rss      tw      fb
Keres

Moldova helyreállítja a vasúti összeköttetést szakadár térségével

A vasúti összeköttetés helyreállításáról állapodott meg pénteken Moldova és szakadár Dnyeszteren túli térsége, sokévi helyben járás után az első gyakorlati lépést téve meg a kapcsolatok javítása felé.

Német értelmiségiek kiáltványa a kultúra állami finanszírozásának fenntartásáért

Németországban kiáltványban szólítottak fel pénteken vezető értelmiségiek az állami finanszírozáson alapuló kultúraközvetítő rendszer megőrzésére egy nagy felháborodást keltett kötet miatt, amely szerint minden második kulturális intézményt be kellene zárni, mert csak a pénzt viszik, hasznot pedig nem hajtanak semmilyen értelemben.

Szélsőségesnek nevezte Lenint az Orosz Ortodox Egyház

A szélsőségesség szempontjából meg kell vizsgálni a vezető kommunista ideológusok, közöttük Vlagyimir Lenin és Lev Trockij munkáit – közölte pénteken az Orosz Ortodox Egyház szóvivője.

Temelín bővítése után megugrik az atomenergia részesedése Csehországban

A Temelíni Atomerőmű kibővítése - a 3. és a 4. energiablokk felépítése - után több mint 50 százalékra emelkedik az atomenergia részesedése a csehországi áramtermelésben - jelentette ki Martin Kuba cseh ipari és kereskedelmi miniszter pénteken, miután látogatást tett Temelínben.

Londoni elemzők: nem lesz elég a megemelt euróövezeti tűzfal

Hosszabb távra nem lesz megoldás az euróövezeti adósságválság terjedése ellen felhúzott, pénteken megemelt tűzfal sem - vélekedtek az euróövezeti pénzügyminiszterek pénteki döntését kommentálva londoni pénzügyi elemzők.

Belgrádba indultak traktorokkal az elégedetlen vajdasági gazdák

A szerb fővárosba indultak traktorokkal a Vajdaságból elégedetlen gazdák, hogy a belgrádi parlament épületénél tiltakozzanak a szerb kormánynak a mezőgazdasági támogatásokat érintő változtatása miatt - jelentette pénteken a honlapján az újvidéki Magyar Szó.

Washington kész együttműködni Moszkvával rakétapajzs-ügyben

Az Egyesült Államok kész együttműködni Oroszországgal az Európába tervezett rakétavédelmi pajzs megvalósításában, de az idén nem várható áttörés - jelentette ki Rose Gottemoeller amerikai külügyi államtitkár-helyettes pénteken Moszkvában.

Washington szankciókat jelentett be szíriai biztonsági vezetők ellen

A szíriai állampolgárokkal szembeni erőszak elősegítése miatt szankciókat hirdetett pénteken a szíriai kormányzat három biztonsági ügyekben illetékes tisztségviselője ellen pénteken az amerikai pénzügyminisztérium.

Holtan találták moszkvai lakásán a szovjet hírszerzés volt főnökét

Holtan találták moszkvai belvárosi lakásában Leonyid Sebarsint, az egykori Szovjetunió külföldi hírszerzésének volt főnökét. Az első megállapítás szerint öngyilkosságot követett el - közölte pénteken az orosz rendőrség és a bűnügyi nyomozással megbízott vizsgálóbizottság.

Lengyel emlékmű épül a szmolenszki katasztrófa helyszínén

Lengyel művészek állítanak emlékművet a 2010. április 10-i szmolenszki katasztrófa áldozatainak Oroszországban - jelentette be pénteken az emlékműre kiírt nemzetközi pályázatot elbíráló lengyel-orosz zsűri.

A nyugat-európai tőzsdék javultak

A nyugat-európai értéktőzsdék pénteken emelkedtek, az euróövezeti mentőalapok "tűzerejének" növelését jutalmazva.

A török parlament elfogadta a vitatott oktatási törvényt

A török parlament megszavazta pénteken azt az erősen vitatott törvényt, amely a bírálók szerint növeli majd az iszlám iskolák befolyását a hivatalosan szekuláris országban.

Spanyolországban növekedett a kilakoltatások száma

Spanyolországban a válság következtében 2011-ben lényegesen többen veszítették el a fedelet a fejük fölül, mint egy évvel korábban.