rss      tw      fb
Keres

OGY - Az idei költségvetést módosítaná a kormány

Módosítaná az idei költségvetést a kormány: a parlamentnek pénteken benyújtott előterjesztés - a hiány változatlanul hagyásával - egyebek mellett forrást biztosít az európai uniós támogatású projektek finanszírozásának javítására.

Dobson Tibor lett a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke

Dobson Tibor dandártábornok lett a katasztrófavédelem, a rendőrség, a szakszolgálatok, a vámőrség és a büntetés-végrehajtás személyi állományából álló, az Országgyűlés által tavaly létrehozott Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) 50 fős közgyűlésének elnöke.

Torlódás alakult ki a kilépő teherforgalomban Záhonynál

Kétórás torlódás alakult ki az Ukrajna felé kilépő teherforgalomban a záhony-csapi határátkelőhelyen péntek estére - közölte a honlapján a rendőrség.

Horvát kormányfő: Cacic a jogerős ítéletig kormánytag marad

A jogerős magyarországi ítélet lesz az irányadó Radimir Cacic horvát miniszterelnök-helyettes további kormánytagságát illetően - közölte Zoran Milanovic horvát miniszterelnök pénteken.

Megépül a városközpont Mórahalmon az őszre

A tervek szerint október végére elkészül Mórahalom új közigazgatási, gazdasági, közösségi funkciókat betöltő új városközpontja - közölte Nógrádi Zoltán, a Csongrád megyei település polgármestere pénteken a 937 millió forintos összköltségű beruházás bokrétaünnepén.

OGY - Költségvetés - Csaknem háromszáz ellenzéki, kevés kormánypárti módosító javaslat

Több mint háromszáz módosító javaslat érkezett a péntek délutáni határidőig a jövő évi költségvetési törvényjavaslathoz. Túlnyomó részüket jobbikos és LMP-s képviselők nyújtották be, az őszre alternatív költségvetéssel készülő MSZP nem élt a lehetőséggel. A kormányoldal hétfőre ígérte a háromszázmilliárd forintos tehercsökkentés részleteinek kidolgozását, így bizottsági vagy kapcsolódó módosító javaslatok tartalmazhatják például a 25 év alatti, az 55 év feletti és a képzetlen munkavállalókat foglalkoztatók járulékainak mérséklését és ezek fedezetét, így a tranzakciós illetékből származó bevétel növelését.

Egyelőre tovább működhet a Kino mozi

Egyelőre tovább működhet a fővárosi Kino mozi, a Magyar Nemzeti Filmalappal aláírt támogatási szerződés eredményeként ugyanis a filmszínházat üzemeltető cég kifizetheti bérletidíj-tartozását tartozását a Budapest Film Zrt.-nek.

Hőség - A legmagasabb fokú figyelmeztetést adtak ki 13 megyére - ÖSSZEFOGLALÓ

A várható hőség miatt szombatra 13 megyére és a fővárosra a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat; az országos tiszti főorvos a várható tartós kánikula miatt az ország egész területére szombaton 0 órától szerda éjfélig hőségriadót rendelt el.

Legkevesebb hat év múlva nyithatna a mecseki uránbánya

A beruházást támogató döntések esetén is legalább hat évre lenne szükség egy új mecseki uránbánya megnyitásához - mondta a Wildhorse Energy Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Pécsen.

Németh Zsolt: Magyarország a cselekedetei alapján ítéli meg Románia kormányát

Magyarország nem a politikai színezete, hanem a cselekedetei alapján ítéli meg Románia kormányát, és folytatni szeretné az elmúlt években kibontakozott együttműködést - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek, miután pénteken a bukaresti külügyminisztériumban tárgyalt.

Magyar nagykövet bírálata Minszk irányában

Az utóbbi tíz évben több diplomata karrierjét megtörték Fehéroroszországban, embereket csak azért tettek tönkre, mert a fehérorosz hatóságoknak nem tetszett a küldő ország politikája, és bosszút akartak állni - nyilatkozott Kontra Ferenc nagykövet egy fehérorosz lapnak.

Egyszerűbb eljárások, gyorsabb ügyintézés az agrárhivataloknál

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) intézményeinél csökkentik a lakosságot érintő adminisztratív terheket, egyszerűbb és rövidebb lesz az ügyintézési idő - tájékoztatta a VM pénteken az MTI-t.

OGY - Krónika 4. rész (költségvetés, napirend lezárása)

Több mint hét és fél órán át tartó ülésnappal ért véget a jövő évi költségvetés parlamenti általános vitája pénteken. Az Országgyűlés hétfőtől várhatóan három napot ülésezik a nyári rendkívüli ülésszak utolsó előtti hetében.