rss      tw      fb
Keres

Külföldi sajtó Magyarországról - A Libération egy magyarországi géntesztről

Igazoltan rasszista és antiszemita eredetű teszt címmel közölt jegyzetet pénteken a Libération című francia baloldali napilap annak a magyarországi laborvizsgálatnak a kapcsán, amellyel egy a Jobbikba belépni szándékozó férfi azt akarta kimutatni, hogy felmenői között nincsenek zsidó vagy roma ősök.

Törölte thaiföldi klímakutató projektjét a NASA

Idén már biztosan nem kezdi meg thaiföldi klímakutató projektét a NASA, mivel a kitűzött határidőig a délkelet-ázsiai ország nem adta meg az engedélyt az amerikai űrkutatási hivatalnak a vizsgálathoz szükséges katonai légi bázis használatára.

Magán űrteleszkóp vadászna a veszélyes aszteroidákra

Magán űrteleszkóp óvná a Földet, nyomon követve azt a körülbelül ötszázezer aszteroidát, amelyek közeli pályájuk miatt potenciális veszélyt jelenthetnek bolygónkra.

Iglesias illegálisan kapott milliókat?

Julio Iglesias spanyol slágerénekest tanúként idézte meg egy spanyol vizsgálóbíró - írta a pénteki madridi sajtó.

Veszély fenyegeti a pápa életét, mert hadat üzent az eltussolás kultúrájának?

Alig találni még egy intézményt a világon, amelyet oly nagy titokzatosság leng körül, mint a katolikus egyház, és alig akad még egy állam, amely olyan rejtélyes lenne, mint a Vatikán. Akár a múlt, a jelen is bőven szolgáltat anyagot az összeesküvés-elméletek híveinek, a médiának és a regényíróknak, tápot adva a hatalomról, pénzről és szexről szőtt fantáziáknak. Az egyházban tapasztalható világi szellem, amelyről XVI. Benedek pápa beszél, most ezt a Szent Péter székén ülő "széplelket" vette célba, mégpedig olyan brutálisan, hogy egyesek már az életét féltik - írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Szorosabbra fonja együttműködését a BMW és a Toyota

A BMW és a Toyota szorosabbra fonja már meglévő együttműködését, kiterjeszti azt üzemanyagcellák, könnyűszerkezetes karosszéria elemek és elektromos hajtáslánc fejlesztésére, valamint egy közös sportkocsi megépítésére.

Lehetővé teszi a magánnyugdíjpénztárakból való kilépést a Fico kabinet

Ismételten lehetővé teszi a magánnyugdíjpénztárakból való kilépést a szlovák kormány. A nyugdíjbiztosítási rendszer második pillérének "megnyitását" a lakosság a magánnyugdíjpénztárakban elhelyezett megtakarításainak elértéktelenedésével és a jelenlegi rendszer fenntarthatatlanságával indokolja Robert Fico kabinetje.

Afganisztán privát befektetőket toboroz Indiában

Magánvállalatokat próbált meggyőzni az afgán kormány az indiai fővárosban egy konferencián arról, hogy ruházzanak be Afganisztánban.

Befagyasztották egy ellenzéki tévéadó pénzének egy részét Venezuelában

A venezuelai legfelsőbb bíróság befagyasztott (átszámítva) 4,5 millió eurót a kormányt bíráló Globovisión tv pénzeszközeiből ; a helyi idő szerint csütörtökön született ítélet szerint a csatornának be kell fizetnie egy tavaly kiszabott büntetést.

Tőzsde - Szárnyalnak a tőzsdeindexek Európában

Továbbra is jelentős pluszban voltak a nyugat-európai tőzsdeindexek a kereskedés első másfél órájának elteltével péntek délelőtt.

Másfél dollárral drágult a kőolaj

Másfél dollárt meghaladó mértékben drágult a kőolaj pénteken kora reggel, miután az uniós csúcstalálkozón elfogadták a növekedési paktumot.

Román lap: átszerveztek egy bizottságot, amely a miniszterelnök plágium-ügyét akarta vizsgálni

Liviu Pop román oktatási miniszter feloszlatta és újjászervezte az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanácsot (CNATDCU) egy nappal azelőtt, hogy a testület hivatalból akart vizsgálatot indítani a miniszterelnököt ért plágium-vád ügyében - közölte pénteken az Evenimentul Zilei című napilap.