rss      tw      fb
Keres

Lemondott Schmitt Pál - MSZP: közvetlenül vagy négyötödös parlamenti többséggel válasszák meg az új államfőt!

Az MSZP a rendszerváltáskor képviselt álláspontjához visszatérve azt javasolja, hogy az emberek közvetlenül választhassanak köztársasági elnököt - tudatta a szocialisták rendkívüli frakcióülése után újságírókkal Mesterházy Attila. Az MSZP az államfőjelölésről szóló hétfő esti ötpárti egyeztetésen is emellett érvel majd, abban az esetben pedig, ha a kormánypártok nem támogatják kezdeményezésüket, azt szeretnék elérni, hogy az új köztársasági elnök megválasztásához négyötödös parlamenti többség legyen szükséges.

LMP-népszavazás - A párt 160 ezer aláírást adott le, nem kötelező kiírni a népszavazást

Az LMP 160 ezer aláírást gyűjtött össze népszavazási kezdeményezéseihez - jelentette be Vágó Gábor LMP-képviselő, amikor hétfő délután a párt aktivistáival leadta az aláírásgyűjtő íveket az Országos Választási Irodának (OVI) és az Országos Választási Bizottságnak (OVB).

Iszapömlés - Folyamatosan az egészségügyi határérték feletti a porszennyezés Kolontáron

Folyamatosan az egészségügyi határérték feletti a porszennyezés a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontáron; a település külterületén csaknem öt hete üzemelő automata mérőállomás legfrissebb adatai szerint a szálló por (PM 10) koncentrációja több mint kétszerese a megengedettnek.

Egy ajánlat érkezett az NFÜ PR-tenderére

Egyetlen ajánlattevőként a HG 360 Reklámügynökség Kft. nyerte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által kreatív és PR feladatok ellátására kiírt nettó 425 millió forintos nyílt közbeszerzést - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Jelentős árbevétel-növekedéssel számol a Dale Carnegie Magyarország

A felnőttképzéssel foglalkozó Dale Carnegie Magyarország 200 millió forintos nettó árbevételt tervez 2012-ben, ami csaknem duplája a múlt évinek - mondta az MTI-nek a cég ügyvezetője hétfőn.

Lemondott Schmitt Pál - OGY - Kövér Lászlót Lezsák Sándor helyettesítheti

Hétfői dátum szerepel azon a nyilatkozaton, amellyel Schmitt Pál lemondott köztársasági elnöki megbízatásáról. A dokumentumot - amelyet határozati javaslatként iktatva közzétettek a parlament honlapján is - Schmitt Pál már eljuttatta az Országgyűlés elnökének, aki a köztársasági elnök megbízatásának megszűnésétől helyettesíti hivatalában a lemondott államfőt az új elnök hivatalba lépéséig.

Lemondott Schmitt Pál - Az LMP reméli, a következő államfő a nemzet egységét jeleníti majd meg

Az LMP bízik abban, hogy a következő államfő komolyabban veszi majd a köztársasági elnöki funkciót és a nemzet egységét, nem pusztán az őt jelölő pártot akarja majd megjeleníti - jelentette ki az Országgyűlés házbizottságának hétfői ülését követő sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.

A Magyar Régész Szövetség az örökségvédelmi törvény újabb módosítása ellen

Tiltakozik az örökségvédelmi törvény tervezett újabb módosítása ellen a Magyar Régész Szövetség (MRSZ); álláspontjuk szerint a nagyberuházásokhoz kapcsolódó régészeti feltárások idő- és költségkeretének további csökkentése az ország régészeti örökségét veszélyeztetné.

ÁNTSZ: az első nap ellenőrzései nyomán egymilliós bírságot szabhatnak ki dohányzás miatt

A türelmi idő lejártával, már az első nap ellenőrzései nyomán több mint egymillió forint bírságot szabhatnak ki a hatóságok a szigorúbb dohányzási szabályok megszegése miatt - jelentette be Szabó Enikő helyettes országos tiszti főorvos hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Duna House: nyolcezer felett a márciusi lakás adásvételek száma

A márciusi lakás adásvételek száma 8.205 volt, kilencszázzal haladta meg az egy évvel korábbit, és jelentős visszaesést tükröz januárhoz képest - közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat az MTI-vel.

Figyelmeztető sztrájk az ISD Dunaferrnél

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak hétfőn 13 és 15 óra között a Dunaferrnél; a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség által szervezett munkabeszüntetés célja a bér- és szociális megállapodások kikényszerítése volt - mondta el a szövetség elnöke az MTI-nek.

Hétmilliárdos területalapú támogatás Veszprém megyében 2011-ben

Veszprém megyében 2011-ben 4534 ügyfél közel 170 ezer hektárra 7 milliárd 385 ezer forint egységes területalapú támogatáshoz jutott - közölte a megyei kormányhivatal hétfőn az MTI-vel.

Lemondott Schmitt Pál - DK: ez demokrácia igazi sikere

A Demokratikus Koalíció (DK) a demokrácia igazi sikerének tartja Schmitt Pál lemondását, amellyel szerintük megbukott az Orbán Viktor kormányfő "akaratát a végsőkig teljesítő" köztársasági elnöki modell - közölte Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Lemondott Schmitt Pál - Alkotmányjogász: több új szabály is szól az államfő lemondásáról

A január 1-je óta hatályos alaptörvény nem változtatott lényegesen azokon, a köztársasági elnök lemondása vagy akadályoztatása esetén érvényes szabályokon, amelyeket a korábbi alkotmány tartalmazott - mondta Sonnevend Pál alkotmányjogász az MTI-nek. Új elem azonban a szabályozásban, hogy a köztársasági elnök jogállásáról szóló sarkalatos törvény szerint a parlament lemondási szándékának megfontolására kérheti az államfőt.

Drágulnak és szűkülnek a források a nagyvállalati hitelezésben is

Az idei első félévben kétszer annyi bank tervez további szigorítást a vállalati hitelezési feltételekben, mint tavaly. A kamatfelár még a jó hitelképességű nagyvállalatok számára is növekszik, főképpen a nagyobb összegű, konzorciális hiteleknél - ismerteti az ING Bank közleményében.

Árfolyamgát - Az NGM a törlesztési nehézségekkel küzdőknek ajánlja az új lehetőséget

A nemzetgazdasági tárca szerint az árfolyamgát azoknak jelent megoldást, akik olyan nehéz helyzetbe kerültek, hogy a közeljövőben nem tudják törleszteni adósságukat. A minisztérium ezért azt javasolja, hogy azok, akik képesek a törlesztésre a megemelkedett árfolyamon is, ne lépjenek be az árfolyamgát rendszerébe.