rss      tw      fb
Keres

MSZP: drasztikus államosítást készít elő a járástörvény

Az MSZP szerint drasztikus államosítást készít elő a járások kialakításának előkészítéséről szóló, a parlamentnek pénteken benyújtott kormányjavaslat.

Schmitt-ügy - OGY - Schmitt: az ártatlanság vélelme mindenkit megillet

Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet a parlamenti által hozott törvények szerint - jelentette ki Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben. Az államfő szerint a kisdoktori dolgozat ügyében félrevezették a közvéleményt.

Schmitt-ügy - Elmarad Lázár János sajtótájékoztatója

A Fidesz-frakció sajtófőnökének tájékoztatása szerint "egyéb okok miatt" elmarad Lázár János frakcióvezető 11 órára tervezett sajtótájékoztatója.

Emelkedik a benzin ára, új 95-ös csúcs

Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel a benzin ára új csúcsra kerül, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Schmitt-ügy - Véget ért a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülése

A Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfői ülése tíz óra után néhány perccel véget ért, Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke - körülbelül félórás részvétele után - távozott a Képviselői Irodaházból.

OKSZ: húsvétkor a válság ellenére is költekezünk

Az idén drasztikusan drágul a tojás, így többe kerül a húsvéti ünnepi étkezés, a kereskedők azonban arra számítanak, hogy 2012-ben is fogunk annyit költekezni húsvétkor, mint tavaly.

Új rendőrkapitány Sopronban

Szabó Jenőt, a soproni rendőrkapitányság eddigi megbízott vezetőjét nevezték ki a város rendőrkapitányának.

MLBKT: tizenhárom havi csúcson a BMI márciusban

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított márciusi értéke 56,8, az elmúlt tizenhárom hónap legmagasabbja, és jóval meghaladja a változatlanságot jelző 50 pontot - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn.

Indul az árfolyamgát új rendszere

Hétfőn elindult az árfolyamrögzítés új rendszere, az árfolyamgát új változatába azok léphetnek be, akik legfeljebb 20 millió forint összegű devizahitelt, vagy deviza alapú kölcsönt vettek fel.

Datahouse: márciusban 7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma

Az idén márciusban 4.768 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 7 százalékkal többet, mint 2011 azonos hónapjában, az első negyedévben 13.964 volt az új forgalomba helyezett autók száma, ami 22,2 százalékos növekedés tavaly január-márciushoz képest - közölte a Datahouse autópiaci adatszolgáltató cég hétfőn az MTI-vel.

BRFK: több bűnözőt is elfogtak "egyrendőrös" járőrautókkal

Számos bűnözőt, köztük gépkocsi-feltörőt, ittas vezetőt és betörőt is elfogtak a fővárosi rendőrök az új, úgynevezett "egy járőr-egy gépkocsi" program keretében - számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján.

BÉT - Enyhén pluszos nyitás várható

A nyugat-európai piacokhoz hasonlóan a magyar tőzsde is felfelé veheti az irányt hétfőn az elemzők szerint.

Devizapiac - Erősödött a forint hétfő reggelre

Javuló nemzetközi befektetői hangulatban erősödött hétfő reggelre a forint a térségbeli devizákkal együtt.

OGY - Európai uniós aggályok után erősödhet az adatvédelmi hatóság függetlensége

Az Országgyűlés ma szavaz arról a törvénymódosító javaslatról, amellyel a kormány az adatvédelmi hatóság függetlenségét erősítené az Európai Bizottság aggályaira reagálva. A képviselők emellett elfogadhatják az új hungarikumtörvényt, továbbá a helyi adózásra vonatkozó rendelkezések megváltoztatásával egymilliárdos összegű telekadó fizetésére kötelezhetik a Liszt Ferenc-repülőtér tulajdonosát.

Lapszemle: Felkészültek a vendéglátósok a cigarettatilalomra

Nem keltett különösebb zavart az éttermekben, vendéglátóhelyeken a cigarettatilalom, a vendéglősök felkészültek az április elseje utáni büntethetőségi időszakra - írta hétfői számában a Napi Gazdaság.

Lapszemle: Körtvélyessy László: a SZÉP kártyával nem lehet kikerülni az adózást

Körtvélyessy László szerint a SZÉP kártya csak az idén több mint 20 milliárd forintos pótlólagos forgalmat generál a turizmusban és a vendéglátásban egyaránt, és nem lehet vele kikerülni az adózást - erről a kártya kibocsátásáért felelős miniszteri biztos a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban beszélt.