rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Szalma Botond: Schmitt Pálnak le kellene mondani

Szalma Botond, a KDNP fővárosi elnöke szerint Schmitt Pál köztársasági elnöknek le kellene mondani, "semmi köze a mostani helyzethez, hogy PhD-t akar írni" - erről a KDNP fővárosi elnöke a Népszabadság hétfői számában megjelent interjúban beszélt.

Lapszemle: Marad az ügyész a kémügyben

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati karát érintő kémbotrány ügyészének kizárását a büntetőperből - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

Lapszemle: Mintegy ezer konkrét és csaknem hatszázötven általánosan értékelő hozzászólás érkezett a NAT-hoz

Mintegy ezer, a szövegtervezethez kapcsolódó és csaknem hatszázötven általánosan értékelő hozzászólás érkezett a Nemzeti alaptanterv (NAT) február elején közzétett tervezetéhez – írta hétfői a Magyar Hírlap az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet összesítésére hivatkozva.

Schmitt-ügy - Lemond a Semmelweis Egyetem rektora

Lemond posztjáról a Semmelweis Egyetem rektora; Tulassay Tivadar döntését az intézmény honlapján jelentette be vasárnap délután.

Közlemény: A hét iráni bahá’í vezető 10 ezer napja a börtönben

A korábbi iráni bahá’í vezetők által a börtönben összesen eltöltött időszak 10 ezredik napja tegnap, 2012. április 1-jén telt le. A United4Iran emberi jogi szervezet által koordinált kezdeményezésben április 1-jén a hét kisebbségi vallási vezető arcképe jelent meg mobil óriásplakátokon és más felületeken az alábbi 12 nagyvárosban: Amszterdamban, Berlinben, Brazíliavárosban, a dél-afrikai Johannesburg, Fokváros és Pretoria utcáin, Londonban, Párizsban, Sydneyben, Újdelhiben, Washingtonban és Wellingtonban.

Eloltották a pilisszentlászlói erdőtüzet

Sikerült megfékezni Pilisszentlászlón, a hegyoldalban pusztító tüzet, amelyben három faépület is kiégett - közölte a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap este az MTI-vel.

LMP-népszavazás - Hétfőn délutánig adhatják le az aláírásgyűjtő íveket

Az LMP hétfőn délután négy óráig adhatja le a népszavazási kezdeményezését támogató aláírásokat az Országos Választási Irodának (OVI), az Országos Választási Bizottság (OVB) pedig várhatóan még aznap, vagy kedden elrendelheti az aláírások hitelességének ellenőrzését.

Schmitt-ügy - Az államfőnek nincs szándékában lemondani, Tulassay távozik - ÖSSZEFOGLALÓ

"Nincs szándékomban lemondani, mert a lelkiismeretem tiszta" - így nyilatkozott Schmitt Pál vasárnap a plágiumügyével kapcsolatban. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora ugyanakkor bejelentette: távozik posztjáról, amit azzal indokolt - utalva az államfő kisdoktori címének visszavonására -, hogy az elmúlt napok egyetemi testületi döntései miatt érezhetővé vált a személye iránti bizalomvesztés a felügyelő hatóságnál. A DK szerint Orbán Viktornak kell megoldania a kialakult helyzetet, a Jobbik pedig arra kéri Schmitt Pált, szólaljon fel a Házban. A kormányfő szóvivője közölte: Orbán Viktor ahhoz tartja magát, hogy az államfő sérthetetlen.

Schmitt-ügy - A Fidesz-KDNP frakcióülésének előzetes napirendjén nem szerepel a téma

A Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésének hivatalos napirendjén nem szerepel Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori címe visszavonásának ügye - írta vasárnap a nol.hu. A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek megerősítette: az előzetes napirenden valóban nem szerepel ez a téma.

Kigyulladt az erdő Pilisszentlászlónál , több vadászház kiégett

Kigyulladt és jelenleg is nagy területen ég Pilisszentlászlónál az erdő a hegyoldalban; több vadászház is a lángok martalékává vált - közölte a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap délután az MTI-vel.

