rss      tw      fb
Keres

Barenboim a pápának játszik izraeli-arab zenekarával

XVI. Benedek pápának ad koncertet az arab és izraeli fiatalokat tömörítő West-Eastern Divan Orchestra nevű együttesével Daniel Barenboim világhírű zongoraművész és karnagy.

Szerbekkel csaptak össze koszovói rendőrök

Több mint ötvenen megsérültek helyi rendőrök és szerbiai látogatók csütörtöki koszovói összecsapásában, egy szerb életveszélyes lövést kapott.

Obama: a legfelsőbb bíróság döntése győzelem minden amerikainak

Barack Obama amerikai elnök kijelentette: a legfelsőbb bíróság döntése, amellyel egészségügyi reformja mögé állt, győzelem minden amerikai számára, életük biztonságosabbá fog válni.

Pakisztán - pokolgépes merénylet síita zarándokok ellen - halottak

Tizennyolcan meghaltak és több mint harmincan megsérültek csütörtökön a pakisztáni Kvetta városában, szélsőségesek nagy erejű pokolgépet robbantottak egy síita zarándokokat szállító busz mellett.

Brit rendőrség: Assange adja fel magát!

A brit rendőrség csütörtökön felszólította Julian Assange-ot, a kiszivárogtatásaival világszerte nagy botrányt keltett WikiLeaks portál alapítóját - aki Ecuador londoni nagykövetségére menekült -, hogy jelenjen meg egy fővárosi rendőrőrsön kiadatási ügyével kapcsolatban.

Terjed a brit bankbotrány

Egyre szélesebb körre terjed ki a legújabb nagy-britanniai bankbotrány, amely eredetileg az egyik legnagyobb brit lakossági és befektetési bankcsoportot, a Barclayst érintette. A cég részvényeinek árfolyama csütörtökön szinte szabadesésbe került.

Romney: vissza fogom vonni az egészségügyi reformot

Elnökségem első napján vissza fogom vonni az egészségügyi reformot - jelentette ki csütörtökön Washingtonban Mitt Romney, a Republikánus Párt hivatalos elnökjelölti posztjának várományosa.

Csaknem 150 korrupcióval gyanúsítottat vettek őrizetbe Sencsenben

A dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városban 146 kormányzati hivatalnokot, köztük több tucat magas beosztású vezetőt vettek őrizetbe korrupció gyanújával - jelentette a hongkongi South China Morning Post című lap csütörtöki számában.

Szlovéniának nincs szándékában nemzetközi mentőcsomagot kérni

Az euróövezeti tag Szlovénia nem tervez nemzetközi mentőcsomagot kérni nehézségekkel küzdő bankjainak, de a jövőre nézve teljesen nem zárhat ki egy ilyen lépést - közölte a szlovén pénzügyminiszter csütörtökön.

Ciprusi külügyminiszter: Törökország provokációkkal készül a ciprusi EU-elnökségre

Törökország a következő félévben különböző provokációkkal igyekszik majd elvonni Ciprus figyelmét soros EU-elnöki kötelezettségeinek teljesítésétől - jelentette ki Erato Kozaku-Markullisz ciprusi külügyminiszter az ITAR-TASZSZ-nak adott interjújában, amelyet az orosz hírügynökség csütörtökön tett közzé.

Lettország - Clinton az elkobzott javak visszaadását szorgalmazta

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter csütörtökön Rigában felszólította Lettországot: a lehető leggyorsabban adják vissza a kommunisták és a nácik által elkobzott tulajdont a zsidó közösségnek.

Jóváhagyták az Opel talpra állításának programját

Az Opel igazgatótanácsa csütörtökön jóváhagyta a cég talpra állításának programját - közölték a vállalatnál csütörtökön. Ebben egyebek mellett a költségek csökkentése, új modellek kifejlesztése és új piacok megszerzése szerepel azzal a céllal, hogy ismét nyereséges legyen az Opel.

Világörökség - Timbuktu felkerült a veszélyeztetett helyszínek listájára

Az iszlamisták kezén lévő észak-mali Timbuktu és az Aszkia uralkodók sírja a mali kormány kérésére felkerült a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára – jelentette be csütörtökön az UNESCO Szentpéterváron ülésező világörökségi bizottsága.

Kínai mellékletet indított a The New York Times

Kínai nyelvű társlapot indított csütörtökön a vezető amerikai liberális napilap, a The New York Times, de a nyitás nehézkesnek mutatkozott, a hatalmas érdeklődés miatt ugyanis több mikroblog elérhetetlenné vált az indulást követően. Egyes megfigyelők a pekingi kormány beavatkozását gyanítják a zavar mögött.

A Nabucco West szállíthatja az azeri gázt Európába

Az azerbajdzsáni Shah Deniz II gázmezőt üzemeltető konzorcium a Nabucco West gázvezetéket választotta a kitermelt földgáz európai szállítására - közölte csütörtökön az MTI-vel a Nabucco konzorcium.

EU-csúcs - Közös kötvény, avagy előrébb az Európai Egyesült Államok felé

A tőkepiacokat jelenleg az euróövezeti közös kötvény kilátása mozgatja - főleg a zuhanás irányába, mert mindenki érzi, hogy ilyen kötvény egyensúlyi elem lehetne a térség fizetőképes, illetve nehezen teljesítő országai között, ugyanakkor az is valószínű, hogy ilyen kötvény nem lesz máról holnapra.

Egyelőre börtönben marad Adrian Nastase

Egyelőre börtönben marad Adrian Nastase volt román miniszterelnök, miután csütörtökön a bukaresti törvényszék nem döntött az elítéltnek a büntetés-végrehajtás felfüggesztésére vonatkozó kérelméről.

Amnesty International: konfliktust szítanak Dél-Szudánban a fegyverszállítások

Konfliktust szít Dél-Szudánban Ukrajna, Kína és Szudán azzal, hogy fegyvereket szállít Afrika legfiatalabb országába - szögezte le az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet a legfrissebb beszámolójában, amelyet honlapján hozott nyilvánosságra.

Elhunyt Robert Sabatier francia író, költő

Életének 89. évében csütörtökön elhunyt Robert Sabatier francia író, költő, a legrangosabb francia irodalmi díj, a Goncourt-díj döntőbizottságának legidősebb tagja. A világon több millió példányban eladott, Les Allumettes suédoises (A svéd gyufa) című regény szerzőjeként vált ismertté; a könyvben egy kisfiú, Olivier kalandjain keresztül saját, a párizsi Montmartre-on töltött gyerekkorát meséli el.

A Volkswagen, a Slovnaft és a KIA a legnagyobb bevételű vállalatok Szlovákiában

Tavaly a pozsonyi Volkswagen, a Mol csoporthoz tartozó Slovnaft és a zsolnai KIA érték el a legnagyobb bevételt Szlovákiában a nem pénzügyi vállalatok közül - derült ki a Trend szlovák gazdasági hetilap Top 200 című, csütörtökön megjelent kiadványából.