rss      tw      fb
Keres

Megkezdődtek a felelősségre vonások a kínai kényszerabortusz-ügyben

Helyi vezetőket, kormányzati hivatalnokokat vontak felelősségre abban az északnyugat-kínai ügyben, amelyben egy héthónapos állapotos nőt abortuszra kényszerítettek - közölte a kínai média csütörtökön.

Tőzsde - Enyhén emelkedhetnek az indexek Európában

Árnyalatnyit erősödhetnek az árfolyamok a vezető európai tőzsdéken csütörtök reggel, a piacot az uniós csúcs előtt a kivárás jellemzi.

Megkezdődtek a felelősségre vonások a kínai kényszerabortusz-ügyben

Vezetőket, kormányzati hivatalnokokat vontak felelősségre abban az északnyugat-kínai ügyben, amelyben egy héthónapos állapotos nőt abortuszra kényszerítettek - közölte a kínai média csütörtökön.

Megkezdődtek a parlamenti választások Mongóliában

Parlamenti választások kezdődtek csütörtökön Mongóliában, amelyeken felmérések szerint a jelenleg ellenzéki - 42 százalékos támogatottságnak örvendő - Demokrata Párt (DP) győzelme várható, míg a kormányzó Mongol Népi Párt (MNP) - amelyet korábban Mongol Népi Forradalmi Pártnak (MPRP) hívtak - 28 százalékon áll.

Levált a kínai űrállomásmodulról és visszaindult a Földre a Sencsou-9

Kézi irányítással levált a Tienkung-1 (Tiangong-1) kínai űrállomásmodulról a Sencsou-9 (Shenzhou-9) űrhajó, amely közel két hét küldetés után visszaindult a Földre - jelentette be a Hszinhua kínai hírügynökség csütörtökön.

Karl Marx a kapitalizmus bankkártyáin

Karl Marx képét ismét egyre több német hordja magánál: bankkártyát díszít a kommunista irányultságú filozófus-közgazdász - a kapitalizmusban.

Bűnösnek találta az esküdtszék a Bush elleni merényletet tervező szaúdi diákot

2012. június 28., csütörtök (MTI/AP/Reuters/AFP) - Bűnösnek talált az esküdtszék egy szaúd-arábiai diákot több amerikai célpont, köztük George Bush volt elnök dallasi háza elleni merénylet előkészítésének vádjában, így akár életfogytiglani börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság.

Turistaosztályon repül Brüsszelbe a görög elnök

A nyakig eladósodott Görögország elnöke turistaosztályon utazik Brüsszelbe, az Európai Unió csúcstalálkozójára, hogy példát mutasson a takarékosságra.

A szlovén kormány a görög forgatókönyv veszélyeire figyelmezteti az ellenzéket

Szlovénia arra kényszerülhet, hogy nemzetközi segítséget kérjen, és a görög forgatókönyvvel kell szembenéznie, ha az ellenzék nem támogatja a költségvetés stabilizálását célzó törvénymódosításokat - figyelmeztetett Janez Jansa miniszterelnök szerdán egy rádiónak adott nyilatkozatában.

Az uniós kohéziós politika megtartásáért fogtak össze közép-európai EP-képviselők

Az Európai Parlament közép-európai néppárti képviselői egyértelműen kiállnak a kohéziós források jelenlegi szintjének fenntartása mellett - közölte szerdán Surján László EP-alelnök (KDNP), akinek kezdeményezésére közös nyilatkozatot fogadtak el a témában a csütörtök-pénteki európai uniós csúcsértekezlet kapcsán, ahol először kerül megvitatásra az EU következő, 2014-2020 közötti többéves keretköltségvetése.

Hogyan dönthet a legfelsőbb bíróság Obama egészségügyi reformjáról?

Csütörtökön hirdet határozatot az amerikai legfelsőbb bíróság az egészségügyi reform alkotmányosságáról. A 2010-ben elfogadott és a kormányzati szándék szerint 2014-ben életbe lépő egészségügyi reformot az Obama-elnökség legfontosabb vívmányának tartják, amely 30-50 millió, korábban nem biztosított amerikaira terjesztené ki az ellátást.

A horvát miniszterelnök a Krk-szigeti LNG-terminálról és a szerbiai autonómiatörekvésekről

A cseppfolyósított földgázt (LNG) visszagázosító Krk-szigeti terminál ügyéről, illetve a szerbiai autonómiatörekvések értékeléséről kérdezték magyar országgyűlési képviselők szerdán Strasbourgban Zoran Milanović horvát miniszterelnököt, aki az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének nyári ülésszakán találkozott a képviselőkkel.

Lemondott a kristályéjszakát emlegető svájci politikus

Bocsánatot kért, és minden tisztségéről lemondott szerdán a Svájci Néppárt (SVP) egyik helyi politikusa, aki a Twitteren korábban arra utalt, hogy meg kellene ismételni a kristályéjszakát, de most a muszlimokra kellene lesújtani.

EURO-2012 - Fokozott készültség Varsóban két kisebb pokolgép miatt

Fokozott készültséget rendeltek el a lengyel-ukrán szervezésű Európa-bajnokság csütörtöki varsói elődöntője előtt a lengyel fővárosban, miután határőrök két kisebb pokolgépre és a fővárosi stadion fényképére bukkantak egy tutajon.