rss      tw      fb
Keres

Tőzsde - Emelkedtek az indexek Európában

A várakozásoknál is nagyobb mértékben emelkedtek a vezető tőzsdeindexek pénteken nyitáskor a főbb európai értékpapírpiacokon az uniós csúcstalálkozón született megállapodásoknak köszönhetően.

India - Több mint kétezer falut öntött el a víz, halottak

Több mint kétezer falut öntöttek el a monszunesők táplálta pusztító áradások India északkeleti részén, legkevesebb 27 ember meghalt, több százezren hajléktalanná váltak a természeti csapás következtében.

Tőzsde - Emelkedtek az indexek Ázsiában

Erősödtek a vezető tőzsdemutatók pénteken Ázsiában az uniós csúcstalálkozón született megállapodásoknak köszönhetően.

Felrobbant egy benzinszállító tartálykocsi Kínában, halottak

Legkevesebb 20 ember meghalt, 14 megsérült, amikor felrobbant egy benzinszállító tartálykocsi a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban péntek reggel - közölte a Hszinhua állami hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva.

EU-csúcs - Spanyolország és Olaszország nem ellenzi a növekedési paktumot

Az euróövezeti országok vezetőinek sikerült megnyugtatniuk Spanyolországot és Olaszországot, így Madrid és Róma is rábólintott a 120 milliárd eurós növekedési paktumra - jelentette be Jean-Claude Juncker luxembergi miniszterelnök.

Visszatért a Földre a Sencsou-9 kínai űrhajó

Háromfős legénységgel a fedélzetén visszaérkezett a Földre a Sencsou-9 (Shenzhou-9) kínai űrhajó - jelentette élőben a helyszínről a kínai központi televízió helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 10 óra után.

Szíria - Az orosz ellenvetések miatt veszélyben a genfi konferencia

Oroszország változtatna a szíriai nemzeti egységkormány felállítását célzó kezdeményezésen, amit viszont az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország elutasított - közölték nyugati diplomaták csütörtökön.

A megválasztott egyiptomi elnök beszédet tart a Tahrír-téren

Mohamed Murszi megválasztott egyiptomi elnök beiktatása előtt egy nappal, pénteken részt vesz egy demonstráción Kairóban, a népfelkelés jelképévé vált Tahrír téren, ahol beszédet intéz a nemzethez.

Az amerikai képviselőház elmarasztalta az igazságügyi minisztert

Az amerikai képviselőház a kongresszus megsértése miatt elmarasztalta Eric Holder igazságügyi minisztert csütörtökön. Azt rótták a miniszter terhére, hogy nem adott át minden tőle követelt iratot egy, a fegyvercsempészek elleni titkos akció kudarcának okait feltáró vizsgálóbizottságnak.

EU-csúcs - Elfogadták az EU-csúcson a 120 milliárd eurós növekedési paktumot

Az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli tanácskozásán csütörtök késő este elfogadták azt az intézkedéscsomagot, amely a pénzügyi stabilitást célzó lépéseket a gazdasági növekedés ösztönzésére irányuló döntésekkel egészíti ki.

EU-csúcs - Az uniós csúcsvezetők a német-olasz futballmeccs alatt is dolgoznak

A gazdasági növekedés elősegítésén, az unió megszilárdításának menetrendjén tanácskozó uniós állam-, illetve kormányfők csütörtök késő este rendületlenül folytatták a munkát, és egyes előzetes feltételezésekkel ellentétben senki nem ment át a tanácsterem melletti bárban elhelyezett tévékészülékekhez, hogy az olasz-német futballmeccset nézze - közölték újságírókkal a brüsszeli EU-csúcstalálkozó helyszínén névtelenségüket és komolyságukat megőrizni kívánó diplomáciai források.

EU-csúcs - A gazdasági unió kiteljesítését célzó menetrend további részletezését kérik az uniós vezetők a központi intézményektől

A teljes körű gazdasági unió kiépüléséhez szükséges építőelemek további részletezését és pontos ütemezésének megtervezését kérik várhatóan az Európai Unió tagországainak vezetői (Európai Tanács) Herman Van Rompuy-től, a testület elnökétől és segítőitől pénteken befejeződő brüsszeli találkozójukon.

Spanyol lap: a román kormányfő lemond, ha a plágiumvádat megalapozottnak találják

Victor Ponta román miniszterelnök kész lemondani, ha a Nemzeti Etikai Tanács megalapozottnak találja az ellene felhozott vádat, hogy doktori disszertációjának több mint fele plágium - olvasható az El País című spanyol lap csütörtöki számában megjelent interjúban.

Köln 400 év múltán "rehabilitálta" boszorkányait

Egyhangú szavazással elítélte a kölni tanács a német városban négyszáz éve lefolyt boszorkánypereket és "rehabilitálta" a boszorkányként megbélyegzett embereket.