rss      tw      fb
Keres

Vancouver zöld elsőségre tör

Vancouver már tavaly is dobogós volt a világ legzöldebb városának címéért kibontakozott versenyben, Koppenhága és San Francisco mögött a harmadik helyen állt. A nyugat-kanadai város azonban nem éri be ennyivel: most, hogy a Rio+20 tanácskozáson a világ nagyjai elismerték a közösségek kiemelt szerepét a fenntartható fejlődésben, azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ra maga kerüljön az első, minden versenytársánál zöldebb helyre.

A múltbeli gyerekbántalmazásokkal és szexuális visszaélésekkel próbál szembenézni az osztrák társadalom

Két évvel az első esetek nyilvánosságra kerülése után az osztrák közvéleményt továbbra is foglalkoztatják az egyházi személyek által a múltban elkövetett megrontások, gyerekmolesztálások. Az osztrák társadalom kísérletet tesz a történtek feldolgozására, ahogy egyre többet foglalkozik intézeti gyerekek által átélt bántalmazásokkal is.

Lengyel V4 elnökség: közös uniós fellépés, védelmi együttműködés

A négy visegrádi ország európai uniós fellépésének összehangolása mellett a térség védelmi együttműködésének erősítésére összpontosít Varsó a csoport elnökeként. A lengyelek július elsején veszik át a csehektől a V4-ek néven ismert csoport vezetését, amelyhez Lengyelországon és Csehországon kívül Magyarország és Szlovákia tartozik.

Nem mond le a plágiummal vádolt román kormányfő

Nem mond le a román kormányfő, jóllehet az illetékes bukaresti testület megállapította: plágiumot követett el doktori dolgozata megírásakor. Victor Ponta szerint a döntés "politikai indíttatású és törvénytelen" - közölte pártja szombaton.

Ruanda védi a gorilláit az orvvadászattól és a regionális erőszaktól

2012. június 30., szombat(MTI/AFP) - A ruandai hatóságok orvvadászat elleni fellépésének köszönhetően egyre nő a hegyi gorillák szám a Ruanda, Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság területén húzódó Virunga-hegységben.

Venezuelai törzset haragított magára egy berlini művész

Wolfgang von Schwarzenfeld kövekből álló berlini művészeti projektje a világbékét hirdeti, az idős német művész azonban háborúban áll egy venezuelai törzzsel, amely azzal vádolja, hogy eltulajdonította a Nagymama nevet viselő, rózsaszínű szent sziklájukat.

Tovább szigorítják az orosz civil szervezetek működési szabályait

Külföldi ügynök státussal ruházza fel a politikai tevékenységgel foglalkozó és finanszírozásában külföldi forrásokat használó orosz civil szervezeteket az a törvénytervezet, amelyet pénteken terjesztettek be a parlament elé a kormányzó Egységes Oroszország párt képviselői.

A német nemzetiségű lengyelek emigráns örökösei visszakaphatják tulajdonukat

Érvényesíthetik a tulajdonhoz fűződő jogaikat a német nemzetiségű lengyelek azon örökösei, akik 1956 és 1984 között vándoroltak ki Lengyelországból és emiatt megfosztották őket minden vagyonuktól a lengyel kommunista hatóságok - így döntött a lengyel legfelsőbb bíróság pénteken.

A Mercosur és az Unasur is felfüggesztette Paraguay tagságát

2012. június 30., szombat (MTI/AP/EFE/Reuters) - A dél-amerikai országok két legjelentősebb szervezete felfüggesztette Paraguay tagságát az államfő puccsszerű felmentése miatt.

Erős földrengés rázta meg Nyugat-Kínát

Legkevesebb 35 sérültje van annak a Richter-skála szerint 6,6-es erejű földrengésnek, amely szombaton hajnalban rázta meg Kína nyugati részét, a Kazahsztánnal határos térséget - közölte a kínai földrengés-hálózati központ.

Megszavazta a Bundesrat is a fiskális paktumot és az ESM-et

A német törvényhozás felsőháza, a Bundesrat elsöprő többséggel jóváhagyta péntek éjjel az euróövezeti tagországok számára adósságcsökkentést és költségvetési fegyelmet előíró fiskális paktumot, valamint az állandó euróövezeti válságkezelő rendszerről (ESM) szóló nemzetközi szerződést.

Obama a helyszínen tájékozódott a coloradói tűzvészről

Az ilyen méretű természet csapások idején Amerika összefog - hangsúlyozta Barack Obama amerikai elnök, aki pénteken ellátogatott az erdőtüzek által sújtott Colorado államba.

Lavrov: közös nevezőre juthatnak a genfi Szíria-konferencián

Nagyon jó esély van arra, hogy a szombati genfi Szíria-konferencia résztvevői közös nevezőre jussanak a politikai rendezés kérdésében - jelentette ki Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter, miután pénteken késő estig tárgyalt Hillary Clintonnal.

Negatívra rontotta Románia kilátását a Moody's

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Románia államadós-besorolásának kilátását pénteken a Moody's Investors Service, az euróövezetből eredő kockázatokkal és a jelentős devizaalapú hazai hitelállománnyal indokolva a lépést.

Megszavazta a Bundestag a fiskális paktumot és az ESM-et

Ellenzéki támogatással, kétharmados többséggel megszavazta pénteken a Bundestag, a német törvényhozás alsóháza az euróövezeti tagországok számára adósságcsökkentést és költségvetési fegyelmet előíró fiskális paktumot és az állandó euróövezeti válságkezelő rendszerről (ESM) szóló nemzetközi szerződést.

Szíria - A kormányerők Damaszkusz lázadó külvárosait ostromolják

A szíriai kormányerők tankokkal és tüzérséggel lőtték pénteken a főváros, Damaszkusz egyik külvárosát, emberek újabb tucatjait ölve meg az elmúlt napok országszerte különösen sok áldozatot követelő harcai után - mondták el ellenzéki aktivisták.

Európa Tanács: az ukrán elnöknek be kell avatkoznia a Timosenko-ügybe

Az Európa Tanács politikai beavatkozást vár Viktor Janukovics ukrán államfőtől, hogy Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfőt szabadon engedjék - jelentette ki Mailis Reps észt és Marietta de Pourbaix-Lundin, svéd képviselő, az ET parlamenti közgyűlésének Ukrajnával foglalkozó két jelentéstevője.

Grúzia kész együttműködni a NATO-val az új koncepció keretében

A grúz védelmi minisztérium kész együttműködni a NATO-val az észak-atlanti szövetség Okos védelem elnevezésű programja keretében - közölte pénteken a tárca sajtóirodája, miután Bacsana Ahalaia grúz védelmi miniszter megbeszélést folytatott Batumiban Alexander Vershbow-val, a NATO főtitkárhelyettesével.