rss      tw      fb
Keres

Betiltották a szórakoztató műsorok kétharmadát Kínában

Sikeresen zárult a "túlzottan szórakoztató és vulgáris" televíziós műsorok ellen indított kampány Kínában: tavaly október óta a szórakoztató show-k kétharmada eltűnt a képernyőről - számolt be a műsorsugárzást ellenőrző Állami Rádió, Film és Televízió Hivatal.

A francia jobboldal a szocialista párti jelöltet bírálja az elnök sértegetéséért

Nekiesett a francia jobboldal Francois Hollande-nak, a Szocialista Párt (PS) elnökjelöltjének, akit azzal vádolnak, hogy megsértette Nicolas Sarkozy elnököt, a kormányzó jobboldali Népi Mozgalom Uniója (UMP) elnökjelöltjét, kijelentve róla, hogy "szemét hapsi".

Magyar Posta: a vezérigazgató nem vett fel prémiumot

A Magyar Posta Zrt. szóvivője szerint valótlanul állította egy napilap kedden, hogy Geszti László, a Magyar Posta vezérigazgatója 19,2 millió forint extra pénzt vehet fel.

Csehország sikeresen értékesített kötvényeket

A kínált 5-8 milliárd korona felső határán, 8 milliárd korona (99 milliárd forint) értékben értékesített kötvényeket szerdai aukcióján a cseh államkincstár.

Pénz- és emberhiány az izraeli kiberterror-elhárítási egységnél

Izrael hét hónappal ezelőtt nagy csinnadrattával bejelentett kiberterror-elhárítási egysége szakértők szerint nagy tévedésnek bizonyult: a költségvetésen kívül a személyi állomány és a hatáskör is hiányzik, a kiszemelt műveleti vezető pedig visszautasította a felkínált munkát - írta a Háárec című izraeli napilap internetes oldalán szerdán.

Eltiltanák a brit rendőröket az újságírókkal való italozástól

A londoni rendőröknek kevesebbet kellene újságírókkal inniuk egy belső jelentés szerint, mivel az alkohol "megoldja a nyelvüket" - írja szerdán a The Telegraph című brit napilap hírportálja.

Az USA és Európa elveszítheti vezető szerepét a világ élelmiszer-termelésében

Természeti erőforrások híján, valamint Kína, Oroszország és Brazília növekvő súlya miatt veszélyben az Egyesült Államok és Európai Unió vezető szerepe az világ élelmiszer-termelésében és mezőgazdaságában - írta szerdán egy frissen közzétett jelentésre hivatkozva a The Guardian című brit napilap hírportálja.

Ismét támogatásáról biztosította a német államfőt Angela Merkel

Angela Merkel német kancellár szerdán támogatásáról biztosította Christian Wulff államfőt, aki várhatóan ismét a nyilvánossághoz fordul, hogy tisztázza a lakásvásárlási hitele körül kialakult botrányos ügyet.

Újabb 40 gyanúsított az olasz bundabotrányban

A decemberi letartóztatások után szerdán a cremonai főügyész, Roberto Di Martino bejelentette, hogy további 40 futballista ellen indult nyomozás az olaszországi bundabotrányban.

Elhagyott fegyverek Líbiában - CNN: a gyerekek fizetik meg az árát

Főleg a gyerekek fizetik meg az árát annak, hogy Líbiában Moammer Kadhafi megbuktatása után sok helyen szanaszét hevernek fel nem robbant lövedékek és aknák - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió.

Január közepén csapódhatnak be a Fobosz-Grunt űrszonda roncsai a Földön

Várhatóan január 15-én csapódnak be a Fobosz-Grunt orosz űrszondának a légrétegekben el nem égett darabjai - közölte a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Alekszej Zolotuhin, az orosz légvédelmi csapatok szóvivője szerdán.

Minden ötödik görög polgár a szegénységi küszöb alatt él

A 11 milliós Görögországban minden ötödik lakos, 2,2 millió ember a szegénységi határon vagy az alatt él - közölte szerdán a görög állami statisztikai hivatal, az ELSTAT.

DIW: Az év közepétől lendületet vesz a német gazdasági növekedés

Az év elején valószínű stagnálás vagy recesszió után 2012 közepétől ismét lendületet vehet a német gazdasági növekedés a német DIW (Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet szerint.

A német államfő nem akar lemondani

A német államfő nem akar lemondani, dacára a vitatott hitelügylete miatt reá nehezedő nyomásnak - jelentette szerdán az ARD televízió.

Korlátozzák a római Colosseum látogatóinak számát

Korlátozni akarja az olasz műemlékvédelmi hatóság a Colosseum látogatóinak számát; azt szeretnék, hogy egyszerre legfeljebb 6 ezren tartózkodhassanak a világhírű ókori amfiteátrumban. A korlátozást a tervek szerint húsvétkor vezetik be.

Tőzsde - Vegyes indexek Nyugat-Európában

Vegyesen álltak szerda délelőtt az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek, miután az elmúlt napok árfolyam-erősödését követően nyereségeik realizálására törekedtek a kereskedők.

Csökkent decemberben az euróövezeti infláció

A novemberi 3,0 százalékról 2,8 százalékra csökkent decemberben az éves euróövezeti infláció - közölte gyorsbecslését szerdán az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Az UniCredit 43 százalékos diszkonttal bocsát ki részvényeket

Az olasz bankcsoport UniCredit SpA 43 százalékos diszkontárfolyamon értékesít új részvényeket 7,5 milliárd eurós tőkeemelési programjának keretében - a bejelentésre esett a bank részvényeinek árfolyama, a kereskedését felfüggesztették Milánóban.