rss      tw      fb
Keres

Hazahívtak egy lengyel diplomatát Minszkből

Hazahívták Minszkből Witold Misiakot, a lengyel nagykövetség biztonságáért felelős munkatársát, aki egy vitás YouTube film részeg hőse lett. A lengyel külügy vizsgálja az ügyet, amelyet volt diplomaták egyértelműen mesterkéltnek tartanak.

Rekordszintű volt tavaly az orosz olajtermelés

Rekordszintű volt az orosz olajtermelés tavaly, a legnagyobb a Szovjetunió 1991-ben bekövetkezett széthullása óta - közölte az orosz energiaügyi minisztérium hétfőn.

Egyiptom - Folytatódott Mubarak pere

Folytatódott hétfőn Kairóban Hoszni Mubarak volt elnök perének múlt héten elnapolt tárgyalása, de rövid tanácskozás után a bírák újabb egy nappal elhalasztották az ülést.

Meghalt a független Macedónia első elnöke

Vasárnap 94 éves korában elhunyt Kiro Gligorov, a független Macedón Köztársaság első elnöke - közölte a macedón média hétfőn.

Tavaly nőtt az Irakban megöltek száma

Tavaly 4059 polgári személyt öltek meg Irakban, míg egy évvel korábban 3976-ot - közölte hétfőn az Iraki Holttestszámlálás nevű emberi jogi csoport éves jelentésében.

Indiában letiltják a vallásellenes tartalmakat a Facebookról

Egy delhi bíróság arra kötelezett 22 közösségi weboldalt, hogy hat héten belül távolítsa el felületéről a vallásellenes és antiszociális tartalmakat - adta hírül hétfőn a MailOnline című brit hírportál.

Emelkedő reáljövedelem és rekord mértékű foglalkoztatottság Németországban

Németországban minden korábbinál magasabbra emelkedett a foglalkoztatottság tavaly, a statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint a 82 milliós országban több mint 41 millióan dolgoztak 2011-ben. Az idén pedig a Süddeutsche Zeitung beszámolója alapján egyedül az adó- és járulékfizetési szabályok változásának hatására éves szinten 160 euróval emelkedik az átlagjövedelem.

"Üzemanyag-adalékot" használtak a PIP-mellimplantátumban

A francia mellimplantátumokat gyártó PIP cég bevizsgálatlan üzemanyag-adalékot használt fel a mára betiltott, világméretű riadalmat kiváltott szilikonbetétekben - közölte hétfőn a francia RTL rádióállomás.

Elhunyt Jaffa Jarkoni, Izrael "háborús" énekesnője

Nyolcvanhat esztendős korában elhunyt Jaffa Jarkoni izraeli énekesnő, aki éveken át szórakoztatta előadásaival a harcoló katonákat, ám élete vége felé mégis az izraeli hadsereg egyik legfőbb kritikusává lett.

Keresztényeket fenyeget egy nigériai iszlamista terrorszervezet

Megfenyegette a Nigéria északi részén élő keresztényeket és távozásra szólította fel őket hétfőn a Boko Haram nevű iszlamista csoport, az Al-Kaida egyik afrikai hajtása.

Az afgán elnök vizsgálatot rendelt egy megkínzott lány ügyében

Vizsgálatot rendelt el Hamid Karzai afgán elnök egy 15 éves, megkínzott lány ügyében, akit a rendőrség szabadított ki anyósa házának pincéjéből, ahol éheztették és kitépték körmeit - írta hétfőn internetes oldalán a CNN amerikai hírtévé.

Törökország felderítő műholdat készít

Megvalósítási fázisába ért az a megállapodás, amelyet Törökország írt alá francia és olasz vállalatokkal egy katonai célú felderítő műhold megépítéséről és 2013-as felbocsátásáról - jelentette a Today's Zaman című török napilap hírportálja.

Cameron az újévben többet akar tenni a brit gazdaság talpra állításáért

A brit kormányfő hétfőn azt ígérte újévi üzenetében, hogy "még többet tesz a gazdaság talpra állításáért", s úgy vélekedett, hogy a londoni olimpiai játékok és a királynő trónra lépésének 60. évfordulója "büszkeséggel" töltheti el a briteket.

Kubába látogat a pápa

Március 26-a és 28-a között Kubában látogatást tesz XVI. Benedek pápa - jelentette be hétfőn a kubai katolikus egyház.

A német államfő megfenyegette az ország vezető bulvárlapját

A német államfő megfenyegette az ország legnagyobb példányszámú napilapját - írta hétfőn a Süddeutsche Zeitung, amely szerint Christian Wulff büntetőjogi eljárást helyezett kilátásba egy reá nézve kedvezőtlen cikk megjelenésének esetére a Bild főszerkesztőjénél.

Rekordszámú fegyvert vettek az amerikaiak karácsonyra

Jelentősen megnőtt a fegyverek iránti kereslet az Egyesült Államokban a karácsonyi ajándékvásárlók körében, az utóbbi egy hónapban ugyanis rekordszámú lőfegyver kelt el - írta hétfőn a The Telegraph című brit hírportál.

Lengyel lap: az amerikaiak átveszik az afganisztáni Gazni tartomány irányítását

A tálibok mozgósítása miatt az amerikaiak átcsoportosítják haderőiket Afganisztánban, és átveszik a lengyelektől Gazni tartomány irányítását, hogy megtisztítsák a körzetet, mielőtt átadnák azt az afgán vezetésnek - írta hétfői számában a Gazeta Wyborcza napilap.