. Az ítélet végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

Világörökség - Izraeli, palaui, indonéz és marokkói helyszínek is világörökséggé váltak - FRISSÍTETT (Új: további helyszínek)

Jézus születésének helye, a betlehemi Születés temploma és a zarándokút mellett több helyszínt is világörökségi címmel ruházott fel szentpétervári tanácskozásán az UNESCO világörökségi bizottsága pénteken, a betlehemi helyszíneket rögtön veszélyeztetett világörökséggé nyilvánították.

EU-csúcs - Londoni elemzők: nem jó megoldás az euróövezeti kötvény

Londoni pénzügyi elemzők pénteki értékelése szerint nem lenne jó megoldás a közös euróövezeti kötvény bevezetése, mert megszűnne az európeriféria országaira nehezedő "egészséges nyomás", amelynek célja azok gazdaságának megreformálása.

Megnyílt a 47. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban

A Good Vibrations című, Lisa Barros D'Sa és Glenn Leyburn rendezte brit-ír film vetítésével péntek este ünnepélyesen megnyílt a 47. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban. Az alkotás a belfasti punkmozgalom megalapítójának, Terri Holoeynek a történetét dolgozza fel.

Holokauszttúlélő nőknek tartottak szépségversenyt Izraelben

A holokauszt borzalmait átvészelő, ma már idős nők számára rendeztek Izraelben szépségversenyt, amelyet a szervezők az élet ünnepléseként méltattak, bírálói viszont helytelennek, tán még sértőnek is neveztek.

Assange nem adja fel magát a Scotland Yardnak

A hivatalos idézés ellenére nem adja fel magát a Scotland Yardnak Julian Assange, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket százezrével kiszivárogtató WikiLeaks alapítója, aki Ecuador londoni nagykövetségén tartózkodik.

A görög parlament nem választotta meg alelnökének az Arany Hajnal párt jelöltjét

Nem választotta meg alelnökének a görög törvényhozás az ellenzéki Arany Hajnal párt jelöltjét pénteken. A parlament inkább üresen hagyta a hét alelnöki poszt egyikét, semmint hogy egy sokak által neonácinak tekintett párt jelöltjével töltse be azt.

The Economist: Népesedési problémákat okoz az európai recesszió

Európa válsága nagyobb, mint amilyennek tűnik: miközben a kontinens gazdasági és pénzpiaci gondjai is épp elég súlyosak, a recesszió az elmúlt évtized pozitív népesedési folyamatait is visszájára fordította - írta pénteki számában a The Economist brit gazdasági-politikai hetilap.

Feloszlatott testület marasztalta el Victor Pontát plagizálásban

A plágiumok kivizsgálására hivatott egyik bukaresti testület úgy ítélte meg, hogy Victor Ponta román miniszterelnök plágiumot követett el doktori dolgozata megírásakor, ám a testületet éppen tanácskozása idején feloszlatták - közölte pénteken a román média.

A keresztény munkaszüneti napok egy részének megszüntetését javasolják a francia HR-vezetők

A sokszínűség nevében a munkaszüneti napok közül a hat keresztény ünnep felének eltörlését javasolta pénteken a francia HR-vezetők országos egyesülete (ANDRH). Ennek fejében viszont lenne három új, szabadon választható szabadnap, azért, hogy a nem keresztény vallásokhoz tartozó francia munkavállalók is megünnepelhessék vallási ünnepeiket.

Szigetvita - Peking nem vevő a tokiói kormányzó viccére

Olcsó poénnak nevezte a kínai külügyi szóvivő pénteken, hogy Isihara Sintaro, Tokió kormányzója a vitatott hovatartozású szigetekről nevezné el a tokiói állatkertben lévő vendégpandák utódait.

EU-csúcs - Necas: a növekedési paktum jó a cseh cégeknek

Segítséget jelenthet a cseh kis és közepes nagyságú cégeknek az uniós növekedési paktum, amelyet pénteken véglegesítettek az uniós csúcstalálkozó résztvevői - nyilatkozta Petr Necas cseh miniszterelnök Brüsszelben a közszolgálati Cseh Televíziónak.

Felfüggesztett fogházra ítélték a horvát miniszterelnök-helyettest

Egy év tíz hónap, három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte Radimir Cacicot, a horvát kormány első miniszterelnök-helyettesét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt pénteken első fokon a Marcali Városi Bíróság.

Növelte nyereségét az OKD cseh bányaipari társaság 2011-ben

Több mint 7,5 milliárd koronás adózás előtti nyereséggel zárta a tavalyi évet az Ostravsko-Karvinské Doly (OKD), a legnagyobb cseh feketeszén kitermelő bányatársaság.

Világörökség - Jézus szülőhelye a világörökség része lett

Felkerült a kulturális világörökség listájára Jézus szülőhelye: a Születés Temploma és a zarándokút Betlehemben. Palesztina üdvözölte a döntést, amellyel kapcsolatban az Egyesült Államok "mély csalódottságának" adott hangot.