rss      tw      fb
Keres

Líbia - Felkelők csaptak össze Tripoliban

"Forradalmi erők" csaptak össze kedden Tripoliban, öten meghaltak és több mint tucatnyi a sebesültek száma - jelentette az Al-Arabíja hírtelevízió.

Izraeli-palesztin találkozó Ammánban

Izraeli-palesztin találkozó kezdődött kedd délután a jordániai fővárosban, Ammánban a közel-keleti kvartett képviselői és a jordániai külügyminiszter részvételével.

Életfogytiglani büntetést akarnak kérni az ügyészek a volt török államfőre

Életfogytiglani börtönbüntetést akarnak kérni Kenan Evren volt török államfőre az ügyében eljáró ügyészek, ha befejezik az 1980-as katonai puccs után hatalomra jutott elnök és társai ügyének vizsgálatát - közölte kedden az Anatolia állami hírügynökség.

Csapdaállítás és merényletek Kandahárban

Több robbantásos merényletet is elkövettek kedden a dél-afganisztáni Kandahárban, kioltva legalább 12 ember, köztük gyerekek életét.

Hatalmas viharok Nagy-Britanniában, halálos áldozat, sérültek, károk

Özönvízszerű esőzésekkel járó hatalmas viharok pusztítottak kedden Nagy-Britannia jelentős részén. Az ítéletidőben egy ember meghalt, többen megsérültek, számos országrészben komoly károk keletkeztek és súlyos fennakadások voltak a közlekedésben.

A belga Praet az EKB új vezető közgazdásza

Az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsa tagjai közül a belga Peter Praetet nevezte meg a szervezet új vezető közgazdászának - tájékoztatott kedden az EKB.

Berlin megelőzte New Yorkot a szállodai férőhelyek számában

Berlinben tavaly év végén már 30 ezerrel több szállodai férőhely volt, mint New Yorkban, a megkezdett beruházások alapján pedig az idén további 8 ezerrel nő a férőhelyek száma a német fővárosban, ahol az év végi ünnepek alatt újabb idegenforgalmi rekordot mértek.

A marokkói király kinevezte a kormány tagjait

A marokkói király elfogadta az új miniszterelnöknek a kormány tagjaira tett javaslatát és kinevezte a tárcavezetőket kedden.

Átlépte az ötmilliárd eurós forgalmat tavaly a Rossmann

Negyven éves cégtörténetében először lépte át az ötmilliárd eurót a harmadik legnagyobb német drogérialánc, a Magyarországon is jelen levő Rossmann forgalma tavaly.

Nőttek az amerikai építőipari kiadások novemberben

A szakértők által vártnál nagyobb mértékben nőttek, másfél éve legmagasabb szintre emelkedtek az amerikai építőipari kiadások novemberben.

Athén szerint a második mentőcsomag kell az euróövezetben maradásukhoz

Görögországnak sikeresen meg kell állapodnia nemzetközi hitelezőivel a második mentőcsomagról, hogy tagja maradjon a közös valuta térségének - mondta Pantelisz Kapszisz görög kormányszóvivő kedden a Skai kereskedelmi televíziónak.

Kubában meghalt egy éhségsztrájkoló politikai fogoly

Kubai ellenzéki források szerint meghalt börtönében egy éhségsztrájkot folytató politikai fogoly - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió kedden.

Visszatérhetnek posztjukra a bolgár "spicli-nagykövetek"

A bolgár konzervatív kormány vereséget szenvedett a besúgói múltjuk miatt visszahívott nagykövetek ügyében: miután az alkotmánybíróság megsemmisítette a vonatkozó törvényt, a legfelsőbb bíróság keddi ítéletében visszahelyezett posztjára három nagykövetet.

Keményen támadta az ügyész Hoszni Mubarakot

Keményen támadta Hoszni Mubarakot az egyiptomi főügyész kedden, a lemondott egyiptomi elnök ellen zajló perben.

Világszerte javult a légi közlekedés biztonsága tavaly

Tovább javult a légi közlekedés biztonsága tavaly, a balesetben elhunytak száma alapján 2011 a második legbiztonságosabb év volt 1945 óta, a balesetek száma alapján pedig a harmadik - mutatta ki a repülésbiztonsági hálózat (Aviation Safety Network, ASN) elnevezésű nemzetközi civil szervezet.