rss      tw      fb
Keres

Saját táblagéppel lép piacra a Google

A Google saját gyártású táblaszámítógéppel veszi fel a versenyt az Amazon és az Apple készülékeivel.

Újra megvizsgálhatják a Kampusch-ügyet

A Natascha Kampusch-ügy újbóli elemzését javasolta csütörtökön az évekkel ezelőtti emberrablási üggyel foglalkozó osztrák parlamenti albizottság.

Egy vádpontban felmentették Karadzicot

Felmentette Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezetőt egyrendbeli népirtás vádpontja alól csütörtökön a hágai Nemzetközi Törvényszék, tíz további vádpontot azonban fenntartott.

Tőzsde - Gyenge nyitás az Egyesült Államokban

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapír piacokon az európai csúcstalálkozó eredményes kimenetelével szemben kialakult kételyek miatt.

EU-csúcs - Berlin hajthatatlan az euróövezeti közös kötvény ügyében

A német kormány hajthatatlanul elutasítja az euróövezeti közös kötvény koncepcióját a jelenlegi formájában - derül ki a csütörtökön megkezdődött uniós csúcs kapcsán elhangzott nyilatkozatokból, amelyek szerint a német kormány egy folyamat betetőzéseként, és nem a kezdeteként képzeli el a közös pénzt használó országok államadósságának közössé tételét.

A vártnál nagyobb növekedés Ausztriában

Árnyalatnyit felfelé módosította Ausztria idén és jövőre várható gazdasági növekedéséről szóló előrejelzését a Wifo.

Testen belül gyárthatnak gyógyszert az új "összeszerelő" módszerrel

Kívülről aktiválhatók azok a mikro- és nanokapszulák, amelyek nem a gyógyszert juttatják el a test megfelelő pontjára, hanem az annak előállításához szükséges alkotórészeket, maga a gyártás a szervezeten belül zajlik - számoltak be amerikai kutatók eredményükről a Nano Letters című szakfolyóiratban.

Ivica Dacic kapott megbízást a szerb kormány megalakítására

Meglepetésre a szerb szocialisták vezetőjét bízta meg kormányalakítással Tomislav Nikolic államfő csütörtökön; az új kabinet Nikolic nacionalista pártjának bevonásával jöhet létre, ez azonban kétségessé teheti Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatának továbbvitelét.

Mali - Járőrök, őrizetbe vételek a iszlám ellenőrzés alatti Gaóban

Mali északkeleti részén az iszlamisták, akik a tuareg lázadókkal vívott, sok halottat követelő heves harcok után szerdán teljes ellenőrzésük alá vonták Gao városát, a csütörtökre virradó éjjel járőröket szerveztek, és fegyveres civileket vettek őrizetbe - közölték szemtanúk az AFP hírügynökséggel.

Kína a katonai szövetségek erősödésétől tart

Peking szerint a regionális béke és stabilitás ellen hat, hogy a katonai szövetségeket tengeri hadgyakorlatokkal erősítik meg - derült ki a kínai védelmi minisztérium csütörtöki tájékoztatóján.

Szíria - Nagy erejű robbanások Damaszkuszban

Két nagy erejű robbanás rázta meg csütörtökön a szíriai főváros központját, az állami tévé jelentése szerint a felkelők követtek el merényletet, amelyben legalább három ember megsérült, és körülbelül húsz autó megrongálódott.

Szíria - Az ellenzék elutasítja Annan tervét, ha azzal Aszad hatalmon maradhat

A szíriai ellenzék csoportjai el fogják vetni Kofi Annan ENSZ-megbízott átmeneti rendezési tervét, ha az nem mondja ki világosan, hogy Bassár el-Aszad elnöknek távoznia kell a hatalomból - közölte csütörtökön Szamír Nasar, az ellenzék egyik vezetője.

A svájci jegybank minden eszközzel megvédi az euró-árfolyamgátat

A svájci jegybank (SNB) kész korlátlan mértékű devizapiaci intervencióra az 1,20 frankos euró-árfolyamgát megvédése érdekében - mondta csütörtökön Jean-Pierre Danthine, az SNB alelnöke.

A Nap légkörét szupertornádók fűthetik

A Naprendszer központi csillagának légkörében tomboló szupertornádók lehetnek felelősek a Nap kromoszférájának millió fokos hőmérsékletéért - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport Erdélyi Róbertnek, a Sheffieldi Egyetem professzorának irányításával, a vizsgálatokról a Nature legújabb számában jelent meg tanulmány.

Véglegesítette nagykövetségei bezárását Irán és Nagy-Britannia

Irán és Nagy-Britannia véglegesítették, hogy bezárják egymás nagykövetségeit a másik fővárosában, és a diplomáciai képviseletet harmadik országokra bízzák - közölte csütörtökön Ali Akbar Szálehi iráni külügyminiszter.

Tovább romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben

Júniusban tovább romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben: az Európai Bizottság csütörtökön közzétett átfogó hangulatindexe (ESI) 89,9 pont volt a májusi 90,5 pontot követően. Elemzők 89,5 pontot vártak.

Százhatvan menekült ért partot Dél-Olaszországban

Összesen több mint 160 menekült ért partot két bárkán csütörtök hajnalban Dél-Olaszországban - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Kamatot csökkentett a cseh nemzeti bank

A gazdaság ösztönzése érdekében a cseh nemzeti bank csütörtökön történelmi mélypontra, 25 bázisponttal 0,50 százalékra szállította le az irányadó kamatot.

Olasz gyáriparosok: idén 2,4 százalékkal csökken a GDP

Az olasz gazdaság "szakadékba zuhant", a GDP az idén 2,4 százalékkal és még jövőre is 0,3 százalékkal zsugorodik - írja az olasz gyáriparosok szövetsége, a Confindustria csütörtökön közzétett jelentése.

Amerikai történész az EU és az euró jövőjéről

Bizonyosra veszi Európa hanyatlását Walter Laqueur amerikai történész, aki nem hisz az Európai Unió mélyreható átalakításában; valószínűbbnek tartja, hogy az öreg kontinens újabb kísérletet tesz az integrációra.