rss      tw      fb
Keres

Szíria - Elvi megállapodás az átmenetről a genfi találkozón

A nemzetközi hatalmak elfogadták a szíriai nemzeti egységkormány felállítását célzó béketervet, de nyitva hagyták a legfontosabb kérdést, hogy játszhat-e bármiféle szerepet Bassár el-Aszad szíriai elnök a politikai átmenet folyamatában.

Éles bírálatok a brit bankszektornak

Brit politikusok élesen bírálják a szigetország bankrendszerét, miután a Barclays bankot komoly büntetés sújtotta adatok manipulálása miatt.

EU-csúcs - Sajtóvélemények szerint Merkelt legyőzték az olaszok, spanyolok

Nagy vesztesként írtak a szombati európai újságok a német kancellárról, miután a brüsszeli EU-csúcson Angela Merkel arra kényszerült, hogy belemenjen azokba a válságellenes intézkedésekbe, amelyeket az adósságtengerrel küzdő államok vezetői szorgalmaztak.

Árverésre bocsátja kastélyának bútorait Giscard d'Estaing

Két kastélya is van Valéry Giscard d'Estaing volt francia elnöknek, aki 1974 és 1981 között volt az Elysée-palota lakója: most szeretné eladni az egyik családi rezidenciát - a másik javára.

A megválasztott egyiptomi elnök letette a hivatali esküt

Letette a hivatali esküt szombaton az egyiptomi alkotmánybíróság előtt Mohamed Murszi, az arab ország ötödik köztársasági elnöke, egyúttal az első, akit szabadon választottak meg.

Carabinierik a műkincstolvajok nyomában

Rendhagyó kiállítás színhelye az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének párizsi központja: az UNESCO épületében bemutatott 31 értékes műkincs közül a legrégibb a Kr.e. IV. századból való, a "legfrissebb" a XVII. századból. Közös sajátosságuk, hogy Itáliából csempészték ki őket, és olasz csendőrök, carabinierik találták meg valamennyit az Interpollal és más nemzetközi hatóságokkal együttműködve.

Románia: Vasile Blagát választották a PDL elnökévé

Vasile Blagát, a román szenátus elnökét, volt belügyminisztert választotta elnökévé szombaton a két hónapja ellenzékbe került Demokrata Liberális Párt (PDL).

Befejezte munkáját az EU boszniai rendőri missziója

Közel tíz évi működés után befejezte tevékenységét szombaton az Európai Unió rendőri missziója (EUPM) Bosznia-Hercegovinában.

Költségvetés - MSZP: huszonkét éve példátlan megszorítást hajt végre a kormány

Az MSZP választmányi elnöke szerint a kormány a jövő évi költségvetéssel az elmúlt huszonkét évben példátlan megszorítást hajt végre. Botka László szombaton újságíróknak, pártja budapesti választmányi ülése előtt azt mondta: 2013-ban a GDP 40 százalékára nő az adóterhelés, ami egyszer sem fordult elő a rendszerváltozás óta.

Líbiából származó, nagy mennyiségű fegyvert foglaltak le az egyiptomi hatóságok

Líbiából származó, nagy mennyiségű fegyvert - köztük Grad típusú rakétákat - tartalmazó szállítmányt foglaltak le az egyiptomi hatóságok, amelyek szerint azt feltehetőleg a Hamász palesztin radikális szervezet irányítása alatt álló Gázai övezetbe szánták - jelentette szombaton az egyiptomi sajtó.

Merkel nem kapta meg a "kancellári többséget" a Bundestagban

Bár az európai pénzügyi mentőövről és a fiskális paktumról megejtett parlamenti szavazás az igenek nagy többségét hozta, a német kancellár örömébe üröm is vegyült: a kormánypárti képviselők közül sokan "kiszavaztak".

Az erdőtűz Barcelona tartományra is átterjedt Spanyolországban

Átterjedt a spanyolországi Valencia tartományban pusztító erdőtűz az északabbra fekvő Barcelona régióra is szombaton, összesen már mintegy kétezer hektárnyi növényzet égett le - közölték a helyi hatóságok.

Több mint egymillió lakos maradt áramszolgáltatás nélkül Washington térségében

Nagy erejű viharok voltak pénteken az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, a széllökések ereje időnként hurrikánra jellemző volt, és hatásukra több mint egymillió lakos maradt áramszolgáltatás nélkül. Nyugat-Virginia kormányzója szükségállapotot hirdetett ki a szövetségi államban.

EU-csúcs - Berlusconi újságjai Merkelt sértegetik

A német kancellárt támadó agresszív írásokkal jelentek meg a volt olasz kormányfő, Silvio Berlusconi médiabirodalmához tartozó napilapok szombaton.

Megkezdődött az elnökválasztás Izlandon

Megkezdődött az elnökválasztás Izlandon szombaton. A szigetország 235 ezer választópolgárának szavazataiért hat jelölt verseng.

EU-csúcs - Német, lengyel lapok véleménye az euróövezetről

Meghajolt Németország a spanyol és olasz nyomás alatt, az euróövezet így elindult a külön-külön vállalt adósságkötelezettségek szétterítése felé, pedig Berlin éppen a tartozások közössé tételét akarta elkerülni - jegyezték meg német lapok a pénteken véget ért uniós csúcstalálkozó eredményeit értékelve.

Az óceánok savasodását tanulmányozzák a Földközi-tenger mélyén

Európában soha nem látott szimulációs kísérletre készülnek Délkelet-Franciaországban: a Földközi-tenger mélyén tanulmányozzák, hogyan reagálnak a kagylók és a vízinövények az óceánok szén-dioxid okozta savasodására.