rss      tw      fb
Keres

Spanyolország 27 milliárd eurós hiánycsökkentő tervet mutatott be

Összességében 27 milliárd eurós hiánymérséklő költségvetési tervet mutatott be pénteken a spanyol kormány; a terv kormányzati, regionális és helyi igazgatási szinteken egyaránt jelentős költségcsökkentéseket, illetve adóemelést irányoz elő.

A hágai per elhalasztását kérik Mladic ügyvédei

A Ratko Mladic volt boszniai szerb katonai parancsnok ellen május közepén kezdődő büntetőper elhalasztását kérték a vádlott védői a hágai Nemzetközi Törvényszéken (NT) - jelentette pénteken a Balkan Insight hírportál.

Portugália államháztartási hiánya jelentősen csökkent tavaly

Portugália GDP-arányos államháztartási hiánya 4,2 százalékra csökkent tavaly az egy évvel korábbi 9,8 százalékról, és jóval kisebb lett az EU/IMF mentőcsomagban előírt 5,9 százaléknál.

Oroszország katonai műholdat állított pályára

Oroszország pénteken katonai rendeltetésű műholdat állított Föld körüli pályára egy Proton-K típusú hordozórakétával.

Putyin keresteti a legjobb munkásokat

Munkaversenyt hirdetett Valgyimir Putyin orosz miniszterelnök és leendő - májustól másodszori - államfő.

A szerb gazdaság 1,6 százalékkal nőtt tavaly

A szerb gazdaság 1,6 százalékkal nőtt tavaly, ami lassulás az egy évvel korábbi 1,8 százalékhoz képest, és elmarad az IMF által várt szinttől.

A világ leghosszabb alagutak közti hídja

Kétszeresen rekorddöntő híd készült el Kínában: a világ leghosszabb olyan hídja, amely közvetlenül alagutakat köt össze, és egyúttal a magassági csúcs is az objektumé.

Parafálták az EU-ukrán társulási megállapodást

Parafálták pénteken Brüsszelben az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási egyezmény szövegét, beleértve az átfogó szabadkereskedelmi övezet létrehozásáról szóló megállapodást.

Mérsékelt növekedésre számíthat a görög idegenforgalom

Mérsékelt növekedésre számíthat a görög idegenforgalom az idén az ENSZ turisztikai szervezete szerint, miközben a helyiek úgy vélik, az eddigi tapasztalatok alapján a bevételek csökkenni fognak az idén.

Lemondott a fénynél "gyorsabb" neutrínókat mérő olasz professzor

Antonio Ereditato, az OPERA-kísérletet koordináló olasz professzor lemondott tisztségéről, miután néhány hete bebizonyosodott, hogy meghibásodás miatt mértek tavaly szeptemberben a fénynél gyorsabb neutrínókat - jelentette be pénteken az olasz Nemzeti Atomfizikai Intézet (INFN).

Ausztria tovább támogatja Horvátországot az integrációs folyamatban

Ausztria továbbra is teljes mértékben támogatja Horvátországot az uniós integrációban, a csatlakozást követő első időszakban is - jelentette ki az osztrák külügyminiszter pénteken Bécsben horvát hivatali kollégáját fogadva.

Tovább javult az amerikai fogyasztói hangulat

Meglepetésre tovább javult a fogyasztók hangulata az Egyesült Államokban márciusban: a Reuters hírügynökség és a Michigan egyetem közös havi hangulatindexe 76,2 pont lett a februári 75,3 pont után.

Állami támogatást kapnak a külföldi missziókban szolgáló lengyel egyenruhások

Állami támogatást kapnak az 1950-es évektől kezdve külföldi missziókban szolgált, illetve most is szolgáló lengyel egyenruhások, akiknek a pénteken hatályba lépő jogszabály egyebek közt ingyenes pszichológiai kezelést, továbbtanulási vagy továbbképzési támogatást, külön rokkantsági és nyugdíjjuttatást biztosít.

Berényi József: Stagnálni fognak a kisebbségi jogok Robert Fico kormányzata idején

A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke, Berényi József szerint nem lehet megállítani a szlovákiai magyarság létszámának csökkenését, ha nem valósul meg irányukba jelentősebb jogbővítés, valamint intézményi hatáskörbővítés és ha nem bővül a magyar kisebbség rendelkezésére álló anyagi eszközök kerete.

Tőzsde - Emelkedéssel nyitott New York

Emelkedéssel nyitottak pénteken a főbb amerikai tőzsdeindexek. A kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,48 százalékkal, az S&P-500 index 0,55 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,50 százalékkal nőtt a csütörtöki záróértékhez képest.