Megújította együttműködési megállapodását az RMDSZ és a MIÉRT

Megújította együttműködési megállapodását a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a vele lojális ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Tanács (MIÉRT) - jelentette be vasárnap Marosvásárhelyen tartott közös sajtóértekezletén a két szervezet elnöke.

Kelemen Hunor: egyszerre versenyezni és együttműködni nem lehet

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke nem tartja megvalósíthatónak a verseny és az együttműködés összehangolását a júniusi romániai helyhatósági választásokon.

Schmitt-ügy - Szijjártó: Orbán és a Fidesz ahhoz tartja magát, hogy az államfő sérthetetlen

Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt napokban többször is világossá tette, hogy az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök személye sérthetetlen; "ő és a Fidesz ehhez tartja magát, ezt tartjuk helyesnek" - írta a kormányfő szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, reagálva a Demokratikus Koalíció (DK) álláspontjára, amely szerint Orbán Viktornak kell megoldania az államfő plágiumügye miatt kialakult helyzetet.

Schmitt-ügy - BRFK: jogszerű volt a rendőri intézkedés a fővárosi tüntetéseken

Jogszerű, szakszerű és arányos volt a rendőri intézkedés a Lánchídon és a Szabadság hídon pénteken a parancsnoki kivizsgálások szerint - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya vasárnap az MTI érdeklődésére, megerősítve ezzel szombati tájékoztatását.

Április 30-ig lehet jelentkezni a felmentett közhivatalnokoknak indított programra

Április végéig meghosszabbították a januári létszámcsökkentéskor felmentett közhivatalnokoknak indított Karrier Híd Programra való jelentkezés határidejét - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vasárnap az MTI-t.

MSZP-kongresszus - A DK gratulál a megválasztott tisztségviselőknek, de bírálja az elhatárolódást a korábbi kormányzati politikától

Gratulált az MSZP megválasztott tisztségviselőinek Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke vasárnapi budapesti, más témában tartott sajtótájékoztatóján. A szocialista párt előző napi tisztújító kongresszusára reagálva ugyanakkor bírálta, hogy a szocialisták markánsan elhatárolódtak a 2002-2010 közötti időszak kormányzati politikájától.

Időjárás-jelentés

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14, 18 fok között alakul.

Nyíregyháza lett a Föld órájának magyarországi fővárosa

Globálisan és Magyarországon is rekordrészvétellel zárult a Föld órája mozgalom 2012. évi rendezvénysorozata: a világ 150 országából 6494 város, hazánkból 93 település csatlakozott a nemzetközi szervezetek, élükön a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) felhívásához, és kapcsolta ki egy órára az elektromos berendezéseket. Nyíregyháza nyerte a Föld órája fővárosa címet, ahonnan a magyarországi regisztráltak közel harmada csatlakozott a kezdeményezéshez.

KIM: több mint háromezren mondtak véleményt a Jó állam fórumon

Több mint háromezren mondták el véleményüket a Jó állam fórumon; a beérkezett felvetéseket a kormány figyelembe veszi majd a közigazgatás-fejlesztésről szóló Magyary-program idei kiadásában, az e-mail címüket megadó fórumozók pedig értékelő összeállítást kapnak arról a témáról, amelyhez hozzászóltak - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vasárnap az MTI-vel.

Schmitt-ügy - Fővárosi MSZP: Tarlós vonja vissza a plágiumügyben tett nyilatkozatát!

Az MSZP fővárosi frakciójának vezetője arra szólítja fel a főpolgármestert, hogy vonja vissza azt az állítását, amely szerint az országnak okozott igazi kárt a plágiumügy kirobbantója. Horváth Csaba úgy látja, ha Tarlós István ezt nem teszi meg, és nem kér bocsánatot a budapestiektől, haladéktalanul le kell mondania posztjáról.