rss      tw      fb
Keres

Szorul a hurok a német államfő nyakán

Egyre reménytelenebb helyzetbe kerül a német államfő, akinek házvásárlási hitele a karácsonyi "tűzszünet" elmúltával ismét első számú belpolitikai témává vált Németországban.

Tőzsde - Erősödéssel nyitott New York

Erősödéssel kezdték a keddi kereskedést a legfontosabb Wall Street-i tőzsdeindexek.

Összekötő irodát nyithatnak Katarban a tálibok

Az afgán tálibok szóvivője közölte, hogy az iszlamista militáns fegyveres szervezet előzetes megállapodásra jutott Katarral arról, hogy összekötő irodát nyit a Perzsa-öböli arab államban, ami az első lépés lehet a több mint egy évtizede tartó afganisztáni háború tárgyalásos lezárása felé - jelentette kedden Kabulból az AP amerikai hírügynökség.

Elraboltak és megvertek két újságírót Argentínában

Fogva tartottak, megvertek, halállal fenyegettek és vetkőzésre kényszerítettek Argentínában egy tévés újságírót és egy operatőrt, akik egy emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyről készítettek tényfeltáró riportot - adta hírül a Texasi Egyetem latin-amerikai sajtóval foglalkozó blogja kedden.

Rekordbevétellel zárult a Wikipédia adománygyűjtése

A Wikipedia online lexikon idén rekordösszeget, összesen húszmillió dollárt (4,8 milliárd forintot) gyűjtött össze éves adománygyűjtési akciójával.

Elhunyt Jerzy Kluger, II. János Pál lengyel zsidó barátja

Elhunyt Jerzy Kluger, a néhai II. János Pál pápa lengyel zsidó gyermekkori barátja, aki nagy hatással volt az egyházfőnek Izrael állam és a zsidóság irányában megvalósított "forradalmian újító" politikájára.

Megkezdte munkáját a maffiaellenes bolgár bíróság

Megkezdte munkáját a maffiaellenes különleges bíróság Bulgáriában kedden - közölte a testület elnöke, Georgi Usev az állami rádióban.

Oroszország - 2011 a három legmelegebb év egyike volt

Oroszországban 2011 a három legmelegebb év egyike volt az időjárási adatok rögzítésének 1891-es kezdete óta - közölte kedden a helyi meteorológiai szolgálat.

Történelmi mélyponton a munkanélküliség Németországban

Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben az országos munkaügyi ügynökség (BA) kedden megjelent adatai szerint, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország 1990-ben történt újraegyesítése óta.

Új rekordra nőtt a munkanélküliség Spanyolországban

Tovább nőtt decemberben a spanyol munkanélküliség, és ezzel az egy évvel korábbihoz képest 332.266 fős emelkedéssel új rekordra, 4,42 millióra ugrott. A havi munkanélküliségi adatok nyilvántartásának kezdete, 1996 óta még soha nem állt ilyen magasan a munkanélküliek száma, és öt hónapja folyamatos a növekedés.

A szlovák atomreaktorok átmentek a stresszvizsgán

Szlovákia négy atomreaktora átment azon a stresszvizsgán, amellyel azt tesztelték, hogy a reaktorok mennyire ellenállóak súlyos balesetek, földrengések, árvizek, illetve más esetleges szélsőséges eseményekkel szemben.

Szilveszterkor több mint 31 millió üzenetet küldtek a mobilosok

Szilveszterkor a három mobilszolgáltató hálózatán több mint 31 millió SMS-t és MMS-t küldtek egymásnak az előfizetők, az üzenetek forgalma kissé csökkent az egy évvel korábbihoz képest, amiben szerepet játszik az is, hogy egyre többen a közösségi felületeket használják ilyen célra a mobilnet segítségével.

Ante Pavelic emlékére celebrált mise ellen tiltakozik a Simon Wiesenthal Központ

A jeruzsálemi központú Simon Wiesenthal Központ igazgatója, Efraim Zuroff élesen tiltakozott amiatt, hogy december végén Zágrábban misével emlékeztek meg a horvát fasiszta bábállam vezetője, Ante Pavelic halálának 52. évfordulójáról - olvasható keddi horvát sajtójelentésekben.

Irán - Hat hónap börtönre ítélték Rafszandzsáni exelnök lányát

"Rendszerellenes propaganda" vádjával hat hónap szigorított börtönre ítélték Fajeza Hasemit, a volt iráni elnök, Ali Akbar Hasemi Rafszandzsáni lányát - közölte ügyvédje kedden az Isna iráni hírügynökséggel.

Tavaly 9 százalékkal nőtt az új autók eladása Németországban

Tavaly lendületesen növekedtek az autóeladások Németországban. 3,17 millió új autó forgalomba helyezésével az előző évihez képest kilenc százalékkal nőtt az új autók száma a német utakon.

Tilos volt sapkát és kesztyűt viselni Kim Dzsong Il temetésén

Bár a hőmérséklet fagypont alatt volt, nem viselhettek sapkát, kesztyűt sőt még sálat sem az észak-koreaiak elhunyt vezetőjük, Kim Dzsong Il temetésén, mivel az örökös - és az ország új vezetője - is fedetlen fővel és kézzel vonult a halottaskocsi mellett - írta egy szöuli lap, a Daily NK kedden.

Mégis csak nők árulhatnak alsóneműt Szaúd-Arábiában?

Szaúd-Arábia kormánya ismét megpróbálja végrehajtatni azt a törvényt, amely szerint csakis nők árulhatnak női fehérneműt, jóllehet a sivatagi királyság legfőbb vallási vezetői ellenzik a rendelkezést.