rss      tw      fb
Keres

Szálehi: Irán cselekedni fog, ha az amerikai hordozó visszatér a Perzsa-öbölbe

Irán cselekedni fog, ha visszatér a Perzsa-öbölbe az az amerikai repülőgép-hordozó, amely az iráni hadiflotta gyakorlatai miatt távozott a térségből - jelentette ki Ataollah Szálehi, a fegyveres erők parancsnoka kedden az IRNA állami hírügynökségnek.

Történelmi mélyponton a munkanélküliség Németországban

Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben az országos munkaügyi ügynökség (BA) kedden megjelent adatai szerint, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.

Jordánia és Tunézia az EBRD tagja lett

Jordánia és Tunézia is az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tagja lett; felvételük része annak a folyamatnak, amelynek célja, hogy e két ország is részesülhessen EBRD-finanszírozásokban - közölte kedden a londoni pénzintézet.

Új módszer egy öregedést gátló anyag előállítására

Cseh kutatók új módszert fejlesztettek ki egy sejtöregedést gátló anyag, a glutation (GSH) olyan formában történő előállítására, amely képes felszívódni, ezáltal jobban hasznosul az emberi szervezetben.

Ismét rekord közelében az EKB-nál elhelyezett egynapos betétek

Keddre virradóra ismét megközelítette az eddigi rekordszintet az Európai Központi Banknál (EKB) elhelyezett egynapos kereskedelmi banki betétek állománya, a bankok egymás közti bizalmának - illetve bizalmatlanságának - legmarkánsabb jelzőszáma.

Vegyesen nyitottak az európai tőzsdék

A várakozásoknak megfelelően vegyesen kezdték a keddi kereskedést az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek.

Megfékezték a chilei nemzeti parkban pusztító erdőtüzet

Sikerült megfékezni a chilei Torres del Paine nemzeti parkban pusztító erdőtüzet, és a parkot részlegesen már ezen a héten újra megnyitják a turizmus előtt - jelentette be az ország elnöke.

EKF - Maribor és Guimaraes előprogramjai a EKF hivatalos nyitányára

Az Európa Kulturális Fővárosa Maribor2012 program kiemelkedő eseményeként a II. világháborút követő szlovén zenésznemzedék egyik legmeghatározóbb alakja, Bojan Adamic (1912-1995) zeneszerző és karmester születése 100. évfordulóját ünneplik, a másik kulturális fővárosban, a portugál Guimaraesben "A Cidade da Muralha" címmel mintegy hatezer fotóból nyílt tárlat.

Oroszország szerint Iránnak nincsenek nagy hatótávolságú rakétái

Iránnak nincsenek nagy hatótávolságú rakétái - közölte kedden az orosz védelmi tárca azzal összefüggésben, hogy Teherán próbák sorozatát hajtotta végre különböző típusú rakétákkal a Perzsa-öbölben végzett hadgyakorlata során.

Túlbecsülik a tinilányok a HPV-vakcina nyújtotta védelmet

A méhnyakrák megelőzésére HPV-vakcinát kapott kamaszlányok egy része abban a tévhitben van, hogy a továbbiakban nem szükséges a biztonságos szexre figyelnie - közölték hétfőn amerikai kutatók.

Svájcban nőtt a vállalati csődök száma

Svájcban tavaly három százalékkal, 4.379-re nőtt azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek fizetésképtelenné váltak - tette közzé kedden a Dun&Bradstreet (D&B) nemzetközi cégminősítő.

A lengyelek többsége pesszimistán tekint a jövőbe

A lengyelek 54 százaléka szerint a 2012-es év anyagilag nehezebb lesz az előzőnél; leginkább állásuk elvesztésétől, valamint az árak és adók növekedésétől tartanak - derül ki a TNS OBOP közvélemény-kutató intézet friss felméréséből.

Lesz folytatása a lengyel EU-elnökség kulturális projektjeinek

A lengyel elnökség keretében szervezett projektek egy részét ismét bemutatják a közönségnek, egyebek közt újra közösen ad koncertet a neves lengyel zeneszerző-karmester, Krzysztof Penderecki és Jonny Greenwood, a Radiohead gitárosa.

Az indiai középosztálynak elege van a korrupcióból - Az emberek igazi változást akarnak

Szubhrangszú Bármán Roj és gyermekkori barátai India gazdasági felemelkedésének nyertesei közé tartoznak. Egyetemi diplomát szereztek, kisvállalatokat alapítottak és a növekvő középosztály tagjaivá váltak. Néha együtt nyaralnak, vacsorákon és partikon találkoznak, hogy megünnepeljék egy baba születését vagy egy üzleti megállapodás aláírását. Mégis tavaly nyáron Roj és barátai fehér Gandhi-sapkát csaptak a fejükbe, metróra szálltak Újdelhi Dvarka nevű, gyorsan gyarapodó elővárosában, és mint valami forradalmárok csatlakoztak az Anna Hazare vidéki aktivista által meghirdetett nagy korrupcióellenes tüntetésekhez. Indiai zászlókat lengettek, vizet osztottak a tömegben, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a mai indiai politikával.

Egyiptom - Megkezdődött a parlamenti választások utolsó szakasza

Megkezdődött kedd reggel - helyi idő szerint 8 órakor - az egyiptomi parlamenti választások harmadik, utolsó szakasza az ország területének mintegy harmadán - számoltak be róla az állami médiumok.

Tőzsde - Emelkedtek az indexek az ázsiai piacokon

Többnyire emelkedtek a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden elsősorban annak hatására, hogy a vártnál kedvezőbben alakult Kínában a decemberi beszerzési menedzser index.

Venezuela csak a töredékét fizetné meg olajipari államosításért megítélt kártérítésnek

Több mint 900 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy nemzetközi döntőbíróság az Exxon Mobil amerikai olajtársaságnak Venezuelában államosított beruházásáért, ám a PDVSA venezuelai állami olajvállalat a vele szemben fennálló tartozásokra és a döntőbírósági határozatra hivatkozva ebből csak 255 millió dollárt hajlandó megfizetni.

Argentína megerősítette területi igényét a Falkland-szigetekre

Argentína ismét megerősítette területi igényét a partjaitól néhány száz kilométerre fekvő, brit ellenőrzésű Falkland-szigetekre és felszólította Londont, hogy kezdjenek tárgyalásokat a terület hovatartozásáról.