rss      tw      fb
Keres

Pollenhelyzet - Tíznél több allergén növény virágpora van jelen a levegőben

Több mint tíz allergén növény virágpora van jelen a levegőben, ezek közül több olyan erős koncentrációban, amely az arra érzékenyeknél már tüneteket is okoz - derül ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb jelentéséből.

Orbán Azerbajdzsánban - Szorosabb együttműködés a Kaszpi-tenger térségével

A jelenleginél szorosabb együttműködést kell kialakítania a Kaszpi-tenger térségével az Európai Uniónak ahhoz, hogy minél biztonságosabb legyen a közösség energiaellátása - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Bakuban, a Crans Montana Fórumon.

Kétórás várakozás a tompai határátkelőn

A tompai közúti határátkelőn kétórás várakozási időre kell számítani az országból kilépőknek szombat délelőtt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

KSH: jelentősen csökkent a diplomás fiatalok foglalkoztatási rátája az elmúlt tíz évben

A diplomás fiatalok foglalkoztatási rátája az elmúlt tíz évben jelentősen csökkent, amiben a válság is szerepet játszott, a folyamat azonban korábbról eredeztethető - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzésében, amely megállapítja, azt is, hogy a korai iskolaelhagyók aránya alacsonyabb az uniós átlagnál, és a fenti időszakban 2,6 százalékkal javult.

Tömegbaleset Röszkénél - Veszélyes anyagot szállított a kamion

Veszélyes anyagot szállított az a kamion, amely halálos tömegbalesetet okozott szombat hajnalban az M5-ös autópályán, a röszkei határátkelő közelében - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A balesetben egy ember meghalt, egy kislány súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, hatan súlyosan, többen könnyebben megsérültek.

Tömegbaleset Röszkénél - Egy halott van, Tompa felé terelik a forgalmat

Az elsődleges hírekkel szemben nem három, hanem egy halottja van a röszkei tömegbalesetnek - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szombat reggel. A balesetben tíz ember megsérült.

Ma zárul a Bizalom és munka telepprogram

Ma zárul a Bizalom és munka elnevezésű telepprogram, amelynek keretében az ország nyolc szegregált településrészén több mint száz épület újult meg - közölte a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) kommunikációs osztálya az MTI-vel.

A mezőgazdaságban a második félévtől alkalmazzák a fordított adózást

Az áfatörvény módosításába foglalt fordított adózást a mezőgazdaságban a második fél évtől kell alkalmazni. Július 1-jével az Agrármarketing Centrum által végzett feladatokat átveszi a Magyar Turizmus Zrt.

Az A-Híd Építő és a STRABAG-MML építheti a dunai árvízkaput

Másfélmilliárd forintos vízügyi építési közbeszerzést nyert az A-Híd Építő és a STRABAG-MML konzorciuma - derül ki a Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számából.

Orbán Viktor Azerbajdzsánba látogat

Orbán Viktor miniszterelnök Azerbajdzsánba látogat, ahol szombaton Bakuban felszólal a Crans Montana Fórumon, a magán- és az állami szféra döntéshozóit 1989 óta tömörítő nemzetközi szervezet tanácskozásán, amelynek egyik fő témája az energiapolitika lesz.

Lapszemle: Tiltott helyen dohányzásért eddig 102 intézkedés történt

Az ellenőrzött intézmények és vendéglátóhelyek kevesebb, mint egy százalékánál szegték meg a tiltott helyen történő dohányzással kapcsolatos szabályokat - írta szombati számában a Népszabadság, amely az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) összesítésére hivatkozva azt írta: a türelmi idő lejártát követően áprilisban és májusban a népegészségügyi hatóság kistérségi intézetei összesen 12.174 ellenőrzést tartottak, de mindössze 102 esetben történt hatósági intézkedés, illetve büntetés.

Több kórházban is engedélyezték a hálapénz utólagos elfogadását

Számos helyen, például a veszprémi, a kecskeméti, a békéscsabai és a fővárosi Uzsoki kórházban is engedélyezték a dolgozóknak a hálapénz utólagos elfogadását, a kórházigazgatók azonban utasításukban mindenhol leszögezték: a paraszolvencia előre kikövetelése bűncselekmény - derül ki az MTI által készített körképből.

Lapszemle: Meggyanúsított rendőrtisztek - Az ügyészség fenntartaná a letartóztatásokat

Előzetes letartóztatásban tartaná a Központi Nyomozó Főügyészség a vesztegetési botrányban első körben őrizetbe vett V. Lászlót és munkatársát, valamint a BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda két, egykori magas beosztású munkatársát - írta szombati számában a Magyar Nemzet és a Népszabadság.

Lapszemle: Pintér Sándor: támadó jellegű titkosszolgálatok épültek ki

Úgy kell átalakítani a "C" típusú nemzetbiztonsági átvilágítás folyamatát, hogy az egyes fontos tisztségeket betöltő személyek tudomásul vegyék, ettől kezdve Damoklesz kardja lóg a fejük felett - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjújában Pintér Sándor belügyminiszter, aki szerint az elmúlt két évben támadó jellegű hírszerzés és elhárítás épült ki.

Lapszemle: Pénzváltókra is kiterjeszthetik a tranzakciós illetéket

A pénzváltókra is kiterjesztenék a tranzakciós illeték hatályát - írta szombati számában a Magyar Hírlap a birtokába került, a Magyar Bankszövetség és a kormány álláspontját rögzítő tárgyalási emlékeztetőre hivatkozva.

Életbe lépett a hőségriadó

Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében szombaton 0 órakor életbe lépett a szerda éjfélig tartó hőségriadó.

Rendelet a tanyafejlesztési támogatásról

Megjelent a tanyafejlesztési program címén, az idei költségvetésben szereplő 1,5 milliárd forint támogatás igénybevételéről készült vidékfejlesztési miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben.

Eto'ót adócsalással vádolják, magyarországi cég is érintett lehet

Tetemes összegű, 3,5 millió eurós - részben egy magyar cégen keresztül elkövetett - adócsalással gyanúsítják a spanyol hatóságok Samuel Eto'o kameruni labdarúgót, az FC Barcelona korábbi, az Anzsi Mahacskala jelenlegi játékosát, aki viszont állítja, hogy a korábbi ügynöke, José María Mesalles által elkövetett csalás áldozata.

Felavatták gróf Nádasdy Ferenc szobrát

Felavatta gróf Nádasdy Ferenc, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) alapítója mellszobrát pénteken Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az OMVV elnöke és Nádasdy Borbála, a gróf dédunokája a Budakeszi Erdészet szoborparkjában.

Rendezni kellene a bősi vízlépcső ügyét a Reális Zöldek szerint

A kormánynak minél előbb rendeznie kellene a bősi vízlépcsővel kapcsolatos vitát a Reális Zöldek Klub szerint, mert amíg Szlovákiának hasznot hoz az erőmű, addig Magyarországon csak a kár jelentkezik.

IMF/EU-tárgyalások - Londoni elemzők: közeli tárgyaláskezdet, hosszú tárgyalási folyamat

A jegybanktörvény ügyében született kedvező eurójegybanki vélemény nyomán hamarosan megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a Magyarországnak nyújtandó új IMF/EU-hitelprogramról, azonban a tárgyalási folyamat továbbra sem ígérkezik gyorsnak és könnyűnek - vélekedtek pénteki helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó térségi elemzők.