rss      tw      fb
Keres

Újabb tejtermék-botrány Kínában

Újabb tejbotrány dagad Kínában, ezúttal lúgos víz keveredett egy kínai gyártó termékébe - jelentette a sanghaji minőségellenőrzési hivatal.

A román kormány tőzsdére dobja a Transgaz 15 százalékos pakettjét

A román kormány elfogadta azt a határozatot, amely szerint tőzsdén értékesíti a Transgaz állami vállalat részvényeinek 15 százalékát - adta hírül csütörtökön az Agerpres román hírügynökség.

Pokolgépes merényletek Bagdadban és környékén, tucatnyi halott

Pokolgépes merényleteket követtek el feltehetőleg vallási gyűlöletből csütörtökön az iraki fővárosban és környékén. A három támadásban 13 ember meghalt, több mint 50 megsebesült - közölték kórházi és rendőrségi források.

Kínai konkurenciája támadt az IMAX-vásznaknak

Száz kínai mozit szerelnek fel a kínai fejlesztésű DMAX nagyméretű filmvászonnal, amely versenytársa lehet a világszerte elterjedt IMAX-formátumnak.

A palesztin elnök találkozik az izraeli kormányfő helyettesével

Mahmúd Abbász palesztin elnök vasárnap találkozni fog Saul Mofaz izraeli miniszterelnök-helyettessel - jelentette be Száeb Erekát palesztin főtárgyaló csütörtökön a Palesztina Hangja rádióban.

Tőzsde - Veszteségbe fordultak az európai indexek

A piacnyitást követő árnyalatnyi emelkedés után a kereskedés második órájában esésnek indultak az árfolyamok a vezető európai tőzsdéken csütörtökön.

Krugman, Layard: "teljesen rossz kormányzati válaszok a válságra" - FT

Négy évvel a pénzügyi válság kezdete óta a világ vezető ipari gazdaságainak teljesítménye változatlanul "mélységesen nyomott", az összkép túlságosan is hasonlít az 1930-as évekre, és ennek oka az, hogy a döntéshozók most is az akkori, "alapvetően elhibázottnak bizonyult" módszereket alkalmazzák a válság okainak feltárására és a válaszlépések kidolgozására - írta a csütörtöki Financial Timesban két nemzetközi hírű szakértő.

Cseh elnökválasztás: egyre több jelölt, körvonalazódó esélyek

Egyre nő az egyelőre még nem hivatalos cseh államfőjelöltek száma, ám fél évvel az elnökválasztás előtt megjósolni is lehetetlen, ki lesz jövő márciustól a prágai Hradzsin új lakója.

Sárlavina temetett be negyven kínai munkást

Egy vízerőmű 40 dolgozóját temette be a heves esőzések miatt keletkezett sárlavina csütörtök reggel a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban - jelentette a Hszinhua hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva.

Kanada szűkítené a menekültek egészségügyi ellátását - a torontói rabbik tiltakoznak

Levelet küldött a torontói rabbitanács Stephen Harper kanadai kormányfőnek, amelyben kéri, hogy - emberéletek megmentése érdekében - álljon el a menekültek egészségügyi ellátórendszerének szűkítésétől - olvasható a The Canadian Jewish News című lap internetes oldalán.

Paraguay - Az ENSZ-főtitkár aggódik Lugo elnök eltávolítása miatt

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár aggodalmát fejezte ki szerdán Fernando Lugo paraguayi államfő múlt heti elmozdítása miatt, azt hangoztatva, hogy a döntés károsan hathat az ország demokratikus viszonyaira.

Megölték Damaszkuszban a Hamász egyik tagját

A szíriai fővárosban megölték Kemal Huszein Gannadzsét, a Hamász egyik tagját - közölte szerda éjjel Libanonban a palesztin iszlamista mozgalom egyik tisztségviselője, az izraeli titkosszolgálatot vádolva a gyilkossággal.

Guatemala - Ügyészt földaraboló kábítószer-kereskedőket ítéltek el

Hosszú börtönbüntetésre ítélték helyi idő szerint szerdán Guatemalában egy kábítószer-kereskedő banda 36 tagját, akik közül többen részt vettek egy ügyész bestiális meggyilkolásában - közölték ügyészségi forrásból.