rss      tw      fb
Keres

Lengyelországban is új jogszabályok léptek életbe januárban

Lengyelországban is új jogszabályok léptek életbe újén napján, egyebek közt módosították a térített gyógyszerek listáját és a tömegrendezvényekre vonatkozó rendelkezéseket, illetve engedményeket adtak az illegális bevándorlók meghatározott köre számára az országban való tartózkodásuk törvényesítéséhez.

Londoni fogadóirodák: nagyobb az esélye az euróövezet szétesésének, mint Vilmos válásának

Nagyobb eséllyel - vagyis kisebb nyereményígérettel - kínálják játékra a londoni fogadóirodák azt, hogy 2012-ben az euróövezet legalábbis részlegesen felbomlik, mint azt, hogy Vilmos herceg elválik feleségétől, Barack Obama amerikai elnök pedig bizton számíthat újjáválasztására, ha helyesnek bizonyulnak az erre jelenleg érvényes oddsok.

A francia központi bank elnöke német típusú reformokat szeretne

Franciaország gazdasági növekedése és a munkahelyteremtés azoknak a reformoknak a hiányát nyögi, amelyek az elmúlt tíz évben elmaradtak - vélekedett Christian Noyer, a francia központi bank elnöke, egyszersmind az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának tagja és a Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) elnöke.

Alkoholmérgezés Indiában 14 halottal

Pancsolt alkohol fogyasztása legalább tizennégy ember halálát okozta szilveszter napján Indiában.

Klaus: romlik a társadalmi légkör Csehországban

Csehországban megromlott a társadalmi légkör és mélyül az egyes társadalmi rétegek közti bizalmatlanság - jelentette ki Václav Klaus cseh köztársasági elnök vasárnapi újévi beszédében.

Gasparovic: nehéz év vár Szlovákiára

Szlovákiára nem vár könnyű év, de meg lehet birkózni a helyzettel, ha a politikusok nem hárítanak át minden gondot az állampolgárokra - hangsúlyozta Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök vasárnapi újévi beszédében.

Lengyel értékelések a fél éves EU-elnökségről

Pozitívan értékelte a fél éves soros EU-elnökséget a lengyel elnök és a kormány, míg az ellenzék kritikus állásponton van, de méltányolja a miniszteri szintű találkozók hozzáértő előkészítését.

Kim Dzsong Un meglátogatott egy páncélos hadosztályt

Kim Dzsong Un, a közelmúltban elhunyt észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il fia és utóda meglátogatott egy páncélos hadosztályt - jelentette vasárnap a KNCA hivatalos észak-koreai hírügynökség.

Halottjai is vannak az olaszországi szilveszterezésnek

Két halálos áldozata van a szilveszteri dáridózásnak Olaszországban, s csaknem hatszázan sérültek meg - közölte vasárnap az olasz sajtó.

Irán szerint hatástalan az új amerikai szankció

Az iráni kereskedelmi kamara elnöke szerint az Irán ellen meghirdetett új amerikai szankció "igazolhatatlan" és hatástalan.

A moszkvai szilveszterezéskor hatvan tűzeset történt

Az orosz fővárosban 58 tűzeset történt újév éjszakáján, s a pirotechnikai eszközök helytelen használata miatt pedig 17-en sérültek meg - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Iráni flottagyakorlaton közép hatótávolságú rakétákat teszteltek

Irán közepes hatótávolságú föld-levegő rakétát indított sikeresen vasárnap a Hormuzi-szoros közelében tartott tengeri hadgyakorlat keretében - közölte az IRNA hírügynökség jelentése szerint a hadgyakorlat egyik szóvivője.

Afganisztánban 2011-ben 566 NATO-katona halt meg

Az óév utolsó napján egy NATO-katona halt meg Afganisztánban, s ezzel a 2011-es esztendőben a szövetség összesen 566 katonája vesztette életét az ázsiai országban.

A kínai feldolgozóipar teljesítménye javult decemberben

A kínai feldolgozóipar hivatalos teljesítménymutatója decemberre 50,3 pontra emelkedett a novemberi 49,0 pontról, a mutatót kezelő kínai logisztikai és beszerző szövetség (CFLP) vasárnapi közlése szerint. A szervezet a kínai statisztikai hivatal megbízásából és számára készíti e mutatót.

Alfred Heineken, a holland sörkirály tíz éve halt meg

Tíz éve, 2001. január 3-án halt meg Alfred Henry Heineken holland sörgyáros, aki világmárkává fejlesztette az apjától örökölt vállalatot. Az MTVA-Sajtóadatbank portréja:.