rss      tw      fb
Keres

Államfői poszt - A DK Iványi Gábort javasolja államfőnek

Iványi Gábor lelkészt, az egyházi jogállását március 1-jével elveszítő Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét javasolja államfőnek a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK).

Finn-magyar egyetértés az uniós cukorkvóta fenntartásáról

Az uniós cukorkvóta fenntartása mellett érvelt a finn és a magyar agrártárca irányítója a keddi budapesti megbeszéléseiket követő sajtótájékoztatón, a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM).

Elemzők pozitívan értékelik az MNB első hiteltenderét

Kezdetnek igen pozitívnak minősíthető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új likviditásnövelő eszköze, a kétéves futamidejű fedezett hitel, amelynek első tenderén az arra jogosult bankok 56 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be - mondta Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője az MTI kérdésére kedden.

Az elmaradt bérkompenzáció miatt demonstrálnak az Auchan dolgozói

Demonstrációt tart húsvét előtti szombaton, április 7-én a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) az Auchan Magyarország Kft-nél képviselettel rendelkező alapszervezete az áruházlánc óbudai áruháza előtt - közölte a KASZ kedden.

OGY - Krónika 3.rész (kulturális örökség védelme)

Személyeskedésektől sem mentes éles vitát folytattak a képviselők a kulturális örökség védelméről szóló törvényjavaslat tárgyalásakor kedden az Országgyűlésben.

Kúria-ülés - Orbán: elkötelezett a kormány, hogy a Kúria visszaköltözzön régi épületébe

A kormány elkötelezett abban, hogy "a Kúria a régi fényében ragyoghasson", ezért készen áll megtalálni annak módját, hogy a Kúria minél hamarabb ismét a régi épületét használhassa - közölte a miniszterelnök kedden Budapesten, a Kúria másfél évszázaddal ezelőtti visszaállítása alkalmából tartott teljes ülésén.

Beperelték a zuglói önkormányzatot a kerületből kilakoltatott hajléktalanok

Mintegy hatmillió forintos kártérítési pert indítottak a zuglói önkormányzattal szemben azok a hajléktalanok, akiket tavaly októberben a XIV. kerületi Francia út és Egressy út találkozásánál, a MÁV Zrt. telepén állt hajléktalantelep felszámolásakor lakoltattak ki a területről.

MSZP: újabb állami földeket nyert el a felcsúti polgármester cége

Március végén újabb állami földbérletpályázatokon nyert a felcsúti polgármester, az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított futballakadémia elnökének családi cége, a Búzakalász 66 Kft. - mondta Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón.

OGY - Krónika 2. rész (kulturális örökség védelme)

A kormányoldal az ágazatok közötti összhang megteremtését hangsúlyozta a kulturális örökség védelméről szóló törvény módosításának általános vitájában, míg az ellenzék úgy értékelte: az előterjesztés nem az örökségvédelmet, hanem a nagyberuházók érdekeit szolgálja.

Az MNB első hiteltenderén 56 milliárd forintos kibocsátás

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új likviditásnövelő eszköze, a jegybanki alapkamathoz kötött, változó kamatozású, kétéves futamidejű fedezett hitel első tenderén az arra jogosult bankok 56 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be.

BDO: a bejelentés nélküli munka visszaszorítása kiemelt cél

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal idei ellenőrzési irányelveinek fókuszában is kiemelt cél a bejelentés nélküli munka visszaszorítása - hívta fel a figyelmet BDO Magyarország tanácsadó cég kedden.

Gabonakereskedőket fogott el a NAV

Csaknem negyedmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek az a bűnözői csoport, amelyet a napokban leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága; az elkövetők fiktív számlák felhasználásával értékesítettek belföldön Romániából hozott gabonát - közölte az igazgatóság bűnügyi sajtóreferense kedden az MTI-vel.

A munkahelyek bővülésével számolnak Borsodban

A munkahelyek bővülését prognosztizálja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi központja a negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérés adataira hivatkozva - tájékoztatta a központ az MTI-t kedden.

Az MNB bővíti a bankjegyvizsgáló eszközök támogatását célzó programját

A tudatos bankjegyellenőrzés elterjesztése érdekében a Magyar Nemzeti Bank folytatja tavaly megkezdett programját, melynek keretében a kiskereskedelmi és a szolgáltató szektor számára nyújt támogatást UV-A/C bankjegyvizsgáló segédeszközök megvásárlásához - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

KSH: enyhe januári növekedés a külkereskedelmi termékforgalomban

Januárban a kivitel volumene 5,8, a behozatalé 2,9 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál, a külkereskedelmi mérleg aktívuma 419 millió eurót (129 milliárd forintot) tett ki - közölte a januári részletes külkereskedelmi adatokat kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

NGM: 2012 januárjában tovább folytatódott a külkereskedelem bővülése

A KSH legfrissebb gyorstájékoztatója szerint 2012 januárjában a kivitel volumene 5,8, a behozatalé 2,9 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva, míg a külkereskedelmi mérleg 129 milliárd forintos többletet mutatott az év első hónapjában - közölte kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

Devizapiac - Erősödött kissé a forint

Kedden délelőtt erősödött kissé a forint: az eurót délelőtt tíz órakor 294,26 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben, míg kora reggel 295 forint körül, hétfő délután pedig 294,85 forinton.

Vitézy: több feltételnek kell teljesülnie az egységes taxitarifához

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint több feltételnek kell egyszerre teljesülnie ahhoz, hogy bevezethető legyen a budapesti a taxiszolgáltatásban az egységes tarifarendszer.

Több mint százötven millió forintot nyert a veszprémi és szegedi egyetem fejlesztésre

A felsőfokú informatikai oktatás minőségének fejlesztésétre, modernizációjára 157 millió forint támogatást nyert el a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi együttműködése az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásában - közölte a Pannon Egyetem az MTI-vel kedden.