rss      tw      fb
Keres

Schmitt-ügy - MAB: jogszerűen járt el a Semmelweis Egyetem

Jogszerűen járt el a Semmelweis Egyetem, amikor visszavonta Schmitt Pál köztársasági elnök úgynevezett kisdoktori címét - erősítette meg Balázs Ervin, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elnöke az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában hétfőn elhangzottakat az MTI-nek.

Kovács Zoltán és Haraszti Miklós beszélgetése - Vita az új magyar médiarendszerről

Szakértői köntösbe öltöztetett politikai támadásnak nevezte a magyar médiaszabályozást ért bírálatokat a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár egy pódiumvitán. Kovács Zoltán Haraszti Miklóssal, az SZDSZ volt politikusával, az EBESZ volt médiaszabadság-képviselője vitatkozott, aki kijelentette: Magyarországon a média összessége egy egyenes vonalú, politikai, kormányzópárti függésbe került.

Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, ír és német lapok Schmitt Pálról és a magyar belpolitikáról

A Die Welt című konzervatív német lap a címoldalán közölt kommentárt a Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori értekezése körül kialakult ügyről, amellyel a Deutschlandradio német közszolgálati rádió is kommentárban foglalkozott, a brit The Guardian és az Irish Times ír lap online kiadása áttekintést közölt a magyar belpolitikai folyamatokról illeve a magyar-uniós viszonyról.

Változó sertéstartási szabályok - itthon is lesznek teendők

Kevesebb mint 50 sertéstelepet érint Magyarországon az a jövő januártól érvényes uniós előírás, amely szerint az anyakocákat tilos elkülönítetten tartani.

BUSINESSEUROPE: strukturális reformok kellenek Európában

Európa legnagyobb munkaadói érdekképviseleti szövetsége; a BUSINESSEUROPE és hazai tagszervezete, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) "Reform Barometer" című kiadványa szerint az Európai Unió tagjainak legfontosabb feladatai az euró megerősítése, a tagállamok költségvetéseinek konszolidációja és a nemzetgazdasági szintű strukturális reformok végrehajtása lesz a következő időszakban.

Nagypénteken nem lesz kereskedés a BÉT-en

Húsvét előtti nagypénteken, április 6-án nem lesz kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT); a meghirdetett kereskedési szünnap piaci szereplők kérése volt, lévén a meghatározó európai piacokon és a legfontosabb régiós piacokon sem lesz kereskedés - közölte a BÉT hétfőn az MTI-vel.

Lemondott Schmitt Pál - OGY - Lázár: még hétfőn döntsön a Ház az államfő lemondásáról!

A Fidesz frakcióvezetője azzal számol, hogy még hétfőn dönt az Országgyűlés Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásáról, és mihamarabb új államfője lesz az országnak. Lázár János hétfőn, napirend előtt a parlamentben közölte: mindennek előkészítésre két óra tárgyalási szünetet kér a házelnöktől, amit Kövér László elrendelt.

Lemondott Schmitt Pál - OGY - MSZP: napok óta erre a mondatra várt az ország

Napok óta arra a mondatra várt az egész ország, amit Schmitt Pál elmondott az Országgyűlésben - reagált az államfő lemondására hétfőn a parlamentben Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője egyúttal viszont sajnálatosnak nevezte, hogy köztársasági elnök "távozása ugyanolyan lett, mint amilyen az érkezése volt".

Kormányszóvivő: az egészségügy újjászervezése semmiképpen nem tűrt halasztást

Az egészségügy újjászervezése semmiképpen nem tűrt halasztást - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn Budapesten a kormány azon döntése kapcsán, hogy az állam május elsejével átveszi a települési önkormányzatoktól a fekvőbeteg-ellátó intézményeket.

Lemondott Schmitt Pál - OGY - Jobbik: elkerülhetetlen volt az államfő lemondása

A Jobbik örül Schmitt Pál döntésének, ugyanakkor a köztársasági elnöki tisztség iránti bizalom helyreállítása érdekében közvetlen államfőválasztást javasol - kommentálta Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn a parlamentben azt, hogy Schmitt Pál bejelentette, lemond megbízatásáról.

Népszabadság - Schmitt-ügy - Hámori József: a Semmelweis Egyetem szenátusa megvédte a tudomány hitelét

Hámori József neurobiológus akadémikus, az első Orbán-kormány nemzeti kulturális örökség minisztere szerint a Semmelweis Egyetem szenátusának "korrekt döntése" mindenképpen kedvező fejlemény az ügyben, hiszen ezzel megvédték a tudomány hitelét - erről Hámori József a Népszabadság hétfői számában beszélt.

Schmitt-ügy - Harrach: meglesz a következménye a fővárosi KDNP-elnök nyilatkozatának

Magánvéleményét közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) budapesti elnöke Schmitt Pál államfő ügyében; nyilatkozatának meglesz a következménye - mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hétfőn újságírói kérdésre válaszolva, távozóban a Fidesz-KDNP frakcióüléséről.

Energiahatékonyságra fordítaná a karbonforintokat a MEHI

Az épületek energiahatékonyságának fejlesztésébe fektetné be az EU szén-dioxid kibocsátás-kereskedelmi rendszeréből Magyarországnak 2013-tól járó évi, mintegy 30 milliárd forintot a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI).

Tovább zsugorodott a BÉT részvényforgalma márciusban

Tovább zsugorodott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényforgalma márciusban, miközben a papírok árfolyamváltozását tükröző BUX index is csökkent februárhoz képest.

KSH: a kormányzati szektor 2011-ben 1.205 milliárd többlettel zárt

A kormányzati szektor 2011-ben 1.205 milliárd forint többlettel rendelkezett, ez a GDP 4,3 százaléka, a túlzotthiány-eljárás (EDP) keretében az Európai Uniónak 2012. március 30-án jelentett adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.

Interjú az ET-főtitkárral: Magyarország megértette, hogy fontos az emberi jogi egyezménynek való megfelelés

Magyarország megértette, hogy milyen fontos összhangban lenni az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglaltakkal az igazságszolgáltatás, a sajtó- és a vallásszabadság kérdésében - mondta az Európa Tanács (ET) főtitkára a Die Presse című konzervatív osztrák napilapnak adott interjúban.

Schmitt-ügy - Lemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök

Lemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő ezt hétfőn jelentette be az Országgyűlésben, napirend előtt. Döntését azzal magyarázta, plágiumügye megosztja a nemzetet, noha államfőként annak egységét kell kifejeznie. Ugyanakkor etikátlannak és jogszerűtlennek minősítette, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, mondván, hogy ezt csak bíróság tehette volna meg.

Schmitt-ügy - OGY - Az államfő felszólal a parlamentben

Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn napirend előtt felszólal a parlamentben - derült ki az Országgyűlés honlapjának tájékoztató adataiból. A felszólalás címe nincs megjelölve.